ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υπ. Παιδείας: Θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με την προσέλευση μαθητών δημοτικής

Ο κ. Προδρόμου κατανοεί τα προβλήματα που παρουσιάζονται με τους γονείς που πρέπει την ίδια ώρα να βρίσκονται στην εργασία τους

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Την πρόθεσή του να εξευρεθεί πρακτική λύση με την προσέλευση των μαθητών δημοτικής εκπαίδευσης στις επτά και τριάντα το πρωί με βάση το υγειονομικό πρωτόκολλο εξέφρασε ο Υπουργός Παιδείας, λέγοντας ότι κατανοεί τα προβλήματα που παρουσιάζονται με τους γονείς που πρέπει την ίδια ώρα να βρίσκονται στην εργασία τους.

«Είναι πράγματι ένα πρακτικό πρόβλημα, εμείς από την άποψη του Υπουργείου Παιδείας, των σχολείων, οπωσδήποτε δεν έχουμε κανένα πρόβλημα αν τα παιδιά προσέρχονται ενωρίτερα, τουναντίον κανονικά πάντα προσέρχονται ενωρίτερα, όμως ήταν μια οδηγία, υπόδειξη του υγειονομικού πρωτοκόλλου από την πρώτη στιγμή, από τον Μάϊο, να προσέρχονται και να κατευθύνονται στις τάξεις την ώρα που ξεκινούν τα μαθήματα», ανέφερε ο Πρόδρομος Προδρόμου, σε δηλώσεις ύστερα από συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ τον οποίο ενημέρωσε για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ τόνισε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του πως πρέπει επιτέλους να παρθεί πολιτική απόφαση για τοποθέτηση κλιματιστικών σε όλα τα σχολεία.

Ο Υπουργός είπε ότι πρέπει να δούμε πως θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της προσέλευσης γονείς οι οποίοι έχουν άλλες υποχρεώσεις, διαβεβαιώνοντας ότι είναι κάτι το οποίο τις επόμενες μέρες θα συζητηθεί.

«Εάν υπάρχει και πρέπει να υπάρξει κάποια πρακτική λύση, ή ακόμη και συνεννόηση σχετικά με την πρακτική εφαρμογή του πρωτοκόλλου, θα το αντιμετωπίσουμε», ανέφερε.

Ο κ. Προδρόμου είπε πως σχεδόν 108,000 μαθητές και μαθήτριες σε 735 σχολεία παγκυπρίως προσήλθαν σήμερα στις τάξεις τους και στη θέση τους βρίσκονται οι πέραν των 13,000 εκπαιδευτικών που θα στελεχώσουν τα σχολεία. Ανέφερε ότι ειδικά φέτος το Υπουργείο έχει προνοήσει με τη συνεργασία της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας και έγινε νωρίτερα η στελέχωση από ότι ποτέ.

«Τρεις βδομάδες νωρίτερα από τις άλλες χρονιές προκειμένου να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο τρόπο τις έκτακτες αυτές συνθήκες. Τα σχολεία λειτουργούν με την εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου και βεβαίως τα οποιαδήποτε επιμέρους ζητήματα παρουσιάζονται σε σχολεία σε οποιοδήποτε μέρος, εφόσον σήμερα λειτούργησαν σχεδόν 5,000 αίθουσες διδασκαλίες, είναι επόμενο κάπου να υπάρχουν κάποια ζητήματα τα οποία σπεύδουμε να επιλύσουμε», ανέφερε ο κ. Προδρόμου.

Είπε πως ενημέρωσε τον Αβέρωφ Νεοφύτου ότι η πολιτική της κυβέρνησης εφαρμόζεται στην βάση και των μεταρρυθμίσεων στο εκπαιδευτικό σύστημα αλλά ταυτόχρονα το Υπουργείο φροντίζει την υγειονομική ασφάλεια των σχολείων.
«Όπως απέδειξε τον Μάϊο και τον Ιούνιο ότι είναι ένας χώρος υγειονομικής ασφάλειας ( τα σχολεία), αυτό θα κάνει και τώρα. Και βεβαίως ταυτόχρονα προωθούμε και το στρατηγικό σχέδιο για την εισαγωγή της ψηφιακής τεχνολογίας στην εκπαίδευση με πολύ σημαντικές επενδύσεις», είπε.

Ο Υπουργός ευχαρίστησε τον κ. Νεοφύτου για το ενδιαφέρον του και το ενδιαφέρον του ΔΗΣΥ και των συνεργατών του και για την πολύ καλή συνεργασία με την κοινοβουλευτική επιτροπή παιδείας και του διαβίβασε ότι το Υπουργείο είναι στη διάθεσή τους για οποιεσδήποτε εισηγήσεις ή παρατηρήσεις που μπορούν να βοηθήσουν στην προσπάθεια του Υπουργείου και να βελτιώσουν τα αποτελέσματα τα οποία όλοι επιζητούμε από κοινού.

Ο κ. Νεοφύτου ευχαρίστησε τον Υπουργό για την ενημέρωση και ευχήθηκε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς καλή και παραγωγική χρονιά και έστειλε το μήνυμα ότι χωρίς την συνεργασία των εκπαιδευτικών, των συνδέσμων γονέων, των σχολικών εφορειών και του Υπουργείου Παιδείας δεν μπορούμε να πετύχουμε τους μεγάλους μας στόχους.

«Για μας δύο είναι τα πιο σημαντικά αγαθά που μπορεί κάποιος να έχει, την μόρφωση και την υγεία και λόγω των πρωτόγνωρων συνθηκών που ζούμε, λόγω της πανδημίας, πρέπει να παντρέψουμε και τα δύο. Να διασφαλίσουμε ότι δεν θα κινδυνεύει η υγεία των παιδιών μας, ούτε των εκπαιδευτικών, ούτε των γονιών τους, ούτε των παππούδων τους, και από την άλλη να πάρουν την σωστή μόρφωση, αντιμετωπίζοντας τα οποιαδήποτε προβλήματα παρουσιάζονται», ανέφερε.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου είπε ότι η ικανοποιητική έναρξη της φετινής χρονιάς, παρά τις πολλές δυσκολίες, βρίσκει τον ΔΗΣΥ ικανοποιημένο.

«Αναφέρθηκαν από τον Υπουργό συγκεκριμένα προβλήματα, είναι εις γνώση μας, είναι αναμενόμενο ότι σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες θα υπάρχουν και κάποια προβλήματα», ανέφερε και απευθυνόμενος στον Υπουργό εξέφρασε την πεποίθηση ότι μαζί με τους συνεργάτες τους θα προβεί στις αναγκαίες ενέργειες, έστω και αν τα προβλήματα είναι μικρής κλίμακας, να επιλυθούν το συντομότερο δυνατό.

Αναφέρθηκε και στο θέμα των κλιματιστικών που συζητείται εδώ και χρόνια και σε κάποιες εκθέσεις που υπήρχαν στο Υπουργείο Παιδείας «με μια αρνητική προσέγγιση στην τοποθέτηση κλιματιστικών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες».

«Ειδικός δεν είμαι για αυτά τα ζητήματα ούτε έχω οποιαδήποτε τεχνική γνώση, όμως βάζω πάντα την απλή λογική. Στο γραφείο μου όταν έχω κλιματιστικά για το καλοκαίρι, δεν έχει πρόβλημα αλλά κάποιοι έβγαλαν το συμπέρασμα ότι αν έχει κλιματιστικά στην τάξη με τα παιδιά μας και τους εκπαιδευτικούς, έχει πρόβλημα. Δεν μπορώ να κατανοήσω αυτή την λογική», ανέφερε.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι είμαστε στο 2020 και ζούμε στον τόπο μας τα αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής με μέρες που έχουμε 45 και 46 βαθμούς Κελσίου στον μήνα Σεπτέμβριο.

«Για μένα είναι ακόμη αδιανόητο να συζητούμε αν πρέπει να βάλουμε κλιματιστικά στις τάξεις, η λογική μου επιβάλλει να πω πως είναι ένα στοίχημα για την πολιτεία. Δεν θέλω να παρέμβω στις οποιεσδήποτε συζητήσεις, θέλω να το πω με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο. ‘Αποψή μας είναι ότι πρέπει να παρθεί η πολιτική απόφαση με ένα σωστό προγραμματισμό, κράτος, σχολικές εφορείες και όλοι οι εμπλεκόμενοι να βάλουμε ένα χρονοδιάγραμμα που και η τελευταία τάξη θα έχει κλιματιστικά για το καλοκαίρι και θέρμανση το χειμώνα. Το οφείλουμε και στους εκπαιδευτικούς, το οφείλουμε πρωτίστως στα παιδιά και τους μαθητές μας», τόνισε.

Ο Υπουργός απευθυνόμενος στον κ. Νεοφύτου είπε: «μας βοηθάτε να πάρουμε την σωστή απόφαση».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση