ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 18:36
 

Στη φυλακή δικηγόρος για πλαστογραφία της υπογραφής του Γεν.Εισαγγελέα

Κρίθηκε ένοχος σε τέσσερις κατηγορίες που αφορούν πλαστογραφία και κυκλοφορία πλαστού εγγράφου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών επέβαλε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εναντίον 39χρονου δικηγόρου για υπόθεση πλαστογράφησης της υπογραφής του Γενικού Εισαγγελέα.

Ο 39χρονος, που παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, κρίθηκε ένοχος σε τέσσερις κατηγορίες που αφορούν πλαστογραφία και κυκλοφορία πλαστού εγγράφου. Οι ποινές θα συντρέχουν. Το Δικαστήριο στην απόφαση του σημειώνει ότι η ενέργεια αυτή του δικηγόρου εμπεριέχει δόλο και δεν νοείται ένας δικηγόρος να καταστρατηγεί τους νόμους.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης τον δικηγόρο προσέγγισε πελάτης, ο οποίος του είχε αναφέρει για διαφορές που είχε με την Κυπριακή Δημοκρατία σε σχέση με κάποια επιδόματα.

Ακολούθως το 2012 του ανέφερε ότι είχε λάβει μέτρα εναντίον της Δημοκρατίας. Καταχωρήθηκε υπόθεση εναντίον της Δημοκρατίας, ωστόσο το 2013 η αγωγή απορρίφθηκε γιατί ο δικηγόρος παρέλειψε να την παραδώσει.

Στη συνέχεια την 1η Ιουλίου του 2014, ο δικηγόρος κατήγγειλε τον εαυτό του στην Αστυνομία για τα αδικήματα που διέπραξε. Συγκεκριμένα ο κατηγορούμενος πλαστογράφησε επιστολή που ετοίμασε ο ίδιος και είπε ότι την έγραψε και την υπέγραψε ο Γενικός Εισαγγελέας, σύμφωνα με την οποία ο πελάτης του είχε να λαμβάνει 5,5 εκ. ευρώ ως αποζημίωση.

Επίσης ο κατηγορούμενος διαβεβαίωσε τον πελάτη του ότι ήταν προσωπικός φίλος με τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας.

Την κατηγορούσα αρχή εκπροσώπησε η Χρύσω Περγαντή, ενώ σε προηγούμενες δικάσιμες ο συνήγορος υπεράσπισης του,  Δικηγόρος Κώστας Σιαηλής ανέφερε στην αγόρευσή του για μετριασμό της ποινής ότι ο πελάτης του δεν αποκόμισε οποιοδήποτε οικονομικό όφελος, έχει λευκό ποινικό μητρώο αλλά και ότι αυτοβούλως πήγε στην Αστυνομία για να καταγγείλει τον εαυτό του.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Το τραγικό απόφθεγμα

«"...Όπως ήταν αναμενόμενο και οι τρεις ομάδες διέψευσαν την εμπλοκή τους στο καταγγελλόμενο σκάνδαλο. ...»
Χρίστος  |  09:57

Α. Δημητριάδης στην «Κ» - Πώς οι 6.082 ιδιοκτήτες γης μπορούν να σώσουν το Βαρώσι

«Μετα που λογω των ενεργειων του κυριου δημητριαδη το ευρωπαικο δικαστηριο και το διεθνες δεν δέχονται ...»
Ντόμπρος Kελαήδης  |  00:09

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X