ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Youth Tech Fest Cyprus 2023

Μια γιορτή της περιέργειας των παιδιών για την τεχνολογία, την επιστήμη, την τέχνη, το περιβάλλον και την επιχειρηματικότητα

Δελτίο Τύπου

Ο οργανισμός Executives Club of Cyprus ανακοινώνει το Youth Tech Fest Cyprus 2023 (www.youthtechfest.com). 

Το Youth Tech Fest Cyprus, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, και συνδιοργανώνεται με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, είναι μια γιορτή της περιέργειας των παιδιών για την τεχνολογία, την επιστήμη, την τέχνη, το περιβάλλον και την επιχειρηματικότητα.

Η εκδήλωση είναι παράλληλα μια αναγνώριση των προσπαθειών των εκπαιδευτικών να προετοιμάσουν εγγράμματους και δημιουργικούς πολίτες για μια κοινωνία που χαρακτηρίζεται από συνεχή τεχνολογική πρόοδο.

Η πρωτοβουλία απευθύνεται σε παιδιά μεταξύ 6 και 18 ετών που φοιτούν σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, με κυπριακή ή άλλη καταγωγή, ανεξάρτητα από την οικονομική τους κατάσταση. Η εκδήλωση στοχεύει στην προώθηση της διαφορετικότητας στο τεχνολογικό οικοσύστημα και στην ίση πρόσβαση σε ποιοτική εκπαίδευση για τα μειονεκτούντα παιδιά και εκείνα με μαθησιακές ή άλλες δυσκολίες σε σχέση με την υγεία τους. Η συμμετοχή είναι δωρεάν, για να διασφαλιστεί ότι όλοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις πιο πρόσφατες εκπαιδευτικές τεχνολογίες και εργαλεία, καθώς και να αποκτήσουν πολύτιμες γνώσεις από διεθνώς καταξιωμένους ηγέτες και ηγέτιδες του τομέα.

Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει 3 εκδηλώσεις:

Έκθεση

Μια συναρπαστική μέρα γεμάτη με διαδραστικές παραστάσεις, εργαστήρια, διαλέξεις και πρακτικές δραστηριότητες με επικεφαλής εκπαιδευτικούς, μηχανικούς, επιστήμονες και προγραμματιστές. Οι επισκέπτες θα εμπλακούν ως οικογένεια ή θα αφήσουν τα παιδιά τους να ανακαλύψουν μόνα τους τις δραστηριότητες που είναι πλούσιες, συναρπαστικές και κατάλληλες για την κάθε ηλικιακή ομάδα.

Συνέδριο

Κορυφαίοι διεθνείς εμπειρογνώμονες και ηγέτες/ηγέτιδες του τομέα θα μοιραστούν με τους εκπαιδευτικούς που εδρεύουν στην Κύπρο, τη διοίκηση των συμμετεχόντων σχολείων, τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και τους εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας τις βέλτιστες πρακτικές και τις τελευταίες τεχνολογικές τάσεις. Στόχος είναι να διευκολυνθούν οι μακροχρόνιες σχέσεις συνεργασίας και να δημιουργηθούν από κοινού προγράμματα και δραστηριότητες που θα ενθαρρύνουν τη νέα γενιά ώστε να είναι σε θέση να καινοτομεί, να δημιουργεί, να μαθαίνει και να κάνει θετικές κοινωνικές και οικονομικές αλλαγές. Οι ομιλητές περιλαμβάνουν κορυφαίους ηγέτες και ηγέτιδες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Royal Institution (Ηνωμένο Βασίλειο), τη Shell, τη Google, τη WiTEC EU, ανάμεσα σε άλλους.

Βραβεύσεις

Η τελετή βράβευσης στόχο έχει να αναγνωρίσει κάθε έργο των συμμετεχόντων σχολείων που σχετίζεται με το STEAM. Το Φεστιβάλ ενθαρρύνει τη συμμετοχή, τη συνεργασία, την ένταξη και την αριστεία. Δεν υπάρχουν 1η, 2η ή 3η θέση - κάθε έργο βραβεύεται και κάθε μέντορας του έργου αναγνωρίζεται.

Μαζί με τους συμμετέχοντες, το Φεστιβάλ φιλοδοξεί να ανάψει τη σπίθα της καινοτομίας και της δημιουργικότητας στη μελλοντική γενιά!

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους Χορηγούς: ASBIS (Headline Sponsor), UNIC (Whale Sponsor), payabl. (PayTech Partner), Digital Tree (Digital Media Sponsor), Engino (STEM & Robotics Educational Partner), Heroes Made (Social Emotional Learning Partner), Oracle Academy, Wood Wizards, Exness (Neophile Partners), AlfaSolid Works, Infourok και Ίδρυμα Φώτος Φωτιάδης (Associate Partners).

Υποστηρικτές εκδήλωσης: Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Κύπρου, Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου, Cyprus Computer Society, Google Educator Group, Cyprus_iT, City Friends Club, KidIT, Cyprus Cubing Community, JA Cyprus, GDCy, Sea & Sunlife.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την επίσημη σελίδα του φεστιβάλ: www.youthtechfest.com

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση