ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ποιοι βραβεύτηκαν Man of the Year μέχρι σήμερα

Την Τρίτη απονέμονται τα Man of the Year Awards 2018 στο Royal Hall

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Απομένουν λίγες ώρες μέχρι να θα αποκαλυφθούν οι νικητές των Man of the Year Awards 2018, σε μια μεγάλη γιορτή που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη, στο Royal Hall στη Λευκωσία.

Το περιοδικό ΜΑΝ και η εφημερίδα «Η Καθημερινή» με συνοδοιπόρο την Τράπεζα Κύπρου, αναδεικνύουν και βραβεύουν ανελλιπώς από το 2001 τους άντρες που αντιμετωπίζουν τα εμπόδια σαν προκλήσεις χαράσσοντας τη δική τους διαδρομή. Πρόσωπα που ξεχώρισαν από τον χώρο των επιχειρήσεων, των επιστημών, του πολιτισμού, των τεχνών και του αθλητισμού. Ο καλύτερος όλων και Man of the Year κάθε χρόνο, είναι αυτός που κατάφερε με τα επιτεύγματά του να ξεχωρίσει και να ενταχθεί στο πάνθεον των αρίστων.

Όποιος δει την λίστα με τα ονόματα που κράτησαν στα χέρια τους το Man of the Year βραβείο, διαπιστώνει ότι οι βραβευμένοι παραμένουν δραστήριοι και πετυχημένοι στον χώρο τους προσδίδοντας με τον τρόπο τους κύρος και αξιοπιστία στον μακροβιότερο θεσμό βραβεύσεων της μεγαλονήσου!

Κάνουμε μια αναδρομή, λοιπόν, στο παρελθόν και παρουσιάζουμε τον Man of the Year της χρονιάς, από το 2001 όπου ξεκίνησαν τα βραβεία μέχρι σήμερα με χρονολογική σειρά.

Στέλιος Χατζηιωάννου (2001, 2002)
Ο Σερ Στέλιος Χατζηιωάννου ήταν ο πρώτος που αναδείχθηκε Man of the Year και μάλιστα για δύο συνεχόμενες χρονιές. Ο Κύπριος κοσμοπολίτης επιχειρηματίας και μόνιμος κάτοικος Μονακό, ασχολήθηκε αρχικά με την ναυτιλιακή εταιρεία του πατέρα του στην Αγγλία και το 1995 ίδρυσε την εταιρεία χαμηλού κόστους EasyJet. Έχει ιδρύσει επίσης τις εταιρείες: EasyCar, EasyValue, EasyMoney, EasylnternetCafe και EasyCruiseOne. Το 1996 του απονεμήθηκε και ο τίτλος του Ιππότη (Σερ), στην Αγγλία. Είναι επίσης γνωστός και για την φιλανθρωπική του δράση, και έχει ενταχθεί στο παγκόσμιο project «Philanthropy Pledge» που προβλέπει ότι οι συμμετέχοντες πρέπει να χαρίσουν περισσότερη από τη μισή τους περιουσία σε κάποιο φιλανθρωπικό σκοπό.

Πλάτων Λανίτης (2003)
Είναι ο πρόεδρος του Ομίλου Λανίτη από το 1992, καθώς και πρόεδρος των εταιρειών Amathus Navigation Company Ltd, N.P. Lanitis Ltd, Cybarco Ltd, και Λανίτης Φαρμ Λίμιτεδ. Είναι επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Claridge Investments Ltd και Επίτιμος Πρόξενος της Ολλανδίας. Ο όμιλοςΛανίτη είναι ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους εταιρειών στην Κύπρο. Δραστηριοποιείται σε πολλούς τομείς, όπως αυτούς των κατασκευών, της ανάπτυξης ακινήτων, του τουρισμού, της διασκέδασης, εστίασης, ενέργειας και εμπορίου, ενώ έχει να επιδείξει πλούσια κοινωνική δράση. Το 1998 ιδρύθηκε η Heaven’s Garden Waterpark Ltd. Το 2002 εγκαινιάστηκε το Aphrodite Hills, ενώ το 2008 ο Όμιλος ξεκίνησε -μαζί με άλλους επιχειρηματίες- τις διεργασίες για την κατασκευή της Μαρίνας Λεμεσού, η οποία εγκαινιάστηκε πανηγυρικά το καλοκαίρι του 2014. Το 2011 δημιουργήθηκε η Lanitis Green Energy Group και το 2012 δόθηκε η τελική άδεια για την ανάπτυξη γκολφ της Limassol Greens Golf Resort. Στον όμιλο, περιλαμβάνονται επίσης η Lanitis Electrics, Lanitis Aristophanous, Carob Mill Restaurants, L.C.A. Domiki.

Χαράλαμπος Πηλακούτας (2004)
Είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος του Char. Pilakoutas Group με πολύ πετυχημένη δράση στην εμπορία αυτοκινήτων και οχημάτων. Ο Όμιλος έχει σήμερα μεταξύ άλλων την αποκλειστική εισαγωγή στην Κύπρο των αυτοκινήτων BMW, Jaguar, Land Rover, Rolls Royce, Nissan και Mini Cooper.

Μάρκος Παγδατής (2005, 2006)
Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους Κύπριους αθλητές στην ιστορία του αθλητισμού στη χώρα μας. Γεννήθηκε το 1985 στην Παραμύθα της Λεμεσού, από πατέρα Λιβανέζο και μητέρα Ελληνοκύπρια και έγινε επαγγελματίας το 2003, αφού πρώτα αναδείχθηκε την ίδια χρονιά παγκόσμιος πρωταθλητής αντισφαίρισης εφήβων. Το 2006 αγωνίστηκε στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν και την ίδια χρονιά έφτασε στον ημιτελικό του Γουίμπλεντον, κατέκτησε το China Open και αναρριχήθηκε στην 8η θέση στην παγκόσμια κατάταξη. Παραμένει ενεργός τενίστας, χωρίς όμως τις επιτυχίες του παρελθόντος.

Μιχάλης Χατζηγιάννης (2007)
Γεννημένος στην Λευκωσία, είναι απόφοιτος του Royal College Of London με πτυχίο πιάνου, κιθάρας και ανωτάτων θεωρητικών μαθημάτων. Ξεκίνησε νωρίς την δισκογραφική του καριέρα και το 1998 εκπροσώπησε την Κύπρο στη Eurovision με το τραγούδι «Γέννεσις». Εκεί τον πρόσεξε ο Γιώργος Χατζηνάσιος και του έδωσετα τραγούδια του soundtrack της τηλεοπτικής σειράς «Άγγιγμα Ψυχής» που έγινε γρήγορα πλατινένιο. Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης κυκλοφορεί το 2000 τον πρώτο προσωπικό του δίσκο Παράξενη γιορτή» και όλοι βλέπουν στο πρόσωπό του τον μελλοντικό σταρ του ελληνικού τραγουδιού. Τους δικαιώνει και τα επόμενα άλμπουμ του γίνονται διπλά και τριπλά πλατινένια. Το 2007 συνεργάστηκε με τους Reamon στο «Tonight/Σήμερα», ενώ αναδείχθηκε σε θριαμβευτή στα Μουσικά Βραβεία Αρίων με οκτώ συνολικά βραβεία. Έκλεισε την δεκαετία παίρνοντας το ειδικό βραβείο Best Selling Artist of the Decade με πωλήσεις πάνω από 3.500.000 αντίτυπα. Το 2017, μετά από μεγάλη απουσία, επανήρθε στη δισκογραφία με το τραγούδι «Κοίτα με», όπου συνεργάζεται για πρώτη φορά με την Λίνα Νικολακοπούλου στους στίχους και τον περασμένο Οκτώβριο εμφανίστηκε σε ντουέτο με τη Δήμητρα Γαλάνη στο τραγούδι «Σε ποιον να πω το σ’ αγαπώ».

Τιμούρ Κεσπάγια (2008)
Ο Τιμούρ Κετσπάγια γεννήθηκε στην Γεωργία και ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στην Ντιναμό Τιφλίδας το 1987, στη θέση του μέσου και του περιφερειακού επιθετικού. Το 1992 μεταπήδησε στην Ανόρθωση Αμμοχώστου, σημειώνοντας 36 τέρματα σε δύο χρόνια και στη συνέχεια έκανε καριέρα στην ΑΕΚ Αθηνών και αργότερα στη Νιούκασλ Γιουνάιτεντ όπου σκόραρε σημαντικά γκολ και έγινε γνωστός για τον εκρηκτικό χαρακτήρα του στο γήπεδο. Η Γουλβς και η Νταντί Γιουνάιτεντ ήταν οι επόμενες ομάδες του στην Αγγλία. Το 2002 επέστρεψε στην Ανόρθωση με την οποία αγωνίστηκε έως το 2007. Από το 2004 ήταν παράλληλα και προπονητής της ομάδας, ενώ το καλοκαίρι του 2005 σημείωσε τη μεγαλύτερη έως σήμερα επιτυχία του συλλόγου σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, αποκλείοντας την τουρκική Τραμπζονσπόρ στα προκριματικά για το Champions League. Μετά την απόσυρσή του ως ποδοσφαιριστής συνέχισε ως προπονητής στον πάγκο της Ανόρθωσης, το 2009 έκανε ένα μικρό πέρασμα στον πάγκο του Ολυμπιακού Πειραιώς και στη συνέχεια προσλήφθηκε ως
Ομοσπονδιακός τεχνικός της Γεωργίας. Το 2015 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του ΑΠΟΕΛ και ένα χρόνο μετά την ΑΕΚ Αθηνών.

Λώρης Λοϊζίδης (2009)
Ο ηθοποιός και σεναριογράφος έγινε παγκύπρια γνωστός με την «Αίγια Φούξια», την κωμική σειρά που έκανε πάταγο στην τηλεόραση για τρεις σεζόν, όπου συνυπέγραφε το σενάριο με την Χριστιάνα Αρτεμίου. Ο θεατής έγινε μάρτυρας στις καθημερινές ιστορίες των κατοίκων ενός χωριού, με κωμικό ύφος και αναφορές στη σύγχρονη κυπριακή πραγματικότητα, καυτηριάζοντας θεσμούς όπως η πολιτική και τα κόμματα, η εκκλησία-θρησκεία και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, μέσα από διάφορους αναχρονισμούς και έμμεσες αναφορές. Στη συνέχεια έγραψε και συμμετείχε ως ηθοποιός τις τηλεοπτικές σειρές «Πρώτη Σταγόνα», «Παραμύθι αλλιώς» και ο επίσης πετυχημένο «La Pasta Pomilωri», ενώ κατά καιρούς ανεβάζει και δικά του έργα στο θέατρο.

Χριστόφορος Πισσαρίδης (2010)
Το 2010 ο καθηγητής Χριστόφορος Πισσαρίδης βραβεύτηκε μαζί με τους Αμερικανούς Πίτερ Ντάιμοντ και Ντέιλ Μόρτενσεν με το Νόμπελ Οικονομίας, για τη συνεισφορά του στη θεωρία της αναζήτησης τριβών και στη μακροοικονομία, μια μέθοδο ανάλυσης των αγορών, σύμφωνα με την Επιτροπή Απονομής των βραβείων. Μεγαλύτερη τιμή δεν μπορεί να υπάρξει για έναν επιστήμονα από το Βραβείο Νόμπελ.
Έχει γράψει εκτενώς σε επιστημονικά περιοδικά και στον Τύπο και το βιβλίο του «Equilibrium Unemployment Theory» αποτελεί σημείο αναφοράς στα οικονομικά της ανεργίας και έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Το 2011 του απονεμήθηκε ο Μεγαλόσταυρος του Τάγματος του Μακαρίου Γ’, τη μεγαλύτερη τιμητική διάκριση της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ δύο χρόνια αργότερα έγινε και Ιππότης (Σερ) του βρετανικού στέμματος.
Είναι καθηγητής και Διευθυντής του ερευνητικού προγράμματος στη μακροοικονομική του Centre for Economic Performance του London School of Economics, όπου εργάζεται από το 1976. Το 2015 εξελέγη τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.

Φίλιππος Πατσαλής (2011)
Η ανακάλυψη για την οποία βραβεύτηκε ο Δρ Φίλιππος Πατσαλής είναι ένα νέο τεστ αίματος, που προβλέπει αν το έμβρυο είναι πιθανό να αναπτύξει το σύνδρομο Ντάουν, χωρίς την ανάγκη να διενεργηθεί αμνιοπαρακέντηση.
Με πτυχίο Βιολογίας BSc από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και μεταπτυχιακά πτυχία MA, MPh και διδακτορικό PhD στην Ανθρώπινη Γενετική από το City University της Νέας Υόρκης, ειδικεύθηκε στο Memorial Slοan-Kettering Cancer Center και στο Cornell Medical Center. Το 1993, επέστρεψε στην Κύπρο, δημιούργησε και διεύθυνε το Τμήμα Κυτταρογενετικής στο υπό ίδρυση τότε Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου και το 2007 ανέλαβε ως Γενικός Εκτελεστικός Ιατρικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου. Είναι επίσης Καθηγητής Γενετικής και Γενικός Διευθυντής στη Σχολή Μοριακής Ιατρικής Κύπρου και του έχουν δοθεί τιμητικά τίτλοι Καθηγητή σε Πανεπιστήμια της Κύπρου και του εξωτερικού. Έχει διατελέσει επίσης υπουργός Υγείας στην πρώτη διακυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη.

Παύλος Κοντίδης (2012)
Γεννημένος στη Λεμεσό ξεκίνησε από μικρός στη θάλασσα, και το 2003 πήρε την πρώτη του νίκη στο παγκύπριο εφηβικό πρωτάθλημα Laser. Σε ηλικία 18 ετών μπήκε για πρώτη φορά στην 100άδα στην παγκόσμια κατάταξη των Laser, ενώ αγωνίστηκε σε Ολυμπιακούς Αγώνες για πρώτη φορά στο Πεκίνο.
Τον Ιούνιο του 2011 έφτασε στο Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης και στην
Ολυμπιάδα του Λονδίνου ένα χρόνο αργότερα κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο και έγινε ο πρώτος σύγχρονος Κύπριος αθλητής που κατακτά ολυμπιακό μετάλλιο. Έκλεισε το 2017 στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης λαμβάνοντας το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Laser, για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Ευτύχιος Ελληνας (2013)
Ξεκίνησε από μικρός λαμβάνοντας μέρος σε αγώνες go-karts και λίγο αργότερα πέρασε στο πρωτάθλημα GP3 όπου ανέδειξε την αξία του ως ένα από τα λαμπρότερα αστέρια του μέλλοντος για την Κύπρο. Ως επιβράβευση των εξαιρετικών του εμφανίσεων πραγματοποίησε δοκιμές με το μονοθέσιο Formula 1 της Marussia το 2013 και έγινε ο πρώτος Έλληνας οδηγός που έλαβε μέρος σε δοκιμαστικό της Formula 1. Μετά από μια επιτυχημένη πορεία στα πρωταθλήματα μονοθεσίων GP3,GP2 και Formula Renault 3.5, το 2017 εμφανίστηκε στην κατηγορία sports cars στο πρωτάθλημα Porsche Carrera Cup GB 2017 με την ομάδα JTR.

Κυριάκος Νικολάου (2014)
Γεννήθηκε στον Καραβά , όπου μεγάλωσε και τελείωσε το σχολείο. Σπούδασε χημεία στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και πήρε το διδακτορικό του το 1972. Την ίδια χρονιά μετακόμισε στις ΗΠΑ και, μετά από μεταδιδακτορική έρευνα στα πανεπιστήμια Κολούμπια και Χάρβαρντ έγινε καθηγητής στην έδρα Rhodes-Thompson της Χημείας στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια.
Το 1996 διορίσθηκε καθηγητής της Χημικής Βιολογίας στο Ινστιτούτο Skaggs Χημικής Βιολογίας του Σκριπς. Από το 2005 ως το 2011 διεύθυνε το Εργαστήριο Χημικής Συνθέσεως στο ICES-A*STAR, στη Σιγκαπούρη και το 2013 πήγε στο Πανεπιστήμιο Ράις, στο Τέξας όπου βρίσκεται μέχρι σήμερα. Ο Δρ. Κυριάκος Νικολάου έγινε γνωστός για τις έρευνές του στην ολική χημική σύνθεση φυσικών προϊόντων, ενώ σε αυτόν και την ομάδα του οφείλεται η σύνθεση πολλών πολύπλοκων μορίων που υπάρχουν στη φύση, όπως η βανκομυκίνη και την αντικαρκινική ουσία Taxol, φέρνοντας επανάσταση στη θεραπεία του καρκίνου και ελπίδα σε εκατομμύρια ασθενείς.

Ανδρέας Μαυρομμάτης (2015)
Ο πετυχημένος σεφ και ιδιοκτήτης αλυσίδας εστιατορίων με έδρα το Παρίσι, Ανδρέας Μαυρομμάτης προβάλλει συχνά στα πιάτα του τα ελληνικά και κυπριακά προϊόντα, συνδυάζοντας στοιχεία της μεσογειακής κουζίνας με τα πιο εκλεπτυσμένα υλικά. Από το εστιατόριό του στο Παρίσι έχουν περάσει πολλές διεθνείς προσωπικότητες, ενώ ο ίδιος μέσα από τη συνεργασία του με το Four Seasons Hotel στη Λεμεσό δημιούργησε εδώ και αρκετά χρόνια το Vivaldi, με πιάτα δημιουργικής κουζίνας. Πριν λίγες εβδομάδες μάλιστα, έγινε και ο πρώτος Κύπριος σεφ που τιμήθηκεμε αστέρι Michelin

Κωνσταντίνος Χρίστου, Γιώργος Ηρακλέους,
Γιώργος Μακκούλη, Παναγιώτης Παπαγεωργίου
Iδρυτές της Avocarrot (2016)
Πρόκειται για τέσσερις φίλους που ενώ ήσαν ακόμη φοιτητές, σκέφτηκαν μια καινοτόμο ιδέα, την οποία μετέτρεψαν σε στόχο και αφού το κυνήγησαν ακούραστα, πέτυχαν μέσα σε τρία χρόνια, να βάλουν το όνομα τους δίπλα σε μεγάλα παγκόσμια ονόματα. Σκοπός τους το Avocarrot να αποτελέσει το μεγαλύτερο mobile ad exchange με ειδίκευση στα native ads. Μιλάμε για την πρώτη διεθνή αναγνώριση κυπριακού start up και φάρο έμπνευσης τους επόμενους Κύπριους οραματιστές.

Τα Man of the Year Awards 2018 θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018 στο Royal Hall στη Λευκωσία, με παρουσιαστή τον Τάσο Τρύφωνος.

Χορηγοί των Man of the Year Awards 2018 είναι οι:
Τράπεζα Κύπρου, Carlsberg Classic, Cytamobile-Vodafone, Char. Pilakoutas Ltd, S. Pellegrino, ΟΠΑΠ Κύπρου και Deloitte

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση