ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σημαντική η ένταξη των ληπτών ΕΕΕ στα κοινά και στην αγορά εργασίας

Συμφωνα με τον Επίτροπο Εθελοντισμού, η εφαρμογή του ΕΕΕ ήταν από τις σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Οι λήπτες του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος θα πρέπει να έχουν ενεργή συμμετοχή στα κοινά, ενώ απώτερος στόχος είναι να ενταχθούν στην αγορά εργασίας, όπως ανέφερε ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Γιάννης Γιαννάκη στην εκδήλωση του Άτυπου Ευρωπαϊκού Δικτύου για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, στη Λευκωσία.

Ο κ. Γιαννάκη είπε πως η εφαρμογή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος ήταν μια από τις σημαντικότερες εκσυγχρονιστικές μεταρρυθμίσεις, που έδωσε τη δυνατότητα σε περισσότερους πολίτες οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα να στηριχθούν, και να αποκλειστούν λήπτες οι οποίοι δεν πληρούσαν τα κριτήρια και δεν είχαν την ανάγκη στήριξης από το κράτος. «Ήταν μια αναγκαία ορθολογιστική πράξη η οποία είναι πιο δίκαια» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στη δράση του Δικτύου Ενάντια στη Φτώχεια – Κύπρος, είπε ότι πρόκειται για μια πρωτοβουλία που χρηματοδοτείται από πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα πλαίσια του Άτυπου Δικτύου Ελαχίστου Εγγυημένου Εισοδήματος, και έχει ως στόχο την ενημέρωση, την ενίσχυση της προσβασιμότητας και τη συμβολή του στη βελτίωση του ΕΕΕ, εκεί που υπάρχει ανάγκη, σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο.

«Σημαντικό όμως στοιχείο είναι οι λήπτες του Ελαχίστου Εγγυημένου Εισοδήματος να έχουν ενεργή συμμετοχή στα κοινά, και ο απώτερος στόχος να ενταχθούν στην αγορά εργασίας. Αυτός πιστεύω είναι ο σημαντικότερος στόχος. Και ως ότου ενταχθούν στην αγορά εργασίας, η ενεργοποίηση τους στα κοινά και στον εθελοντισμό, θα συμβάλει στην απόκτηση νέων δεξιοτήτων και θα αυξήσει τις πιθανότητες εξεύρεσης εργασίας» εξήγησε ο Επίτροπος Εθελοντισμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση