ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πίστη στην πατρίδα ορκίστηκαν οι νεοσύλλεκτοι της 2020 ΕΣΣΟ

Οι Οπλίτες ολοκληρώνουν με αυτή την τελετή το 1ο στάδιο με την περάτωση της βασικής εκπαίδευσης

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Τελετές ορκωμοσίας της 2020 ΕΣΣΟ πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο ΚΕΝ Πάφου και Αεροπορική Βάση Αντρέας Παπανδρέου αυτή την φορά χωρίς προσκεκλημένους λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για τον covid- 19.

Στην ανάγνωση της ημερήσιας διαταγής του Αρχηγού της Ε.Φ. Αντιστράτηγου Δημόκριτου Ζερβάκη αναφέρθηκε ότι η στρατιωτική θητεία αποτελεί μια σημαντική υποχρέωση κα παράλληλα ύψιστη τιμή που παρέχει τη δυνατότητα στον πολίτη μιας χώρας να υπερασπιστεί και να διασφαλίσει το αγαθό της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας της πατρίδας μας.

«Με την ένταξη σας στην Ε.Φ. αναλαμβάνεται τη πιο σπουδαία και σοβαρή υποχρέωση έναντι της κυπριακής κοινωνίας να υπερασπιστείτε με πίστη και αφοσίωση την ελευθερία και ανεξαρτησία σας», ανέφερε περαιτέρω, σημειώνοντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία τους εμπιστεύεται και αναμένει ότι θα τιμήσουν τον όρκο τους με αφοσίωση και ευσυνειδησία.

Σε άλλο σημείο της ημερήσιας διαταγής, ο Αντιστράτηγος Ζερβάκης ανέφερε ότι η για 45 και πλέον έτη ύπαρξη κατοχικού στρατού, «η συνεχόμενη τουρκική προκλητικότητα, με την οποία θίγονται ζωτικά μας συμφέροντα μας αλλά και στο ότι πλήττονται εθνικά μας συμφέροντα, επιβάλλει τη συνεχή ετοιμότητα για να υπερασπίσετε την εθνική κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας.

Δεν πρέπει, σημείωσε, να ξεχνούμε ότι πάνω από το 36% της Κύπρου είναι υπό τουρκική κατοχή το βλέμμα μας καθημερινά είναι στραμμένο στον Πενταδάκτυλο, πόθος και στόχος μας είναι να δούμε ελεύθερη την κυπριακή γη.

«Σ’ αυτό τον ιερό στόχο δεσμευόμαστε όλοι. Έχουμε την τιμή ως στρατιώτες στην πατρίδας μας, που μας εμπιστεύεται την υπεράσπιση της. Στην προσπάθεια αυτή έχουμε την υποστήριξη της Πολιτείας και την συμπαράσταση της Εκκλησίας. Ο σημαντικότερος όμως αρωγός του Έθνους μας είναι η αγάπη η εμπιστοσύνη και η στήριξη των Κυπρίων πολιτών. Οφείλουμε να ανταποδώσουμε τα αισθήματα αυτά . Διαβεβαιώνουμε ότι η ασφάλεια της πατρίδας μας βρίσκεται στα χέρια ικανών και αποφασισμένων στρατιωτών», πρόσθεσε.

Οι Οπλίτες της 2020 ΕΣΣΟ ολοκληρώνουν με αυτή την τελετή το 1ο στάδιο με την περάτωση της βασικής εκπαίδευσης. Στη συνέχεια θα παρουσιασθούν στις μονάδες στις οποίες τοποθετήθηκαν, όπου θα ακολουθήσει περαιτέρω εκπαίδευση - εξειδίκευση ανάλογα με το Σώμα το οποίο θα υπηρετήσουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X