ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σύσκεψη για τη διάνοιξη του οδοφράγματος των Κοκκίνων

Παραμένει κλειστό από το 1964, σύμφωνα με τον Ανδρέα Καρό, πρόεδρο της Επιτροπής διάνοιξης των οδοφραγμάτων.

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σύσκεψη με τη συμμετοχή Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη το πρωί στην Λευκωσία με θέμα συζήτησης την διάνοιξη του οδοφράγματος των Κοκκίνων, σύμφωνα με τον Ανδρέα Καρό, πρόεδρο της Επιτροπής διάνοιξης των οδοφραγμάτων.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Καρός ανέφερε πως η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 11:00 στο Γραφείο του Ανδρέα Μαυρογιάννη, Ελληνοκύπριου διαπραγματευτή και στην παρουσία του Σώτου Ζακχαίου, επικεφαλής της Ελληνοκυπριακής πλευράς στην Τεχνική Επιτροπή για τα οδοφράγματα, των Δημάρχων Λεύκας Αζίς Καγιά, Πόλης Χρυσοχούς Γιώτη Παπαχριστοφή, του κοινοτάρχη Πωμού Ευάγγελου Στυλιανού ο οποίος θα εκπροσωπεί και τους υπόλοιπους κοινοτάρχες της περιοχής του διαμερίσματος Πόλης Χρυσοχούς,του κοινοτάρχη Κάτω Πύργου Τηλλυρίας Νίκου Κλεάνθους και της κοινοτάρχη Πηγαινιών Αγγελικής Φιλίππου.

Επίσης συνέχισε, στην συνάντηση θα συμμετέχουν οι πρόεδροι των Επιτροπών Πύργου – Λιμνίτη και εκπρόσωποι της Παγκύπριας Επιτροπής διάνοιξης οδοφραγμάτων από την Λευκωσία.

Ο κ. Καρός ανέφερε πως το οδόφραγμα των Κοκκίνων παραμένει κλειστό από το 1964 και στόχων όλων μας σημείωσε, είναι η διάνοιξη του οδοφράγματος των Κοκκίνων προς εξυπηρέτηση Ε/κ και Τ/κ. Πρόκειται για ένα ζωτικής σημασίας οδόφραγμα το οποίο θα ενώσει την Λευκωσία με την Πάφο, συμπλήρωσε.

Επιπρόσθετα εκτίμησε, πως θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στο άνοιγμα των Κοκκίνων και όλοι οι αρμόδιοι να στρέψουν την προσοχή τους προς την κατεύθυνση αυτή. Ανέφερε δε, πως η δικοινοτική επιτροπή για την διάνοιξη οδοφραγμάτων Τηλλυρίας δραστηριοποιείται από το 2003 και σ’ αυτήν συμμετέχουν Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι της περιοχής.

Σημειώνεται πως ανάλογες συσκέψεις έχουν γίνει και στην κατεχόμενη Λεύκα αλλά και στον Κάτω Πύργο Τηλλυρίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ιδρύει Ινστιτούτο για τη Δημόσια Ασφάλεια, την Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο  και την Εθνική Ασφάλεια

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ιδρύει Ινστιτούτο για τη Δημόσια Ασφάλεια, την Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο και την Εθνική Ασφάλεια

Το Ινστιτούτο προσφέρει διαθεματική επαγγελματική κατάρτιση σε σχετικούς τομείς, υπό το πρίσμα της «Συγκλίνουσας Ασφάλειας» ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΠΑΙΔΕΙΑ
X