ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Κερύνεια

Ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου (31/07) στην περιοχή Βασίλεια της Κερύνειας.

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Του Νίκου Στέλγια

Την πληροφορία ότι η πυρκαγιά στην Κερύνεια έχει τεθεί έλεγχο μεταδίδουν τα τ/κ μέσα ενημέρωσης. 

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι του Σαββάτου στην Κερύνεια ξέσπασε η μεγάλη πυρκαγιά, σύμφωνα με όσα μετέδιδαν τα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης. Με βάση τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά ξέσπασε σε δασώδη περιοχή της Βασίλειας και στη συνέχεια επηρέασε μια μεγάλη περιοχή της Λαπήθου. Στην πυρκαγιά επενέβησαν χερσαίες «πυροσβεστικές» δυνάμεις.

 

Ο τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ και ο «Πρωθυπουργός», Ερσάν Σανέρ βρέθηκαν στην περιοχή και επιθεώρησαν την προσπάθεια κατάσβεσης. Ο κ. Τατάρ σε πρώτη τοποθέτηση του στον τ/κ τύπο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο του τ/κ αιτήματος προς την ε/κ πλευρά, τις βρετανικές βάσεις και την Τουρκία για αποστολή εναέριων μέσων.

 

Σύμφωνα με τον τ/κ τύπο το μοναδικό ελικόπτερο που έχει στην διάθεση της η τ/κ πλευρά για την αντιμετώπιση πυρκαγιών βρίσκοταν εκείνη την ώρα στην Τουρκία για να συνδράμει στην προσπάθεια κατάσβεσης των συνεχιζόμενων μεγάλων πυρκαγιών στο νοτιοδυτικό κομμάτι της χώρας.

Ο κ. Τατάρ δήλωσε ακόμη ότι οι πρώτες ενδείξεις για τα αίτια της μεγάλης πυρκαγιάς αφορούν τα καλώδια μεταφοράς ηλεκτρισμού στην περιοχή. Ενδεχομένως σπίθες από τα καλώδια να προκάλεσαν την σημερινή μεγάλη πυρκαγιά. Ο κ. Τατάρ πρόσθεσε ακόμη ότι το γεγονός ότι εκείμη την ώρα δεν έπνεαν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή διευκόλυνε το έργο της κατάσβεσης.

Σημειώνεται ότι οι ντόπιοι εκπρόσωποι της τ/κ ηγεσίας σε Κερύνεια και Λάπηθο πραγματοποίησαν εκκλήσεις προς τους τ/κ για υποστήριξη του έργου της κατάσβεσης με κάθε διαθέσιμο μέσο. Σύμφωνα δε, με την «αστυνομία» η πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Σαββάτου γύρω στις 12.30.

Λίγο μετά τις 2:30 τα τ/κ μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν την πληροφορία ότι η πυρκαγιά στην Κερύνεια έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο, χάρη στην συνδρομή της «πυροσβεστικής» και των αρμόδιων «υπηρεσιών». Στην περιοχή όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά τα συνεργεία συνεχίζουν τις εργασίες τους για να εμποδίσουν το ενδεχόμενο της αναζωπύρωσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση