ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«Με την οπισθοδρομική προσέγγιση της ΠΟΕΔ θα στερηθούν παιδιά τη δωρεάν εκπαίδευση»

Ο κ. Προδρόμου κάλεσε την ηγεσία της ΠΟΕΔ «να εγκαταλείψει την πεισματικά αρνητική στάση και να υιοθετήσει προσέγγιση λογικής και μετριοπάθειας»

ΚΥΠΕ

Εάν υιοθετηθεί η «οπισθοδρομική προσέγγιση» της ΠΟΕΔ, 8.000 παιδιά στερούνται τη δωρεάν εκπαίδευση, είπε την Τετάρτη ο Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου, σε δήλωσή του αναφορικά με τη στάση που τηρεί η ηγεσία της ΠΟΕΔ απέναντι στο Σχέδιο «Κύπρος το αύριο» για την Προδημοτική Εκπαίδευση.

Μιλώντας στο Υπουργείο Παιδείας, ο κ. Προδρόμου κάλεσε την ηγεσία της ΠΟΕΔ «να εγκαταλείψει την πεισματικά αρνητική στάση και να υιοθετήσει προσέγγιση λογικής και μετριοπάθειας χάριν του συμφέροντος πρώτα των μικρών παιδιών, αλλά και των γονιών τους, δηλαδή αρκετών χιλιάδων νεαρών οικογενειών». Σημείωσε ότι «τόσο η κοινή γνώμη όσο ενδεχομένως και η Βουλή παραπληροφορούνται μέσα από μια στενά συντεχνιακή και τελικά εντελώς εγωιστική λογική».

Ο Υπουργός είπε ότι, «αν υιοθετηθεί η αρνητική θέση της ηγεσίας της ΠΟΕΔ, τα επόμενα χρόνια θα είναι περισσότερα τα παιδιά που θα φοιτούν στην ιδιωτική εκπαίδευση (διότι για τα παιδιά από 4 ετών μέχρι 4 και 8 μηνών δεν θα υπάρχει άλλη διέξοδος από την ιδιωτική εκπαίδευση και μάλιστα με δίδακτρα)».

«Η εγωιστική αξίωση που προβάλλουν», συνέχισε, «σημαίνει αμέσως ότι 8.000-8.500 νεαρά ζευγάρια θα στερηθούν από το ευεργέτημα της δωρεάν Προδημοτικής που τους προσφέρει το σχέδιο "Κύπρος το αύριο" και θα πρέπει να πληρώνουν δίδακτρα».

Αν επικρατήσει αυτή η αρνητική στάση, συνέχισε ο κ. Προδρόμου, από αυτές τις 8-8,5 χιλιάδες παιδιά που τους αφορά, σχεδόν 2.000 που βρίσκονται ήδη σε δημόσια νηπιαγωγεία και πληρώνουν δίδακτρα (λόγω ηλικίας), θα συνεχίσουν να πληρώνουν εξαιτίας της ΠΟΕΔ, ενώ το σχέδιο «Κύπρος το αύριο» τα απαλλάσσει.

«Η αξίωσή τους, πρώτα να κατασκευαστούν δημόσια νηπιαγωγεία και μετά να φοιτήσουν παιδιά ηλικίας από 4 ετών μέχρι 4 και 8 μηνών, σημαίνει ότι αυτά τα παιδιά θα πρέπει να περιμένουν τουλάχιστον 10 με 20 χρόνια για να έχουν δωρεάν σχολείο», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι τις σχετικές αποφάσεις θα τις πάρει η Βουλή των Αντιπροσώπων.

«Εάν υιοθετηθεί αυτή η εγωιστικά συντεχνιακή και τελικά οπισθοδρομική προσέγγιση, πρέπει να ξέρουν όλοι ότι περισσότερα από 8.000 μικρά παιδιά στερούνται τη δωρεάν εκπαίδευση», ανέφερε ο κ. Προδρόμου.

«Δυστυχώς είναι δύσκολο να υπάρξει συνεννόηση όταν η Πολιτεία έχει ως γνώμονα το καλό και το συμφέρον των παιδιών και των οικογενειών και από την πλευρά της ηγεσίας της Οργάνωσης το μόνο κριτήριο είναι πάντα εκείνο των πρόσθετων διορισμών. Πρέπει κάποτε να σκεφτόμαστε και την οικογένεια και τον φορολογούμενο πολίτη», κατέληξε ο Υπουργός Παιδείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση