ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:43
 

Στην Ολομέλεια τα υπηρεσιακά οχήματα

Δικαίωμα μετάβασης από και προς τον τόπο διαμονής τους έχουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Υπουργοί και άλλοι ανώτατοι αξιωματούχοι

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Στην Ολομέλεια της Βουλής οδηγούνται οι κανονισμοί που αφορούν τη χρήση των υπηρεσιακών οχημάτων στον κρατικό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, με ζητούμενο τη διεύρυνσης του δικαιώματος αποκλειστικής χρήση των υπηρεσιακών οχημάτων από Γενικούς Διευθυντές και άλλους ανώτερους αξιωματούχους.

Τα κόμματα θα τοποθετηθούν στην Ολομέλεια αναφορικά με την κυβερνητική πρόταση να διευρυνθεί το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης στους Γενικούς Διευθυντές, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, τον Αρχιπρωτοκολλητή, τον Γενικό Λογιστή, τον Διευθυντή Γραφείου Προέδρου, τον Επίτροπο Προεδρίας και τον Γραμματέα Υπουργικού Συμβουλίου. Μέχρι σήμερα οι αξιωματούχοι αυτοί μπορούσαν να χρησιμοποιούν το υπηρεσιακό τους όχημα και πέραν των ωρών υπηρεσίας για υπηρεσιακούς σκοπούς ή για υποχρεώσεις επαγγελματικές ή κοινωνικές που απορρέουν από την εργασία τους, αλλά δεν έχουν το δικαίωμα να παίρνουν τα οχήματα στον τόπο διαμονής τους.

Παράλληλα το ΔΗΚΟ θα καταθέσει πρόταση νόμου στην Ολομέλεια η οποία θα τροποποιεί την εισήγηση των κυβερνητικών κανονισμών που κατατέθηκαν. Η πρόταση του ΔΗΚΟ, όπως την ανέλυσε ο κ. Μουσιούττας, προνοεί ένα συμβολικό ποσό της τάξης των 100 ευρώ ανά μήνα να αποκόπτεται από τους συγκεκριμένους αξιωματούχους ώστε να έχουν την αποκλειστική χρήση στο υπηρεσιακό τους όχημα. Όπως είπε, με αυτό τον τρόπο δημιουργούνται κάποια επιπλέον έσοδα για το κράτος και σταματά «αυτό το κυνήγι μαγισσών» αν κάποιος αξιωματούχος χρησιμοποίησε το αυτοκίνητο να πάει στην οικία του, ποια ώρα το χρησιμοποίησε κ.α. Εξέφρασε την άποψη ότι το ποσό των 100 ευρώ που δεν είναι δυσβάστακτο για κανέναν, απαλλάσσει το κράτος από αχρείαστα διοικητικά έξοδα ελέγχου των διαδρομών των αξιωματούχων.

Μέχρι σήμερα, δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης των οχημάτων με μετάβαση από και προς τον τόπο διαμονής τους έχουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Υπουργοί και άλλοι ανώτατοι αξιωματούχοι.

Ο κ. Μουσιούττας είπε ότι το Υπουργείο Οικονομικών διαφωνεί με την τροπολογία του ΔΗΚΟ και εμμένει στην κυβερνητική τροπολογία, ενώ ο Γενικός Ελεγκτής διαφωνεί και με τις δύο πιο πάνω τροπολογίες, όπως αναφέρθηκε από τους εκπροσώπους τους στην Επιτροπή Οικονομικών. Ωστόσο, όπως είπε, το ΔΗΚΟ θα υποβάλει την τροπολογία του και εναπόκειται στα υπόλοιπα κόμματα αν θα την ψηφίσουν ή όχι.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Ήταν δικτάτορας ο Καποδίστριας;

«Τότε μόνο αυταρχικά θα μπορούσε να λειτουργήσει ένα κράτος πραγμα που χρειαζόμαστε και σημερα....»
Αρμαγεδών  |  16:28

#PoliticsBlog Αναμένοντας το Plan B και τη νέα μεγάλη μάχη

«Ευτυχώς που ο Νίκαρος είναι πρόεδρος, κανένας άλλος δεν θα μπορούσε...»
Αρμαγεδών  |  12:00

Θα μείνουμε χωρίς ποιητές

«Αρμαγεδων και αλφα μα τοσο επιφανειακοί πλεων; Διαβασατε το κειμενο αλλα δεν καταλαβατε τιποτα και αυτο ...»
Εγω  |  09:54

Πολύτιμο δώρο

«Η ουσία όμως είναι ποιός θα τα πληρώσει, όταν η πιο πλούσια γεννιά που έζησε δημιούργησε τόσα πολλά ...»
Αρμαγεδών  |  08:00

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X