ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υπ. Παιδείας: Ενημέρωσε την ΠΣΕΜ για τη διαχείριση σχολείων εν μέσω πανδημίας

Τα σχολεία λειτουργούν ικανοποιητικά με την τήρηση των υγειονομικών μέτρων και ότι σε γενικές γραμμές είναι υγειονομικά ασφαλείς χώροι, ανέφερε ο κ. Προδρόμου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Για τις τρέχουσες εξελίξεις στη διαχείριση των σχολείων μέσα σε συνθήκες πανδημίας, για την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτόκολλων στα σχολεία και για τη διαχείριση περιπτώσεων κρουσμάτων ή και επαφών, ενημέρωσε τους εκπροσώπους των μαθητών/μαθητριών ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, ο κ. Προδρόμου είχε σήμερα τηλεδιάσκεψη με τη Γραμματεία της ΠΣΕΜ.

Από πλευράς Υπουργείου συμμετείχαν o Γενικός Διευθυντής Κύπρος Κυπριανού, ο Διευθυντής Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης Κυπριανός Λούης και ο Διευθυντής Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Ηλίας Μαρκάτζιης.

Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, ο κ. Προδρόμου ενημέρωσε τους εκπροσώπους των μαθητών/μαθητριών για τις τρέχουσες εξελίξεις στη διαχείριση των σχολείων μέσα σε συνθήκες πανδημίας, για την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτόκολλων στα σχολεία και για τη διαχείριση περιπτώσεων κρουσμάτων ή και επαφών.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι τα σχολεία λειτουργούν ικανοποιητικά με την τήρηση των υγειονομικών μέτρων και ότι σε γενικές γραμμές είναι υγειονομικά ασφαλείς χώροι, ενώ ο αριθμός των μαθητών και μαθητριών που απουσιάζουν λόγω COVID-19 είναι σχετικά περιορισμένος.

Όσον αφορά στα Λύκεια και στις Τεχνικές Σχολές που αυτό το διάστημα λειτουργούν με εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ο κ. Προδρόμου ανέφερε ότι η τηλεκπαίδευση λειτουργεί κανονικά και ότι σχεδόν όλα τα σχολεία παγκύπρια δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα, ενώ στις μερικές περιπτώσεις συγκεκριμένων σχολείων όπου δεν εξασφαλίστηκε ακόμη ικανοποιητική σύνδεση στο διαδίκτυο δίνονται άλλες λύσεις.

Ενημέρωσε, επιπρόσθετα, τους εκπροσώπους των μαθητών και μαθητριών για τη διαδικασία αξιολόγησης που θα εφαρμοστεί φέτος και τη διοργάνωσή εξετάσεων στο τέλος του τετραμήνου για πρώτη φορά και στη Β’ Λυκείου.

Ο κ. Προδρόμου υπογράμμισε, τέλος, ότι θα ήταν λάθος να εστιάζουμε διαρκώς την προσοχή μας στις εξετάσεις και ότι η αξιολόγηση πρέπει να γίνεται αντιληπτή ως αναγκαίο και χρήσιμο κομμάτι της μαθησιακής διαδικασίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Το πολιτικό απόθεμα τελειώνει στον ΔΗΣΥ

«"Η απουσία ελπίδας, η έλλειψη στρατηγικής και το αφήγημα του παρελθόντος" και προσθέτω, και τα σκάνδαλα ...»
ΑΚΑ  |  10:43

Τι φέρνει η επίσκεψη Μπορέλ

«Ζοζέπ Μπορέλ, ένας φοβιτσιασμένος και καλοπληρωμένος υπάλληλος της ΕΕ που στο άκουσμα και μόνο του ονόματος ...»
ΑΚΑ  |  10:40

Οι απαντήσεις του Προέδρου για τα ταξίδια στις Σεϋχέλλες

«Πότε επιτέλους θα αντιληφθεί ο πρόεδρος της ΚΔ ότι ξεπέρασε κάποια όρια και ότι είναι ώρα να παραιτηθεί, ...»
ΑΚΑ  |  20:16

Κυκλοφορούσε με κορωνοϊό - Στη δουλειά με συμπτώματα

«πραγματικα γιατι δεν καταδικαζουν καποιο σε φυλακιση . ειναι εγλημα εναντια στην ανθρωποτητα αυτο »
chris  |  10:45

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση