ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ποινική δίωξη σε γιατρό για διαφθορά - Δήλωνε στο ΓεΣΥ πλασματικές υπηρεσίες

Οι καταγγελίες εναντίον του έγιναν από ασθενείς

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Την ποινική δίωξη ιδιώτη επαγγελματία υγείας, συμβεβλημένου με το ΓεΣΥ και εγγεγραμμένου στον ΟΑΥ, αποφάσισε ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, αφού κατόπιν διερεύνησης σχετικών καταγγελιών από την Αστυνομία, διαφάνηκε ότι εκ μέρους της εταιρείας του κατηγορουμένου καταχωρήθηκε συνδυασμός δραστηριοτήτων στο ΓεΣΥ για τις οποίες υποβλήθηκε απαίτηση πληρωμής, χωρίς αυτές ωστόσο να έχουν πραγματοποιηθεί.

Συγκεκριμένα, οι καταγγελίες εναντίον του ιδιώτη επαγγελματία υγείας έγιναν από ασθενείς, οι οποίοι κατήγγειλαν στον ΟΑΥ ότι ο εν λόγω γιατρός καταχώρησε στη μερίδα τους στο ΓεΣΥ πλασματικό αριθμό συγκεκριμένων υπηρεσιών φροντίδας υγείας.

Από το ανακριτικό έργο που ακολούθησε διαφάνηκε ότι εκ μέρους της εταιρείας του κατηγορουμένου καταχωρήθηκε συνδυασμός δραστηριοτήτων παροχής συγκεκριμένων υπηρεσιών φροντίδας υγείας, για τις οποίες υποβλήθηκε απαίτηση, χωρίς αυτές να έχουν παρασχεθεί προς τους ασθενείς.

Από την υπάρχουσα μαρτυρία και στοιχεία, ο ιδιώτης γιατρός φέρεται να προέβη σε αδικήματα διαφθοράς, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, κατάρτισης εγγράφων χωρίς εξουσία, παραποίησης μητρώων και αρχείων, απάτης και απόσπασης περιουσίας με ψευδείς παραστάσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση