ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σεισμός στην Τουρκία: Εντός της ημέρας θα αναχωρήσει η κυπριακή αποστολή

Θα αναχωρήσει αεροσκάφος από τη Ρουμανία για να παραλάβει τους Κύπριους διασώστες

ΚΥΠΕ

Εντός της ημέρας αναμένεται να αναχωρήσει για την Τουρκία η κυπριακή αποστολή, η οποία θα συνδράμει στην εξεύρεση επιζώντων, μετά τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε στη χώρα τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Πολιτικής Άμυνας, Παναγιώτης Λιασίδης.

Σύμφωνα με τον κ. Λιασίδη, το αμέσως επόμενο διάστημα θα αναχωρήσει αεροσκάφος από τη Ρουμανία, το οποίο θα παραλάβει τους Κύπριους διασώστες.

Ωστόσο, όπως σημείωσε η ακριβής ώρα αναχώρησης της κυπριακής αποστολής από τη Λάρνακα δεν έχει ξεκαθαρίσει, αλλά πιθανολογείται πως η Ομάδα θα αναχωρήσει το απόγευμα.

Ερωτηθείς από πόσα άτομα απαρτίζουν την κυπριακή ομάδα διάσωσης, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πολιτικής Άμυνας ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι συνολικά 17 άτομα θα μεταβούν στην Τουρκία.

Συγκεκριμένα, 15 άτομα θα σταλούν εκ μέρους της Πολιτικής Άμυνας (ένα μόνιμο στέλεχος, 12 εθελοντές και 2 εθελόντριες), ενώ στην κυπριακή αποστολή θα βρίσκεται μία γιατρός και ένας νοσηλευτής από την Υπηρεσία Ασθενοφόρων.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε πως η ομάδα θα μεταφέρει μαζί της τρόφιμα, τα οποία πρέπει να έχει μαζί της τις πρώτες μέρες, καθώς και ιατρικό εξοπλισμό, που θα χρησιμοποιεί η ιατρική ομάδα.

Ο κ. Λιασίδης είπε ότι η αποστολή θα παραμείνει στην Τουρκία για εφτά ημέρες, ενώ σημείωσε πως αν χρειαστεί περεταίρω συνδρομή, ενδεχομένως, να γίνει αντικατάστασή της.

«Αναμένουμε από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας που συντονίζει εκεί με τις τοπικές αρχές να μας πουν αν μας χρειάζονται περισσότερες μέρες», είπε.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον κ. Λιασίδη η έρευνα και διάσωση «δεν μπορεί να διαρκέσει πολλές μέρες», για να προσθέσει ότι στο παρόν στάδιο δεν θα σταλούν επιπλέον άτομα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση