ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υπ. Παιδείας: Είμαστε ευέλικτοι να επισπεύσουμε το πλάνο για τα κλιματιστικά

Η απόφαση για διακοπή των μαθημάτων στις 10:45 το πρωί της Παρασκευής στα σχολεία εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών, ήταν η πιο ισορροπημένη, ανέφερε η κ. Μιχαηλίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η απόφαση για διακοπή των μαθημάτων στις 10:45 το πρωί της Παρασκευής στα σχολεία εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών, ήταν η πιο ισορροπημένη, ανέφερε η Υπουργός Παιδείας, Αθηνά Μιχαηλίδου, τονίζοντας παράλληλα «ό,τι και να κάνουμε δεν μπορούμε να ικανοποιήσουμε όλους».

Όπως ανέφερε στη ραδιοφωνική εκπομπή «Πρωινό Δρομολόγιο», «οι εκπαιδευτικοί θα παραμείνουν στα σχολεία γιατί δεν διαφοροποιούμε τους εκπαιδευτικούς από άλλες ομάδες εργαζομένους. Συνεπώς τα παιδιά θα αποχωρήσουν και έχουμε και τη σύσταση εάν κάποιοι γονείς δυσκολεύονται να παραλάβουν τα παιδιά τους στις 10:45, μπορούν να μην τα φέρουν καθόλου και δεν θα έχουν καμία επίπτωση».

Για τις παγκύπριες η κ. Μιχαηλίδου είπε ότι θα διεξαχθούν κανονικά για το λόγο ότι εκεί λαμβάνεται ειδική πρόνοια από την αρχή, όπου είναι καλύτερες οι συνθήκες και στο πλαίσιο του δυνατού να διευκολύνονται τα παιδιά. «Οι εξετάσεις τελειώνουν στις 11 το αργότερο και θεωρούμε ότι δεν είναι άσχημες οι συνθήκες, παρόλαυτα είμαστε ευέλικτοι αν χρειαστεί να πάρουμε άλλου είδους αποφάσεις και στις παγκύπριες», δήλωσε η Υπουργός. 

Όσον αφορά το θέμα των κλιματιστικών η Υπουργός δήλωσε «με το κλείσιμο των σχολείων θα ξεκινήσει η εγκατάσταση των 50 κλιματιστικών στις αίθουσες διδασκαλίας. Μέχρι τον Σεπτέμβριο θα τοποθετηθούν όσο το δυνατό περισσότερα». Τόνισε «το πλάνο τριετίας είμαστε ευέλικτοι αν προκύψουν νέα δεδομένα να το επισπεύσουμε και να έχουμε νωρίτερα τα κλιματιστικά».

Η ανακοίνωση του Υπ. Παιδείας

Με βάση τις συστάσεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και του Υπουργείου Υγείας, το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, ανακοινώνει ότι, την ερχόμενη Παρασκευή 14/06/2024, ημέρα κατά την οποία προβλέπονται ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες, τα μαθήματα σε όλες τις σχολικές μονάδες Δημοτικής Εκπαίδευσης (Δημοτικά Σχολεία, Νηπιαγωγεία, Ειδικά Σχολεία) θα διακοπούν στις 10:45 π.μ. Ως εκ τούτου, την ώρα αυτή, καλούνται οι γονείς/κηδεμόνες να μεριμνήσουν για την ασφαλή παραλαβή των παιδιών τους.

Τονίζεται ότι, όσοι γονείς/κηδεμόνες επιθυμούν να αφήσουν στο σπίτι τα παιδιά τους, τη συγκεκριμένη ημέρα, μπορούν να το πράξουν. Οι απουσίες των παιδιών θα θεωρηθούν δικαιολογημένες.

Τα Προαιρετικά Ολοήμερα Σχολεία δεν θα λειτουργήσουν τη συγκεκριμένη ημέρα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση