ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υπ. Παιδείας: Οι στόχοι της Κυβέρνησης και των Πανεπιστημίων είναι κοινοί

Χαρακτήρισε «πολύτιμο βήμα για την προαγωγή της ποιότητας των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Κύπρου».

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Οι στόχοι της Κυβέρνησης και των Πανεπιστημίων είναι κοινοί δήλωσε ότι ο Υπουργός Παιδείας Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου, σε χαιρετισμό του στην 27η Σύνοδο Πρυτάνεων των Κυπριακών Πανεπιστημίων, την οποία χαρακτήρισε «πολύτιμο βήμα για την προαγωγή της ποιότητας των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Κύπρου».

Ανακοίνωση από το Πανεπιστήμιο Frederick, που φιλοξένησε και τη Σύνοδο, αναφέρει ότι ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι "θα συνεχίσουμε να μεριμνούμε, έτσι ώστε να συνεχίσει να υπάρχει ως κριτήριο στο πανεπιστημιακό μας σύστημα η ποιότητα και η αριστεία». Ο Υπουργός ενημέρωσε τους Πρυτάνεις για τις τελευταίες εξελίξεις και τις αλλαγές που δρομολογούνται στην Ελλάδα σε σχέση με την Ανώτατη Εκπαίδευση, σημειώνοντας ότι «είμαστε σε συνεχή επαφή με τη Σύνοδο των Πρυτάνεων, έτσι ώστε στις επόμενες διαβουλεύσεις με τις ελληνικές αρχές να έχουμε τα βέλτιστα αποτελέσματα».

Επιπρόσθετα, ενημέρωσε για τα θέματα που συζητήθηκαν στο Συμβούλιο Υπουργών Παιδείας που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στις Βρυξέλλες και για όσα συζήτησε τόσο με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά όσο και με την Επίτροπο για την Καινοτομία, την Έρευνα, τον Πολιτισμό, την Εκπαίδευση και τη Νεολαία Mariya Gabriel. Καταλήγοντας, ο Υπουργός Παιδείας, είπε ότι διανοίγονται μεγάλες προοπτικές από τις ευρωπαϊκές συνεργασίες των πανεπιστημίων στις οποίες μπορούν να συμμετέχουν και τα κυπριακά πανεπιστήμια.

Ο Πρόεδρος της Συνόδου των Πρυτάνεων, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick, Καθηγητής, Γιώργος Δημοσθένους, σε δηλώσεις του, αναφέρθηκε στον ρόλο και τη συμβολή της Συνόδου μέσα από δράσεις και ενέργειες για την περαιτέρω ανάπτυξη της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης του τόπου μας. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στις αποφάσεις της Συνόδου για τα θέματα έρευνας και για τις προσπάθειες που καταβάλλονται από όλα τα πανεπιστήμια για εξωστρέφεια μέσω διεθνών συνεργασιών, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον νέο θεσμό που προωθεί η ΕΕ, αυτό των ευρωπαϊκών πανεπιστημίων.

Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στη διοργάνωση του πρώτου συνεδρίου διδακτορικών φοιτητών που έγινε με πρωτοβουλία της Συνόδου και το οποίο στέφθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία, προσθέτοντας ότι κοινή θέση των μελών της Συνόδου είναι αυτό να καταστεί θεσμός. Τέλος, ο Γιώργος Δημοσθένους, είπε ότι "η Σύνοδος των Πρυτάνεων είναι στη διάθεση του Υπουργείου Παιδείας και της πολιτείας, παρέχοντας τεχνογνωσία και απόψεις σε θέματα χάραξης εθνικής πολιτικής για την παιδεία».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση