ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στο κελί για 7 χρόνια ο 33χρονος για υπόθεση εμπρησμού αιθουσας τεκμηρίων του δικαστηρίου Λεμεσού

Επιβάλλοντας την ποινή, το δικαστήριο τόνισε ότι πρόκειται για πρωτόγνωρη υπόθεση στα ιστορικά χρονικά του τόπου μας

ΚΥΠΕ

Ποινή φυλάκισης 7 ετών επέβαλε σήμερα το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λεμεσού στον 33χρονο που παραδέχθηκε ότι εμπλέκεται στον εμπρησμό αίθουσας τεκμηρίων του δικαστηρίου Λεμεσού, στις 21 Ιουλίου 2021.

Στην ανακοίνωση του, το Κακουργιοδικείο υπενθυμίζει ότι, κατόπιν οδηγιών, δυο άλλα πρόσωπα που καταζητούνται και ο 33χρονος, μετέβηκαν στην περιοχή του επαρχιακού δικαστηρίου Λεμεσού για να θέσουν φωτιά σε δωμάτιο φύλαξης τεκμηρίων.

Ο 33χρονος παρέμεινε στην περιοχή ως «τσιλιαδόρος», ενώ τα άλλα δυο πρόσωπα εισήλθαν εντός του περιφραγμένου χώρου και με τη χρήση εύφλεκτης ύλης έθεσαν φωτιά στο δωμάτιο, αφού τοποθέτησαν πτυσσόμενη σκάλα.

Επιβάλλοντας την ποινή, το δικαστήριο τόνισε ότι πρόκειται για πρωτόγνωρη υπόθεση στα ιστορικά χρονικά του τόπου μας και ότι διαφέρει από τις υπόλοιπες του είδους, όπου η διάπραξη του αδικήματος συνήθως συνδέεται με πρόθεση εκδίκησης ή αποκόμισης κέρδους ή της λήψης χρημάτων από ασφαλιστική εταιρεία.

Ως ενδεικτικό το δικαστήριο επεσήμανε πως «οι παραβάτες έφτασαν στο σημείο να θέσουν πυρκαγιά στον χώρο που απονέμεται δικαιοσύνη και δη στον χώρο φύλαξης τεκμηρίων με σκοπό να καταστραφούν τεκμήρια συγκεκριμένης, υπό εξέλιξης, υπόθεσης».

Κατά την επιμέτρηση της ποινής, το δικαστήριο έλαβε υπόψη την άμεση παραδοχή του κατηγορούμενου, τη συνεργασία του με τις Αστυνομικές Αρχές και τις προσωπικές του περιστάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι εγκέφαλος της υπόθεσης θεωρείται 31χρονος υπόδικος, εναντίον του οποίου εκκρεμεί στο Κακουργιοδικείο και η υπόθεση του εργαστηρίου παρασκευής μεθαμφεταμίνης, που εντοπίστηκε τον Ιούνιο του 2020 .

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή μέχρι την Τρίτη, για να παραμείνει κοντά στις μέσες κλιματολογικές ...
ΚΥΠΕ
 |  ΚΥΠΡΟΣ