ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πολιτική Άμυνα στην «Κ»: 34 πληγέντες σε ξενοδοχεία

Αύριο τα συνεργεία θα προβούν σε πλήρη καταγραφή

Της Ιωάννας Κυριάκου

Σε δύο ξενοδοχεία της Λευκωσίας φιλοξενούνται οι πληγέντες από την φονική πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου (03/07) στον Αρακαπά και επεκτάθηκε στις περιοχές Οδού, Μελίνη, Ορά, Επταγώνεια, Βαβατσινιά και Ακαπνού. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην «Κ» ο Ανώτερος Λειτουργός Πολιτικής Άμυνας κ. Νικόλας Πάρης, πρόκειται για συνολικά 34 άτομα, ωστόσο οι πληγέντες είναι πολύ περισσότεροι καθώς άλλοι διαμένουν σε φιλικά ή οικογενειακά σπίτια.

Όπως ανέφερε ο κ. Πάρης δεν έχει ακόμη δοθεί άδεια ή εντολή για να πάει κάποιος πίσω στο σπίτι του διότι υπάρχουν ακόμη αναζωπυρώσεις. Διευκρίνισε ότι όταν εκτιμηθεί η κατάσταση των σπιτιών τότε θα δοθεί η άδεια ώστε να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

«Ο κίνδυνος δεν έχει ακόμη εκλείψει. Έγινε μια πρώτη καταγραφή ποιες οικίες καταστράφηκαν. Αύριο τα συνεργεία θα προβούν σε πλήρη καταγραφή. Είναι νωρίς για να δοθούν οδηγίες», συμπλήρωσε.

Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Πάρη, οι τελευταίες αναζωπυρώσεις ήταν στον Αρακαπά, στην Οδού και στην περίμετρο της πυρκαγιάς. Ωστόσο, όπως είπε, αυτό αλλάζει ανάλογα με την κατεύθυνση, την ταχύτητα του ανέμου αλλά και την διαθέσιμη καύσιμη ύλη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Ιωάννας Κυριάκου

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση