ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση για την επιδημιολογική έκθεση στα κατεχόμενα

Ο κ. Πιλλί είχε γράφει ότι ο κ. Ακιντζί υποτίμησε ένα «θεσμό» του «κράτους», εννοώντας το «υπουργείο υγείας»

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο Μπαρίς Μπουρτζιού, εκπρόσωπος του Τ/κ ηγέτη, απάντησε σήμερα με γραπτή δήλωση στη χθεσινή γραπτή δήλωση του «υπουργού υγείας», Αλί Πιλλί, ο οποίος με τη σειρά του απαντούσε στην πρώτη γραπτή δήλωση – σχόλιο του κ. Ακιντζί για την επιδημιολογική «προκαταρκτική έκθεση» δυόμιση σελίδων που του παραδόθηκε για την επιδημιολογική έκθεση για τον κορωνοϊό στα κατεχόμενα.

Χθες ο κ. Πιλλί είχε γράφει ότι ο κ. Ακιντζί υποτίμησε ένα «θεσμό» του «κράτους», εννοώντας το «υπουργείο υγείας» σχολιάζοντας δημόσια και όχι σε επιστολή προς το «υπουργείο», όπως ανέμεναν.

Στη γραπτή του δήλωση σήμερα, ο Μπαρίς Μπουρτζιού αναφέρει ότι είναι προχειρότητα και επιπολαιότητα να υποτιμά κάποιος το «κράτος» και τους «θεσμούς» του και αυτός που το κάνει σημαίνει ότι είναι ανεύθυνος, και δεν πρέπει να γίνεται σκέψη ότι ο «πρόεδρος» - όπως αναφέρθηκε στον Τ/κ ηγέτη – θα πρέπει να παραμείνει σιωπηλός και σκέφτεται επιπόλαια και με προχειρότητα.

Ο κ. Μπουρτζιού πρόσθεσε ότι ο κ. Ακιντζί από την αρχή της πανδημίας δεν εκφράζει τις προσωπικές του απόψεις, αλλά βασίζεται στις εισηγήσεις και θέσεις ειδικών και επιδημιολόγων, σημείωσε ότι και ο Τ/κ ηγέτης έμαθε από τον Τύπο ότι θα του έστελναν ένα βιβλίο – επιδημιολογική έκθεση και τελικά πήρε δυόμιση σελίδες.

Σύμφωνα με τον κ. Μπουρτζιού, ο Τ/κ ηγέτης στη γραπτή του δήλωση προέβη σε προειδοποιήσεις, από τις οποίες ο «υπουργός υγείας» αντί να δει πώς μπορεί να επωφεληθεί, κατηγόρησε τον κ. Ακιντζί για έλλειψη πληροφόρησης και «υποτίμηση θεσμών». Αντί για πολεμική ο κ. Ακιντζί προτίμησε να προειδοποιήσει ότι πρέπει να ετοιμασθεί γρήγορα μια πραγματική επιδημιολογική έκθεση, ανέφερε ο εκπρόσωπός του, λέγοντας ότι αυτό θα δώσει περισσότερη αξία και εκτίμηση τόσο στο «υπουργείο υγείας» και την «κυβέρνηση», όσο και στους Τ/κ ειδικούς που μετέχουν στη δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή για την υγεία.

Διερωτήθηκε με βάση ποια επιστημονικά κριτήρια η «κυβέρνηση» συζητεί για αφίξεις χωρίς καραντίνα από το εξωτερικό από την 1η Ιουλίου. «Ανυπομονούμε κι εμείς όπως και όλος ο κόσμος να μάθουμε γι’ αυτό».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:16

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση