ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΥΠΠΑΝ: Η Κυβέρνησή ήδη κινείται και οικοδομεί για την οικονομία της γνώση

Στον τομέα της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης ο οραματισμός για να γίνει η Κύπρος ένα διεθνές περιφερειακό κέντρο γίνεται πραγματικότητα στις μέρες μας, αναφέρει το Υπουργείο

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η Κυβέρνησή ήδη κινείται και οικοδομεί για την οικονομία της γνώσης και στην κατεύθυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού, αναφέρει, σε ανακοίνωση του, το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, προσθέτοντας ότι στον τομέα της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης ο οραματισμός για να γίνει η Κύπρος ένα διεθνές περιφερειακό κέντρο γίνεται πραγματικότητα στις μέρες μας.

«Στη σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ κ. Άντρου Κυπριανού διαπιστώνουμε για μια φορά ακόμη απλοϊκή προσέγγιση με την οποία, αφού πρώτα προσπαθεί με ανακρίβειες να μηδενίσει το έργο της Κυβέρνησης, στη συνέχεια προχωρά σε «απλόχερες» υποσχέσεις. Δεν θα αναφέρουμε ότι τέτοιους είδους υποσχέσεις θα πρέπει να κριθούν ως προς την αξιοπιστία τους στη βάση των πολιτικών προτάσεων του ΑΚΕΛ που κρίθηκαν από την καταστροφική διακυβέρνηση της περιόδου 2008 – 2013», προσθέτει.

Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας αναφέρει ότι «την ώρα που το ΑΚΕΛ αναφέρεται σε οικονομία της γνώσης επισημαίνουμε ότι δεν μπορεί να αναφέρεται απαξιωτικά στα επιτεύγματα της χώρας και της διακυβέρνησης τα τελευταία χρόνια».

Ενδεικτικά, το Υπουργείο Παιδείας αναφέρει ότι στον τομέα της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης ο οραματισμός για να γίνει η Κύπρος ένα διεθνές περιφερειακό κέντρο γίνεται πραγματικότητα στις μέρες μας.

«Συγκεκριμένα, το εαρινό εξάμηνο 2020 είχαμε στην Κύπρο 53.262 φοιτητές και φοιτήτριες. Από αυτούς, 22.949 ήταν Κύπριοι και 30.313 ξένοι. Φαίνεται, δηλαδή, ότι σε σύγκριση με το 2012, σήμερα οι φοιτητές από άλλες χώρες που εμπιστεύονται την κυπριακή ανώτερη εκπαίδευση έχουν σχεδόν τετραπλασιαστεί. Περίπου 19000 φοιτητές από τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες εμπιστεύονται τα κυπριακά πανεπιστήμια. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι σήμερα λειτουργούν στη χώρα μας δέκα πανεπιστήμια, καθώς και αρκετά υψηλού επιπέδου ερευνητικά ινστιτούτα και άλλες μονάδες, αυτό μαρτυρά μια σοβαρή βάση οικονομίας της γνώσης που δημιουργείται ήδη και την οποία ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ προσποιείται ότι δεν βλέπει», σημειώνει.

Όσον δε αφορά στον ψηφιακό μετασχηματισμό, το Υπουργείο Παιδείας υπενθυμίζει ότι «μέσα σε μερικούς μήνες το εκπαιδευτικό μας σύστημα περνά στη ψηφιακή εποχή και ήδη λειτουργούν δομές εξ αποστάσεως εκπαίδευσης».

«Μαζί με την προκήρυξη προσφορών που έγινε ήδη για το μεγαλόπνοο σύστημα Ηλεκτρονικής Διαχείρισης των Σχολείων, μια επένδυση ύψους €27,8 εκ., φέτος για πρώτη φορά με τη στήριξη του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, το ΥΠΠΑΝ προχώρησε σε ηλεκτρονική εγγραφή των μαθητών στα σχολεία, ενώ αναπτύσσει πρόγραμμα €11 εκ. για την ψηφιακή αναβάθμιση όλων των σχολείων. Με αυτά τα δεδομένα και άλλα ακόμα, πρέπει να αντιτάξουμε στο ΑΚΕΛ ότι η Κυβέρνησή μας ήδη κινείται και οικοδομεί για την οικονομία της γνώσης και στην κατεύθυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού», καταλήγει το Υπουργείο, στην ανακοίνωση του.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Το μετέωρο βήμα του Χάρη

«Η ομοσπονδία με σωστό περιεχόμενο δεν είναι "αναξιόπιστο πολιτικό στερότυπο". ΟΙ καταξιωμένοι διεθνώς ...»
Πέτρος Θ. Παντελίδης  |  21:17

Υποψήφιος με την ΔΗΠΑ ο Αντρέας Πιτσιλλίδης

«Πολιτικοί τυχοδιώκτες της Κύπρου ενωθείτε!!!!!»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  22:21

Μας πήρε ο δαίμονας

«Η ε/κ αρχουσα ταξη απο το 1955, δια πυρος και σίδηρου, επιδιωξε τη μονοπωληση της εξουσιας, στη Κυπρο, ...»
levant  |  20:24

Συνάντηση Αβέρωφ-Σιζόπουλου για τους προϋπολογισμούς

«Κορώνες σούπερ πατριωτισμού και μάχης κατά της Διαφθοράς από τον Σιζόπουλο αλλά εντελώς τυχαίως η Προεδρία ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  16:21

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση