ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τα drones της Αστυνομίας στη μάχη κατά του κορωνοϊού (βίντεο)

Τα μη επανδρωμένα πτητικά μέσα χρησιμοποιούνται στην εναέρια επιτήρηση συγκεκριμένων σημείων, εντός και εκτός αστικών περιοχών

Newsroom K

Στον αγώνα για αναχαίτηση της εξάπλωσης του κορωνοϊού ρίχθηκαν τις τελευταίες μέρες και τα drones της Αστυνομίας, συνδράμοντας έτσι την προσπάθεια των επίγειων δυνάμεων για επιτήρηση της εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων.

Τα μη επανδρωμένα πτητικά μέσα της Αστυνομίας χρησιμοποιούνται στην εναέρια επιτήρηση συγκεκριμένων σημείων, εντός και εκτός αστικών περιοχών, όπου μπορεί να παρατηρηθεί συγκέντρωση αριθμού προσώπων, διαδραματίζοντας έτσι σημαντικό ρόλο στο συντονισμό των επίγειων περιπόλων της Αστυνομίας. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται η καλύτερη και σε μεγαλύτερη έκταση επιτήρηση συγκεκριμένων σημείων, αλλά και η αμεσότερη αντιμετώπιση διαφόρων καταστάσεων, από τις επίγειες δυνάμεις της Αστυνομίας.

Πέραν του ρόλου τους, στις προσπάθειες αναχαίτησης του κορωνοϊού, τα αστυνομικά drones χρησιμοποιήθηκαν, τις τελευταίες μέρες και για πάταξη του φαινομένου ανάμματος λαμπρατζιών. Με τον τρόπο αυτό, ιδιαίτερα το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, εντοπίστηκαν έγκαιρα εστίες φωτιάς σε κατοικημένες περιοχές και κατασβέστηκαν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Η χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών από την Αστυνομία Κύπρου, επιβεβαιώνει την αισθητή αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής της Αστυνομίας, με στόχο την ακόμα καλύτερη αστυνόμευση.

Τα drones που βρίσκονται τα τελευταία χρόνια στη διάθεση της Αστυνομίας, έχουν ήδη καταγράψει αρκετές ώρες πτήσης. Αποτελούν πλέον ένα χρήσιμο εργαλείο σε διάφορες επιχειρήσεις της Αστυνομίας, όπως επιχειρήσεις αστυνόμευσης αθλητικών και άλλων σημαντικών γεγονότων, επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης και επιχειρήσεις εντοπισμού ελλειπόντων προσώπων. Παράλληλα αξιοποιούνται και για την επιτήρηση του οδικού δικτύου, για παρακολούθηση, καταγραφή και αξιολόγηση της τροχαίας κίνησης σε κύριες οδικές αρτηρίες και διασταυρώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χρήση των καμερών που διαθέτουν τα drones της Αστυνομίας, γίνεται πάντοτε μετά από διαβούλευση με το Γραφείο της Επιτρόπου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, ενώ για την πτήση τους, λαμβάνεται πάντα σχετική άδεια από το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Επιστροφή στην κανονικότητα σε ένα μη κανονικό κράτος

«Για να εχεις φυσιολογικο κρατος πρεπει να εχεις και φυσιολογικους ανθρωπους! Αλλα στον @manotopo που ...»
Γιωργος Χ  |  07:01

Η Τουρκία στη Λιβύη

«Πέδτα των Ευρωπαίων Χάρη μου εμείς τσ ξέρουμε...»
Αρμαγεδών  |  16:03

#PoliticsBlog Η επεισοδιακή αποχώρηση του Κώστα Κληρίδη και η «ντροπή»

«Ακόμα ένας καρεκλοκένταυρος γενικώς που έχει πέσει ακόμα πιο χαμηλά....»
Αρμαγεδών  |  18:54

#PoliticsBlog Το νέο Υπουργικό και τα σενάρια για 3η θητεία του Νίκαρου

«Επι εποχης Τασου ο Νικαρος δηλωνε οτι δεν επιθυμει να ειναι Προεδρος ενος κρατους με συνορα στο Ληδρα ...»
Γιωργος Χ  |  07:47

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X