ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σε 129 κλήσεις ανταποκρίθηκε η Πυροσβεστική το τελευταίο 24ωρο

Αναλυτικά τα πιο σοβαρά περιστατικά

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 2ης Μαΐου 2021 μέχρι και τις 06.00 της 3ης Μαΐου 2021 ανταποκρίθηκε σε 142 κλήσεις για βοήθεια ,129 πυρκαγιές ,11 ειδικές εξυπηρετήσεις και 2 ψευδείς κλήσεις.

Οι κλήσεις πυρκαγιών κατανέμονται ως εξής:
ΣΥΝΟΛΟ : 129
Λευκωσία - 60
Λεμεσός - 30
Λάρνακα - 18
Πάφος - 13
Αμμόχωστος - 4
ΕΜΑΚ - 4

Οι πιο σοβαρές κλήσεις για το 24ωρο ήταν:

• Ανταπόκριση στις 13.30 σε πυρκαγιά δυο εστιών έκτασης έκτασης 4 δεκαρίων και 7 δεκαρίων από ξηρά χόρτα άγρια βλάστηση, 4000 γλάστρες ,λάστιχο άρδευσης και διάφορα φυτά στο χωριό Τσάδας προς Μέσα χωριό στην Πάφο. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το Πυροσβεστικό Σταθμό Πάφου με τρία στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα. Για την κατάσβεση συνέδραμαν μια φορητή κινητή μονάδα από Ταμείο Θήρας και δύο φορητές κινητές μονάδες από χωριά Μεσόγη και Μέσα Χωριό.

• Ανταπόκριση στις 14.20 σε πυρκαγιά σε καλαμιώνα έκτασης 1 εκτάριο παρά το κοιμητήριο Αραδίππου. Ανταποκρίθηκαν για την κατάσβεση μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Λάρνακας με τέσσερα στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα καθώς επίσης και ένας ιδιωτικός εκσκαφέας.

• Ανταπόκριση στις 17.14 για πυρκαγιά σε άχρηστες ηλεκτρικές συσκευές ψυγεία, κουζίνες σε περιφραγμένο χώρο μεταξύ του Χωριού Λύμπια προς Μοσφιλωτή. Ανταποκρίθηκαν για την κατάσβεση μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το Πυροσβεστικό Σταθμό Υπαίθρου Νήσου με δύο στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα

• Ανταπόκριση στις 21.53 σε πυρκαγιά έκτασης δύο εκταρίων από ξηρά χόρτα άγρια βλάστηση παρά το σκοπευτήριο των Λατσιών. Ανταποκρίθηκαν για την κατάσβεση μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το Πυροσβεστικό Σταθμό Υπαίθρου Νήσου με ένα στελεχωμένο πυροσβεστικό όχημα.

• Ανταπόκριση στις 22.01 σε πυρκαγιά έκτασης 1 εκτάριου από ξηρά χόρτα άγρια βλάστηση και άχρηστα υλικά παρά το Χωριό Ανάγεια. Ανταποκρίθηκαν για την κατάσβεση μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το Πυροσβεστικό Σταθμό Λακατάμιας με τρία στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα.

• Ανταπόκριση στις 02.10 σε πυρκαγιά σε όχημα μάρκας Toyota το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο σε πρόχειρο χώρο στάθμευσης έξω από οικία στο Κάψαλο Λεμεσού. Ανταποκρίθηκαν για την κατάσβεση μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το Πυροσβεστικό Σταθμό Αγίου Ιωάννη ‘Λοχία Βασίλη Κρόκου’ Λεμεσού με ένα στελεχωμένο πυροσβεστικό όχημα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 02.45. Από την πυρκαγιά το όχημα υπέστη ζημιές στο χώρο της μηχανής στην οροφή και στο πίσω μέρος.

• Για όλες τις πιο πάνω περιπτώσεις τα αίτια διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.
Οι υπόλοιπες πυρκαγιές αφορούσαν κυρίως καύση ξηρών χόρτων, καύση άχρηστων υλικών, σκυβαλλοδοχείων και οποίες προκάλεσαν ελαφριές ζημιές σε διάφορα άλλα υλικά και υποστατικά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση