ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:15
 

Σε επικοινωνία με την Αστυνομία οι χώρες καταγωγής των θυμάτων

Λαμβάνουν σχετική ενημέρωση για την πορεία των ερευνών

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Οι αρχές των χωρών από τις οποίες φαίνεται να προέρχονται οι πέντε γυναίκες και τα δυο κορίτσια που ο 35χρονος ίλαρχος της Εθνικής Φρουράς φέρεται να έχει παραδεχθεί πως έχει δολοφονήσει, βρίσκονται σε επικοινωνία με τις κυπριακές αρχές προκειμένου να έχουν ενημέρωση σχετικά με την πορεία των ερευνών που διεξάγονται. Υπενθυμίζεται πως μέχρι στιγμής έχει ταυτοποιηθεί η σορός μόνο της Marry Rose Tiburcio, από τις Φιλιππίνες.
 
Εκπρόσωπος της πρεσβείας του Νεπάλ στην Κυπριακή Δημοκρατία, με έδρα το Ισραήλ, με τον οποίο επικοινώνησε το ΚΥΠΕ, ανέφερε πως η πρεσβεία έχει έλθει σε επαφή με την πρεσβεία της Κύπρου στο Ισραήλ, καθώς και με το Τμήμα Προξενικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών της Κύπρου, ζητώντας να έχει ενημέρωση, μέσω τους, από την Αστυνομία σχετικά με την υπόθεση που αφορά τη γυναίκα το πτώμα της οποίας εντοπίστηκε σε λάκκο στην Ορούντα, και η οποία πιστεύεται ότι είναι από το Νεπάλ, χωρίς μέχρι στιγμής ωστόσο να έχει ταυτοποιηθεί η σορός της.
 
Η κυπριακή πρεσβεία και το Τμήμα Προξενικών Υποθέσεων προσπαθούν να μας βοηθήσουν σε ό,τι αφορά αυτό το θέμα προκειμένου να μάθουμε τι συμβαίνει, ανέφερε η εκπρόσωπος της πρεσβείας του Νεπάλ, σημειώνοντας πως δεν έχουν λάβει μέχρι στιγμής κάποια επίσημη πληροφόρηση για την εθνικότητα αυτής της γυναίκας. Είμαστε σε συνεχή επαφή μαζί τους και σίγουρα μόλις έχουν κάτι επίσημα θα ενημερώσουν την πρεσβεία το συντομότερο, ανέφερε.
 
Είπε ακόμη πως άκουσαν για αυτή την περίπτωση από τα μέσα ενημέρωσης και πως η κοινότητα του Νεπάλ στην Κύπρο, που ανησύχησε μετά τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, ήλθε σε επαφή με την πρεσβεία, ενημερώνοντάς την.
 
Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ η πρεσβεία της Ρουμανίας στην Κύπρο βρίσκεται σε επαφή με την κυπριακή αστυνομία προκειμένου να τηρείται ενήμερη για την πορεία των ερευνών για την υπόθεση που αφορά τη μητέρα και την κόρη από τη Ρουμανία που φέρονται να είναι μεταξύ των θυμάτων. Ο 35χρονος φέρεται να ομολόγησε πως τις σκότωσε και έβαλε τα πτώματά τους σε βαλίτσες, τις οποίες έριξε στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό. Μέχρι τώρα από τη λίμνη έχει ανασυρθεί μια βαλίτσα στην οποία εντοπίστηκε πτώμα γυναίκας, το οποίο δεν έχει ταυτοποιηθεί μέχρι στιγμής.
 
Υπενθυμίζεται επίσης πως την περασμένη βδομάδα διπλωμάτες από την Πρεσβεία των Φιλιππινών στην Αθήνα, με διαπίστευση και στην Κύπρο, ήλθαν στο νησί και είχαν συναντήσεις με τον Υπουργό Εξωτερικών, τον Υπουργό Δικαιοσύνης, και τον Αρχηγό της Αστυνομίας προκειμένου να έχουν ενημέρωση για τις υποθέσεις που αφορούν τα θύματα με καταγωγή από τις Φιλιππίνες. Μέχρι στιγμής υπήρξε ταυτοποίηση μόνο της σορού της Marry Rose Tiburcio, από τις Φιλιππίνες, που βρέθηκε στο φρεάτιο στο Μιτσερό. Η κόρη της, Sierra, την οποία ο 35χρονος φέρεται να έχει ομολογήσει πως έριξε στη λίμνη «Μεμί» στο Ξυλιάτο, δεν έχει ακόμη εντοπιστεί. Ο ίλαρχος φέρεται επίσης να ομολόγησε πως έριξε στην Κόκκινη Λίμνη βαλίτσα με το πτώμα μιας άλλης γυναίκας από τις Φιλιππίνες. Σε γυναίκα από τις Φιλιππίνες πιστεύεται επίσης πως ανήκει η σορός της δεύτερης γυναίκας που βρέθηκε στο φρεάτιο στο Μιτσερό και δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου, Κάντε αυτό το έτος ένα αξιοσημείωτο και τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Κάντε αίτηση ...»
Martin Laura  |  16:38

#PoliticsBlog Αυτή τη λιμουζίνα ποιος θα την πάρει;

«Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον ο γνωστός βουλευτής να μας έλεγε και τι στάση κράτησε όταν ο γνωστός συρφετός ...»
leo  |  13:09

#PoliticsBlog Αυτή τη λιμουζίνα ποιος θα την πάρει;

«Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον ο γνωστός βουλευτής να μας έλεγε και τι στάση κράτησε όταν ο γνωστός συρφετός ...»
leo  |  13:08

Ευρωβαρόμετρο: Δυσπιστούν έναντι των κομμάτων οι Κύπριοι

«To ίδιο ποσοστό θα λάμβανε η ερώτηση αν εμπιστευόμαστε τις συντεχνίες που για χάρη των ψήφων όλες οι ...»
ΑΚΑ  |  09:42

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X