ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υποτροφίες Προγράμματος ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου

Στόχος η παροχή σύγχρονης και ολοκληρωμένης εκπαίδευσης, σε μεταπτυχιακό επίπεδο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων

Δελτίο Τύπου

Στα πλαίσια της προσφοράς του για ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας, η Διεύθυνση του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) του Πανεπιστημίου Κύπρου, αποφάσισε να παραχωρήσει αριθμό υποτροφιών σε προσοντούχους/ες υποψήφιους/ες από εταιρείες και οργανισμούς του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, καθώς και σε μέλη συναφών επαγγελματικών συνδέσμων ή μη-κερδοσκοπικών οργανισμών.

Τo Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου στοχεύει στην παροχή σύγχρονης και ολοκληρωμένης εκπαίδευσης, σε μεταπτυχιακό επίπεδο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, προς στελέχη οργανισμών και επιχειρήσεων που επιθυμούν ν’ αναπτύξουν τις διοικητικές και ηγετικές τους γνώσεις και δεξιότητες. Το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου έχει καταξιωθεί, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, ως εφάμιλλο αυτών που προσφέρουν διακεκριμένα πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Βορείου Αμερικής. Προς τούτο συνηγορούν και οι θετικές αξιολογήσεις από έγκριτους, διεθνείς οργανισμούς πιστοποίησης – το Πρόγραμμα ΜΒΑ κατέχει, από το 2012, τη διεθνή διαπίστευση EPAS από το European Foundation for Management Development (EFMD). Το Πρόγραμμα πέτυχε επίσης το 2018 τη μέγιστη βαθμολόγηση από ανεξάρτητη επιτροπή αξιολόγησης του Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙ.Π.Α.Ε.).

Το μεταπτυχιακό Πρόγραμμα ΜΒΑ έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με διεθνή πρότυπα και βέλτιστες πρακτικές, λαμβάνοντας υπόψη τις τάσεις της αγοράς και σύγχρονες προσεγγίσεις στη διοίκηση. Προσφέρεται σε τρία διακριτά ακροατήρια:

• Προγράμματα Μερικής Φοίτησης (διάρκειας 24 μηνών), ένα στην Αγγλική και ένα στην Ελληνική γλώσσα, με βραδινά μαθήματα. Τα προγράμματα μερικής φοίτησης απευθύνονται σε εργαζόμενους επαγγελματίες που επιθυμούν ν’ ακολουθήσουν μεταπτυχιακές σπουδές ενώ, ταυτόχρονα, συνεχίζουν να εργάζονται.

• Πρόγραμμα Πλήρους Φοίτησης (διάρκειας 12 μηνών) στην Αγγλική γλώσσα, το οποίο ακολουθεί εντατικότερο πρόγραμμα διδασκαλίας, τόσο σε βραδινά όσο και σε πρωινά μαθήματα.

Το ψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και η ποιότητα των προγραμμάτων αντανακλώνται, όχι μόνο στις αξιολογήσεις ανεξάρτητων φορέων, αλλά και στις επιτυχίες των αποφοίτων. Πολλοί έχουν ανελιχθεί σε προβεβλημένες θέσεις ευθύνης στα ανώτατα διευθυντικά κλιμάκια των οργανισμών τους, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, άλλοι σταδιοδρομούν στο εξωτερικό, ορισμένοι σε ακαδημαϊκές & ερευνητικές θέσεις ευθύνης, ενώ πολλοί ακολουθούν σταθερές πορείες σταδιακής ανέλιξης και επαγγελματικής καταξίωσης.

Ανταποκρινόμενο στις πρωτοφανείς προκλήσεις που επέφερε η εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού (covid-19) και στην Κύπρο, το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου υιοθέτησε άμεσα την αξιοποίηση πληροφορικής τεχνολογίας για τηλεκπαίδευση και τηλεργασία και έτσι συνεχίζει απρόσκοπτα τη λειτουργία του αυτή την περίοδο, μέχρι την επάνοδο στην ομαλότητα.

Το Πρόγραμμα ΜΒΑ συνεχίζει να δέχεται αιτήσεις για εισδοχή την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά που αρχίζει κανονικά το Σεπτέμβριο, 2020. Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι για εισδοχή στο Πρόγραμμα μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 22893600, 22893630 ή 22893632.

Σχετικές πληροφορίες παρατίθενται στην ιστοσελίδα: http://intro.mba.ucy.ac.cy/  

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω του συστήματος:
https://applications.ucy.ac.cy/postgraduate_appl/MNG_USER_en.login_frm 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση