ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 16:50
 

Σμήνη από πεταλούδες φέρνουν την άνοιξη στην Κύπρο (φωτος, βίντεο)

Πρόκειται για την πεταλούδα «Βανέσσα κάρντουι» που ανήκει στις πιο δραστήριες μεταναστευτικές πεταλούδες.

Newsroom K

Με μια υπέροχη ανοιξιάτικη εικόνα έχουν έλθει αντιμέτωποι οι κάτοικοι της Κύπρου από χθες, χαζεύοντας σμήνη πεταλούδων να πετούν στον ουρανό.

Πρόκειται για την πεταλούδα «Βανέσσα κάρντουι» που ανήκει στις πιο δραστήριες μεταναστευτικές πεταλούδες. Είναι πολύχρωμη, μεσαίου μεγέθους, αρκετά όμορφη και είναι από τις πιο κοινές πεταλούδες. Ονομάζεται επίσης και πεταλούδα του γαϊδουράγκαθου γιατί η κάμπια της προτιμά διάφορα είδη του φυτού αυτού καθώς και τσουκνίδες και άλλα φυτά. Mεταναστεύει κατά μεγάλα πλήθη, αρχές της άνοιξης από τον νότο προς τον βορρά. Φέτος ευνοήθηκε και από τον πολύ καλό καιρό με τις πολλές βροχές .

Το φαινόμενο εμφανίζεται στην Κύπρο σχεδόν κάθε χρόνο όταν ξεκινά η μετανάστευση της συγκεκριμένης πεταλούδας από την Ασία στην Ευρώπη. Πριν λίγες ημέρες είχαν βρεθεί στα παράλια του Ισραήλ και από χθες εκατοντάδες από αυτές τις πεταλούδες θεάθηκαν στα παράλια της Αμμοχώστου ενώ σήμερα θεάθηκαν στη περιοχή Μοσφιλωτής-Κόρνου, με κατεύθυνση προς την περιοχή του Ακάμα και μετά προς την Τουρκία.

Πολλοί κάτοικοι της Κύπρου έσπευσαν να τις απαθανατίσουν.

Αρκετές από αυτές τις πεταλούδες θα μείνουν στην Κύπρο για να γεννήσουν τα αυγά τους ένα-ένα χωριστά πάνω στα φύλλα των φυτών από τα οποία τρέφονται οι κάμπιες τους, ενώ οι περισσότερες θα μεταναστεύσουν. 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Reuters: Δικτάτορες από την Καμπότζη απέκτησαν κυπριακό διαβατήριο

«Τί κέρδος έκανε το γραφείο των αππωμένων αδερφών?»
ΑΚΑ  |  08:54

Πηγές Ερντογάν: Η επιστολή Τραμπ πετάχτηκε στα σκουπίδια

«Ένας φλώρος προς άλλο φλώρο! »
ΑΚΑ  |  08:53

Προκλητικό ρεπορτάζ του CNN Turk από το Φατίχ

«Ναι ρε τσιακλή!!! »
ΑΚΑ  |  08:50

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X