ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Χείμαρρος ο Μάτσας - Παράξενο και παράλογο η αστυνομία να ερευνά... την αστυνομία

Τι αναφέρει για τον παραγκωνισμό του ο ποινικός ανακριτής που συνέταξε το πόρισμα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Την έντονη διαφωνία αλλά και την απογοήτευση του για τον αποκλεισμό του από τις έρευνες στην υπόθεση διερεύνησης του θανάτου Θανάση Νικολάου, εξέφρασε στον αέρα της εκπομπής «Διασπορά Ειδήσεων» της Οριάνας Παπαντωνίου, ο ποινικός ανακριτής Σάββας Μάτσας. Απογοητευμένος από την στάση του Γενικού Εισαγγελέα θεωρώντας πως δεν υπερέβη τα εσκαμμένα και αιχμές στην Αστυνομία για τον τρόπο που χειρίστηκε την υπόθεση.

Βαθύτατα θιγμένος και προσβεβλημένος νιώθει ο ποινικός ανακριτής Σάββας Μάτσας μετά την απομάκρυνση του από τις έρευνες με τον ίδιο να θεωρεί απαράδεκτες τις δηλώσεις Γενικού Εισαγγελέα. Όπως ανέφερε διαπιστώθηκε ομόφωνα στο πόρισμα πως ο θάνατος Θανάση δεν επρόκειτο για αυτοκτονία όπως για 17 χρόνια ισχυριζόταν η Νομική Υπηρεσία και η Αστυνομία, αναφέροντας εκ νέου πως η υπόθεση διερευνήθηκε ως μικροπαράβαση. «Αν είναι δυνατόν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε πως οι δηλώσεις που έκανε ήταν με τη σύμφωνο γνώμη του έτερου ποινικού ανακριτή κύριου Αλεξόπουλου ενώ τα όσα ανέφερε ήταν ήδη γνωστά από το 2016 και την απόφαση-χαστούκι του ΕΔΑΔ. Εν συνεχεία υποστήριξε τις θέσεις του θεωρώντας άδικη την απομάκρυνση του αφού δεν ανέφερε ονόματα ενώ θεωρεί μικρές τις πιθανότητες για να βρεθούν οι ένοχοι. Λόγω της πολύ αμελούς έρευνας χάθηκαν ή δεν λήφθηκαν στοιχεία υπογράμμισε, κάνοντας λόγο για προσπάθεια απαξίωσης του από τον Γενικό Εισαγγελέα. «Προσπαθεί να με εκθέσει σε όλη την Κυπριακή κοινωνία» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος τόνισε πως δεν μπορεί να γνωρίζει τον λόγο που απομακρύνθηκε -την ώρα που η οικογένεια έχει ζητήσει την επαναφορά του στην υπόθεση- εκφράζοντας τη διαφωνία του για το γεγονός ότι παραδόθηκε μέρος του πορίσματος στην οικογένεια του Θανάση. Ερωτηθείς καταληκτικά για το πως γίνεται ουσιαστικά η Αστυνομία να διερευνά την ίδια την Αστυνομία το χαρακτήρισε παράλογο και παράξενο φαινόμενο λέγοντας «Ας απαντήσει αυτός που το αποφάσισε».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση