ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σφοδροί άνεμοι, βροχές και χιονόπτωση –Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας

Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται κατά διαστήματα μεμονωμένες βροχές. Τοπικά στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται ελαφρά χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ και τοπικά μέχρι σφοδροί, 6 με 7 μποφόρ, για να καταστούν μέχρι το μεσημέρι κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, πολύ ισχυροί μέχρι σφοδροί, 6 με 7 μποφόρ και παροδικά τοπικά στα παράλια μέχρι θυελλώδεις, 7 με 8 μποφόρ. Η θάλασσα στα ανατολικά και στα νότια παράλια θα καταστεί σταδιακά κυματώδης και μέχρι πολύ κυματώδης στα δυτικά και στα βόρεια παράλια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου αργότερα στα υπήνεμα ενδέχεται να σχηματιστεί τοπικά παγετός.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βόρειοι, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, αλλά αρχικά τοπικά μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα στα νότια και στα ανατολικά παράλια θα είναι μέχρι κυματώδης, ενώ στα δυτικά και στα βόρεια παράλια θα είναι μέχρι τρικυμιώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και γύρω στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Την Πέμπτη θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, ενώ την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος και ενδέχεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές.

Η θερμοκρασία την Πέμπτη αναμένεται να σημειώσει μικρή πτώση, για να κυμανθεί αισθητά πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ μέχρι το Σάββατο αναμένεται σταδιακά άνοδος στη θερμοκρασία, για να παραμείνει ωστόσο λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση

Κίτρινη προειδοποίηση για σφοδρούς άνεμους εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, πολύ ισχυροί μέχρι σφοδροί και τοπικά σφοδροί, αρχικά νοτιοδυτικοί ως δυτικοί και αργότερα δυτικοί ως βορειοδυτικοί άνεμοι, εντάσεως 6 με 7 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ αναμένεται να επηρεάσουν γενικά το νησί. Ωστόσο σε προσήνεμες, κυρίως παράλιες περιοχές αναμένονται τοπικά σφοδροί μέχρι θυελλώδεις άνεμοι, εντάσεως 7 με 8 μποφόρ της ίδιας κατεύθυνσης.

Η κίτρινη προειδοποίηση θα τεθεί σε ισχύ από τις 09:00 το πρωί της Τετάρτης μέχρι τις 18:00 το απόγευμα της ίδιας μέρας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση