ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υφ. Πρόνοιας: Επιδιώκουμε την ευημερία οικογένειας και παιδιού

Σύμφωνα με την Υφυπουργό, η 1η Ιουνίου καθιερώθηκε ως η Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού το 1925 από την Παγκόσμια Συνέλευση για την ευημερία του παιδιού.

ΚΥΠΕ

Όλες οι δράσεις του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας στοχεύουν στην εναρμόνιση της επαγγελματικής και της οικογενειακής ζωής και, κατ’ επέκταση, στη βελτίωση της ευημερίας της οικογένειας και του παιδιού για μια συμπεριληπτική κοινωνία χωρίς διακρίσεις, ανέφερε την Παρασκευή η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, Μαριλένα Ευαγγέλου σε μήνυμά της με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού την 1η Ιουνίου.

Σύμφωνα με την Υφυπουργό, η 1η Ιουνίου καθιερώθηκε ως η Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού το 1925 από την Παγκόσμια Συνέλευση για την ευημερία του παιδιού.

Κάθε παιδί στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο θα πρέπει να απολαμβάνει τα ίδια δικαιώματα και να ζει χωρίς διακρίσεις και χωρίς κανενός είδους εκφοβισμό, αναφέρει στη συνέχεια, προσθέτοντας ότι όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) προωθούν τη Στρατηγική της ΕΕ για τα δικαιώματα του παιδιού και την Ευρωπαϊκή Εγγύηση για τα Παιδιά, η οποία αποτελεί εξαιρετικής σημασίας πολιτική για την προστασία και στήριξη όλων των παιδιών και την άσκηση των δικαιωμάτων τους.

Όπως σημειώνει, το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας, ως ο Εθνικός Συντονιστής της Στρατηγικής για τα δικαιώματα του παιδιού και την Ευρωπαϊκή Εγγύηση για τα Παιδιά, ετοίμασε την Πρώτη Διετή Έκθεση για την εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου Δράσης, η οποία εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο στις 6 Μαρτίου 2024, προσθέτοντας ότι σκοπός του Εθνικού Σχεδίου Δράσης είναι η κατοχύρωση της πρόσβασης όλων των παιδιών σε δωρεάν περίθαλψη, εκπαίδευση και φροντίδα στην πρώιμη ηλικία, ή κατάλληλη στέγαση και η υγιεινή διατροφή.

Προς αυτή την κατεύθυνση, η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη εφαρμόζει δράσεις που στοχεύουν σε ένα ισχυρότερο κοινωνικό δίχτυ ασφάλειας και στη μείωση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και οι οικογένειές τους, αναφέρει στη συνέχεια, προσθέτοντας στις εν λόγω δράσεις περιλαμβάνεται η επέκταση των δικαιούχων του Σχεδίου Επιδότησης Διδάκτρων και Σίτισης Παιδιών μέχρι τεσσάρων ετών για όλους τους λήπτες του Επιδόματος Τέκνου, η ετοιμασία νέου Σχεδίου Επιδότησης Διδάκτρων και Σίτισης Παιδιών μέχρι τεσσάρων ετών και πέντε μηνών, καθώς και η υπογραφή των πρώτων δημόσιων χρηματοδοτήσεων για τη δημιουργία τουλάχιστον 30 νέων δομών ή επέκταση υφιστάμενων Κέντρων Φροντίδας Παιδιών.

«Όλες οι δράσεις που προγραμματίζονται και υλοποιούνται από το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας στοχεύουν στην εναρμόνιση της επαγγελματικής και της οικογενειακής ζωής και, κατ’ επέκταση, στη βελτίωση της ευημερίας της οικογένειας και του παιδιού για μια συμπεριληπτική κοινωνία χωρίς διακρίσεις», καταλήγει η κ. Ευαγγέλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση