ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στα 884 τα παράπονα για παραβίαση προσωπικών δεδομένων

Η ανακοίνωση του Γραφείου της Επιτρόπου Προστασίας Προσωπικών δεδομένων

ΚΥΠΕ

Συνολικά 884 παράπονα, εκ των οποίων τα 308 αφορούσαν σε ανεπιθύμητα διαφημιστικά μηνύματα, τα 219 γνωστοποιήσεις παραβίασης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, τα 51 εκτιμήσεις αντίκτυπου που υποβλήθηκαν για προηγούμενη διαβούλευση, τα 29 διασυνοριακές υποθέσεις ως επικεφαλής εποπτική αρχή, δέχθηκε το Γραφείο της Επιτρόπου Προστασίας Προσωπικών δεδομένων τα τρία χρόνια εφαρμογής του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων, (ΕΕ) 2016/679.

Ανακοίνωση από το Γραφείο της Επιτρόπου αναφέρει ότι «συμμετείχε και σε άλλες 380 υποθέσεις ως ενδιαφερόμενη εποπτική αρχή, ενώ επίσης «διενήργησε 52 ελέγχους, εξέδωσε 97 γνώμες για νομοσχέδια και προτάσεις νόμου που αφορούσαν σε επεξεργασίες προσωπικών δεδομένων και εξέδωσε 92 αποφάσεις, επιβάλλοντας διοικητικά πρόστιμα που ανήλθαν σε €257.100».

Προσθέτει ότι «η αλματώδης εξέλιξη της τεχνολογίας και η συνεχής ανάπτυξη μεθόδων ανάλυσης δεδομένων, δημιουργούν ιδιαίτερες προκλήσεις στην προστασία προσωπικών δεδομένων. Ταυτόχρονα, οι συνθήκες που διαμορφώνονται λόγω της πανδημίας COVID-19, απαιτούν επισταμένη παρακολούθηση και εγρήγορση από όλους».

«Οι προκλήσεις είναι πολλές και πολυεπίπεδες και το Γραφείο Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα παραμένει προσηλωμένο στον ρόλο που έχει ταχθεί να επιτελέσει, ως ο θεματοφύλακας των προσωπικών δεδομένων της κοινωνίας μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση