ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υπ. Παιδείας: Εβδομήντα έργα ύψους 38,5 εκ ευρώ υλοποιούνται στα σχολεία

Συνολικός αριθμός των έργων που έχουν υλοποιηθεί ή υλοποιούνται είναι συνολικής δαπάνης €38.446.607

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Εβδομήντα έργα ύψους 38,5 εκ ευρώ υλοποιούνται στα σχολεία, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδομος Προδρόμου, παρουσιάζοντας τον κτηριολογικό προγραμματισμό του Υπουργείου για τη νέα σχολική χρονιά στην παρουσία του Προϊστάμενου των Τεχνικών Υπηρεσιών Ανδρέα Μαραγκού.

Στη δημοσιογραφική διάσκεψη, ο κ. Προδρόμου ανέφερε αρχικά πως ένας αριθμός έργων θα ολοκληρώνονται ενώ ένας άλλος σημαντικός αριθμός έργων αναπόφευκτα θα βρίσκονται σε εξέλιξη την επόμενη σχολική χρονιά. Πρόκειται, όπως είπε, για ένα πρόγραμμα συνεχούς αναβάθμισης των κτηρίων, στις περιπτώσεις όπου επιβάλλεται αντισεισμική αναβάθμιση ή άλλη αναβάθμιση, επέκταση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων όπως και ανέγερση νέων σχολικών κτηρίων. Στην προσπάθεια αυτή, συνέχισε, για βελτίωση των εγκαταστάσεων είναι αναπόφευκτο για κάποιο χρονικό διάστημα να βρίσκονται σε εξέλιξη έργα που δημιουργούν ιδιαίτερες συνθήκες στην λειτουργία των σχολείων και συνέστησε κατανόηση.

Ο κ. Προδρόμου ενημέρωσε στη συνέχεια πως ο συνολικός αριθμός των έργων που έχουν υλοποιηθεί ή υλοποιούνται είναι 70, συνολικής δαπάνης €38.446.607

Από αυτά, τα 35 είναι μεγάλης κλίμακας έργα με δαπάνη €37.447.654 και 35 μικρής κλίμακας με δαπάνη €998.953. Εικοσιτρία (23) έργα μεγάλης κλίμακας, με δαπάνη €32.910.006, θα συνεχιστούν και κατά τη σχολική χρονιά 2020-2021. Δεκαεπτά (17) μικρής κλίμακας έργα με προϋπολογισμό € 498.053 θα συνεχιστούν και μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2020-2021.

Δώδεκα (12) έργα μεγάλης κλίμακας, με δαπάνη €4.537.648 αποπερατώθηκαν ή θα αποπερατωθούν πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2020-2021, δεκαοκτώ (18) μικρής κλίμακας έργα με προϋπολογισμό €500.900 αποπερατώθηκαν ή θα αποπερατωθούν πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2020-2021.

Εικοσιένα (21) νέα έργα μεγάλης κλίμακας με προϋπολογισμό € 30.076.060 προγραμματίζεται να ξεκινήσουν μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και πριν το τέλος του 2020.

Ο κ. Προδρόμου επισήμανε παράλληλα πως έργα μικρότερης κλίμακας υλοποιούνται από τις Σχολικές Εφορείες με την τεχνική υποστήριξη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι προγραμματίζεται η έναρξη εργασιών ανέγερσης για αντικατάσταση του Β` Δημοτικού Σχολείου Ύψωνα και Β` Δημοτικού Σχολείου Γερίου. Έργα Γενικής Αναβάθμισης και Επέκτασης προγραμματίζονται στο Δημοτικό Σχολείο Μουταγιάκας, Γυμνάσιο Παραλιμνίου, Δημοτικό Σχολείο Αγίου Θεοδώρου Λάρνακας και Δημοτικό Σχολείο Τίμης, Πάφου.

Παράλληλα προχωρά η κτηριακή αναδόμηση-αποκατάσταση του Παγκυπρίου Γυμνασίου η οποία ανέρχεται στα 6, 5 εκατομμύρια.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση