ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Takata: «Παγκόσμιο σκάνδαλο και στην Κύπρο σφύριζαν αδιάφορα»

Σοβαρές καταγγελίες γονέων των θυμάτων στην Επιτροπή για τους αερόσακους Takata

ΚΥΠΕ

Σοβαρές καταγγελίες για αμέλεια, ελλιπή ενημέρωση και ολιγωρία από αρμόδιες αρχές και αντιπροσωπείες αυτοκινήτων κατέθεσαν την Τετάρτη οι γονείς δύο νεαρών που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας ελαττωματικών αερόσακων Takata, ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής που εξετάζει τις ανακλήσεις οχημάτων στην Κύπρο. Στην Επιτροπή κατέθεσαν επίσης και αξιωματικοί της Αστυνομίας που ασχολήθηκαν με τη διερεύνηση των υποθέσεων αυτών, καθώς και τρίτης υπόθεσης σοβαρού τραυματισμού που έγινε το 2017

Ο πατέρας του Κυριάκου Όξινου, του νεαρού που έχασε τη ζωή του στις 24 Ιανουαρίου 2023, δήλωσε πως ποτέ δεν έλαβαν ειδοποίηση από τον Όμιλο Πηλακούτα, ο οποίος εκπροσωπεί την BMW στην Κύπρο, παρότι το όχημα, μοντέλο Ε46, είχε ενταχθεί σε παγκόσμιο πρόγραμμα ανάκλησης της BMW ήδη από το 2020. Όπως είπε, το αυτοκίνητο αγοράστηκε από την αντιπροσωπεία τον Δεκέμβριο του 1999 ως δώρο από την οικογένεια προ τη μητέρα του, αλλά μέχρι το μοιραίο δυστύχημα δεν υπήρξε καμία ενημέρωση.

Όπως είπε, για επικοινωνία είχε δώσει στην αντιπροσωπεία το σταθερό τηλέφωνο και τη διεύθυνση της εταιρείας. Ανέφερε ότι σε προηγούμενη κατάθεσή του ο εκπρόσωπος του Ομίλου Πηλακούτα είπε ότι έκαναν δύο αναπάντητες κλήσεις στο τηλέφωνο που είχαν στη διάθεσή τους. Ωστόσο διερωτήθηκε σε ποιο τηλέφωνο έκαναν τις αναπάντητες αφού, το συγκεκριμένο τηλέφωνο που είχε ήταν σε εταιρεία που απαντά τηλεφωνητής.

Σημείωσε ότι δεν έλαβαν ούτε επιστολή και απ’ ότι ξέρει, οι επιστολές που είχαν σταλεί σε άλλους οδηγούς με το ίδιο αυτοκίνητο ήταν απλές επιστολές και όχι διπλοσυστημένες, όπως είχε αναφέρει εκπρόσωπος της εταιρείας.

Ο κ. Όξινος τόνισε ότι ενημερώθηκε για το πρόβλημα μόνο μετά τον θάνατο του γιου του, όταν αστυνομικός της τροχαίας τού ανέφερε πως τα τραύματα του Κυριάκου δεν συμβάδιζαν με τη φύση του τροχαίου.

Συνάντηση πατέρα του Κυριάκου Όξινου με Υπουργό Μεταφορών το 2023

Είπε ακόμα ότι μετά από προσωπική του πρωτοβουλία, συναντήθηκε στις 25 Απριλίου 2023 με τον τότε νέο Υπουργό Μεταφορών, Αλέξη Βαφεάδη.

«Ήθελα να τους τονίσω ότι αν δεν γίνει κάτι θα είχαμε και άλλα θύματα στο μέλλον. Πήρα διαβεβαιώσεις ότι θα το χειριστούν άμεσα», ανέφερε.

Ερωτηθείς από τον Πρόεδρο της Επιτροπή Μιχαλάκη Χριστοδούλου κατά πόσο αντιλήφθηκε αν ήταν ενήμερο το Υπουργείο για το θέμα των αερόσακων, εξέφρασε την άποψη ότι ο Υπουργός που είχε διοριστεί πριν από ένα μήνα δεν θα είχε προλάβει να ενημερωθεί.

Ωστόσο όπως είπε ο τότε Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Γιάννης Νικολαΐδης που ήταν το πιο σημαντικό πρόσωπο στο Υπουργείο  και υπήρξε και επικεφαλής του Τμήματος Οδικών Μεταφορών (ΤΟΜ), δεν είπε τίποτε. Πρόσθεσε ότι ενώ ο Υπουργός έδωσε οδηγίες στον τότε διευθυντή να διερευνήσει τι είχε γίνει με το ΤΟΜ, μετά δύο μήνες αυτός μετατέθηκε στο Υφυπουργείο Πρόνοιας.  

Μητέρα Κ. Όξινου: «Ήταν ένα παγκόσμιο σκάνδαλο και στην Κύπρο σφύριζαν αδιάφορα»

Από την πλευρά της, η μητέρα του Κυριάκου, Μαρία Λούη είπε ότι τη λέξη ΤΑΚΑΤΑ την έμαθε το 2023, μετά τον θάνατο του παιδιού της. Όπως ανέφερε, όταν τους κάλεσε μετά το δυστύχημα ο υπεύθυνος ερευνών της αστυνομίας άφησε να νοηθεί ότι όλα τα χτυπήματα του Κυριάκου ήταν στο πρόσωπο. Μετά από αυτό, πρόσθεσε, άρχισε να διερωτάται και έκανε έρευνα στο διαδίκτυο για τους θανάτους από αερόσακους και βγήκε μπροστά της η λέξη ΤΑΚΑΤΑ.  

«Είδα ότι αυτό ήταν ένα παγκόσμιο σκάνδαλο και ότι υπήρξαν 1 εκ. ανακλήσεις  και στην Κύπρο σφύριζαν όλοι αδιάφορα», ανέφερε.

Είπε επίσης ότι κατά την έρευνά της, ανακάλυψε άρθρο από δημοσιογράφο στο Ντιτρόιτ το 2019 που αναφερόταν στο θέμα των ανακλήσεων και έγραφε ότι στην Αυστραλία και στην Κύπρο υπήρξαν σοβαρότατοι τραυματισμοί οδηγών με ανεπανόρθωτες συνέπειες, σύμφωνα με κυβερνητικά έγγραφα. Πρόσθεσε ότι όταν την ξανακάλεσαν από την Αστυνομία, ζήτησε να της διευκρινίσουν αν όντως έγινε το περιστατικό και της το επιβεβαίωσαν.

Η κα. Όξινου ανέφερε πως το αυτοκίνητο στο τροχαίο που έγινε το 2017 ήταν το ίδιο μοντέλο με του Κυριάκου. Σημείωσε ότι παρόλο που έγιναν έρευνες, βγήκαν πορίσματα και από την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία  τους είπαν ότι ενημερώθηκε μόνο ο αστυνομικός διευθυντής Λευκωσίας και όχι άλλοι αρμόδιοι.

«Αυτό με ξεπερνά. Αν γνωρίζαμε, ο Κυριάκος θα ζούσε», είπε. Πρόσθεσε ότι λόγω αυτής της ολιγωρίας καταλήξαμε να θρηνούμε ένα χρόνο μετά το δυστύχημα του Κυριάκου και μια άλλη νέα κοπέλα, ενώ χιλιάδες πολίτες ακόμα ενημερώνονται.

Η κα. Λούη ανέφερε επίσης ότι η λέξη ΤΑΚΑΤΑ άρχισε να ακούγεται δημοσίως μετά από οδηγίες του δικηγόρου τους και ότι τον Ιούλιο του 2023 ο αρμόδιο Υπουργός ενημερώθηκε για το θέμα σε τηλεοπτική εκπομπή. Παρόλα αυτά, πρόσθεσε δεν έγινε τίποτε μέχρι τον Οκτώβριο του 2024 που υπήρξε ακόμα ένα θάνατος από την ίδια αιτία.  

Παρόλο που όπως είπε το μοιραίο αυτοκίνητο του Κυριάκου δηλώθηκε ως «παλιοσίδερα» από το 2023 τον Φεβρουάριο του 2025 μετά το σχετικό διάταγμα ενημερώθηκαν ότι στις λίστες που δόθηκαν στο ΤΟΜ από τις αντιπροσωπείες βρισκόταν και το αυτοκίνητο του Κυριάκου ως αυτοκίνητο υψηλού κινδύνου, για το οποίο ωστόσο η οδηγία δεν αφορούσε ακινητοποίηση.  

Η κα. Λούη έκανε λόγο για κενά, ολιγωρία και απραξία από τις αρμόδιες αρχές και περιστατικά που συνεχίζουν να υπάρχουν.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά μετά το δυστύχημα του 2017 έγιναν δοκιμές στο Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών, με τα θραύσματα από τους αερόσακους να υπάρχουν ακόμα στους τσίγκους του τμήματος.

«Και φτάσαμε σε αυτά που έχουμε σήμερα, με δύο μωρά να έχουν θυσιαστεί για να βγει το θέμα στην επιφάνεια», ανέφερε.

Ζήτησε αν αποδειχθεί ότι υπάρχουν υπαίτιοι, αυτοί να τιμωρηθούν όπως πρέπει.

«Έπρεπε να μας τύχει για να μάθουμε;», διερωτήθηκε ο πατέρας της Στυλιανής Γιωργαλλή

Ο  Γιαννάκης Γιωργαλλής, πατέρας της 21χρονης Στυλιανής που έχασε τη ζωή της στις 21 Οκτωβρίου 2025 οδηγώντας ένα Toyota Yaris ανέφερε ότι το όχημα που οδηγούσε η κόρη του είχε κατασκευαστεί το 2003 και το είχε αγοράσει από μεταπωλητή στην Κύπρο στα τέλη του 2006 ή στις αρχές του 2007 αφού είχε εισαχθεί από την Ιαπωνία.

«Τη λέξη "ΤΑΚΑΤΑ" την άκουσα λίγο πριν από το δυστύχημα, από την κυρία Μαρία (μητέρα Κ. Όξινου) που έβγαινε και μιλούσε για το θέμα. Μέχρι τότε δεν είχα ιδέα. Δεν έλαβα καμία ειδοποίηση από κανέναν», ανέφερε. Όπως εξήγησε, στην οικογένειά του υπάρχουν τρία αυτοκίνητα μάρκας Toyota και όλα είναι δηλωμένα στο όνομά του.

Μετά το τραγικό συμβάν, ο κ. Γιωργαλλής προσπάθησε να εντοπίσει εάν υπήρχε σχετική ανάκληση για το όχημα.

Όπως είπε μπήκαν σε μια πλατφόρμα για ανακλήσεις που τους είχε υποδειχθεί και αφορούσε την εταιρεία στην Ιαπωνία - αφού η Toyota Κύπρου δεν αναγνώριζε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο- αλλά δεν τους έδειξε ότι υπήρχε ανάκληση.  Ανέφερε επίσης ότι παρόλο που  μετά το δυστύχημα ακινητοποίησε το αυτοκίνητο στις 17 Ιανουαρίου του 2025 του ήρθε μήνυμα από το ΤΟΜ ότι το αυτοκίνητο είναι υπό ανάκληση.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι τους ήρθαν ανακλήσεις και για τα υπόλοιπα αυτοκίνητα της οικογένειας. Ανέφερε ότι ο ίδιος πήγε στην την αντιπροσωπεία της Toyota στο Παραλίμνι, κρατώντας μαζί του τίτλους ιδιοκτησίας για τα τρία αυτοκίνητα της οικογένειας. Όπως ανέφερε, για τα δύο εξ αυτών —της γυναίκας του και του γιου του— υπήρχε ανάκληση. Για το τρίτο, του ίδιου, επίσης υπήρχε, αλλά του είπαν ότι δεν μπορεί να γίνει η αντικατάσταση γιατί πρόκειται για εισαγόμενο όχημα από Ιαπωνία και «πρέπει να πληρώσει».

Ωστόσο όπως ανέφερε, μετά το δυστύχημα, ο ίδιος με έναν φίλο του είχαν αφαιρέσει τους αερόσακους του οδηγού από όλα τα αυτοκίνητα της οικογένειας για λόγους ασφαλείας, παρόλο που δεν είχε ειδοποιηθεί.

«Έπρεπε να μας τύχει για να μάθουμε σε αυτό τον τόπο;», διερωτήθηκε.

Συνεχίζοντας είπε ότι όταν πήγε στην συνέχεια στην αντιπροσωπεία της Toyota για να διευθετήσουν το θέμα των ανακλήσεων των υπόλοιπων αυτοκινήτων, είχε μαζί του ένα μέρος του αερόσακου που είχε αφαιρέσει από το αυτοκίνητο της Στυλιανής.

Εκεί ρώτησε την υπάλληλο να του υπενθυμίζει για πιο λόγο βρισκόταν εκεί και του απάντησε για αλλαγή του αερόσακου του συνοδηγού και ράγες καθίσματος του οδηγού. Την ρώτησε τότε πόσο αξιόπιστό ήταν το σύστημά τους που έβγαζε αυτές τις ανακλήσεις και εκείνη φώναξε έναν τεχνικό, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι ήταν 100% αξιόπιστο.

Τότε του έδειξε δύο αερόσακους έναν χωρίς πρόβλημα που είχε αφαιρέσει ο ίδιος και τον ελαττωματικό στο αυτοκίνητο της κόρης του, ζητώντας να του πει τη διαφορά. Ο τεχνικός δεν του απάντησε και τότε ο κ. Γιωργαλλής του είπε:  «Αυτός είναι ο αερόσακος που σκότωσε την μικρή στο Αυγόρου». Στη συνέχεια ο τεχνικός διερωτήθηκε που το ήξερε αυτό και ο κ. Γιωργαλλής απάντησε «το ξέρω πολύ καλά, είναι η κόρη μου. Και το σύστημά σας λέει να αλλάξετε μόνο τον συνοδηγού. Γιατί;»

Ο κ. Γιωργαλλής είπε ότι δεν γνωρίζει αν έγινε τίποτε από τότε και έπειτα ή αν συνεχίζουν να καλούν τον κόσμο και να αλλάζουν μόνο τον αερόσακο του συνοδηγού και όχι του οδηγού.

Παρουσιάζοντας σχετική φωτογραφία στην Επιτροπή από τον αερόσακο, είπε το μέγεθος του μεταλλικού εξαρτήματος του ελαττωματικού αερόσακου το είδε στο σώμα της κόρης του και δεν χρειαζόταν να του πει κανείς.

Παράλληλα αποκάλυψε ότι όταν έγινε το τροχαίο και πήγε να πάρει ασθενοφόρο τη Στυλιανή, οι νοσηλευτές κάλεσαν την Αστυνομία για να βρει τον δολοφόνο, αφού λόγω της τρύπας που είχε στο στήθος της η κοπέλα νόμιζαν ότι ήταν εγκληματική πράξη.

Τι είπαν οι ερευνητές της Αστυνομίας

Στην Επιτροπή κατέθεσαν επίσης μέλη της Αστυνομίας που διερεύνησαν τα δυστυχήματα.

Ο εξεταστής τροχαίων Γιάννος Σανταφιανός, ο οποίος είχε αναλάβει τη διερεύνηση του δυστυχήματος που στοίχισε τη ζωή στον Κυριάκο Όξινο, ανέφερε πως η έκθεση των εμπειρογνωμόνων βρίσκεται αυτή τη στιγμή ενώπιον της Νομικής Υπηρεσίας για περαιτέρω αξιολόγηση. Η υπόθεση εξακολουθεί να τελεί υπό διερεύνηση.

Σύμφωνα με την κατάθεσή του, από την αυτοψία στη σκηνή του δυστυχήματος διαπίστωσε ότι η ζημιά στο όχημα του θύματος, στη θέση του οδηγού, δεν ήταν τέτοια που από μόνη της να εξηγεί τον θάνατο του Κυριάκου. Παρατήρησε ωστόσο πως ο αερόσακος του οδηγού δεν είχε εκτονωθεί κανονικά, ενώ η κατασκευή του δεν βρισκόταν στη σωστή θέση αλλά είχε καταλήξει στις πίσω θέσεις του οχήματος. Το τιμόνι είχε αποκολληθεί πλήρως από τη θέση του.

Είπε ακόμα ότι η υφασμάτινη επένδυση της οροφής είχε εμφανή σημάδια πρόσκρουσης από μεταλλικά στοιχεία και που οδήγησε στο συμπέρασμα πως ο αερόσακος δεν λειτούργησε με τον προβλεπόμενο τρόπο.

Ο ίδιος είχε εμπλακεί στον μηχανικό έλεγχο του οχήματος το 2017 και γνώριζε τα τεχνικά ζητήματα που σχετίζονταν με τους προβληματικούς αερόσακους της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Όπως είπε λόγω του προβλήματος που υπήρξε κατά την σύγκρουση τα μεταλλικά τμήματα του αερόσακου εκτοξεύθηκαν προς το πρόσωπο του Κυριάκου Όξινου, προκαλώντας θανάσιμα τραύματα.

Ο Πανίκος Δρουσιώτης, υπεύθυνος Τροχαίας Αμμοχώστου, σε σχέση με το δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή της 19χρονης Στυλιανής Γιωργαλλή στις 21 Οκτωβρίου 2024, ανέφερε ότι οι έρευνες της αστυνομίας βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη.

Ανέφερε ότι η ιατροδικαστική εξέταση κατέληξε ότι η αιτία θανάτου ήταν αιμορραγικό σοκ, προκληθέν από μεταλλικό αντικείμενο που εντοπίστηκε εντός του σώματός της. Το εξάρτημα αυτό αναγνωρίστηκε ως μέρος του κυλίνδρου του πυροκροτητή του αερόσακου στην πλευρά του οδηγού.

Σύμφωνα με τον κ. Δρουσιώτη, ο κύλινδρος του πυροκροτητή, ο οποίος έπρεπε να παραμείνει στερεωμένος στη θέση του, εκτοξεύθηκε βίαια κατά την ενεργοποίηση του αερόσακου. Το πρώτο μεταλλικό τεμάχιο έπληξε τη νεαρή οδηγό, προκαλώντας τον θάνατό της, ενώ ένα δεύτερο κομμάτι εντοπίστηκε στο πίσω μέρος του οχήματος.

Όπως είπε, κατά τη διάρκεια των ερευνών διαπιστώθηκε ότι ο αερόσακος του οχήματος ήταν κατασκευής ΤΑΚΑΤΑ. Η Toyota είχε προχωρήσει σε ανάκληση του συγκεκριμένου τύπου αερόσακου το 2017. Ωστόσο, στην περίπτωση του αυτοκινήτου που οδηγούσε η Στυλιανή, δεν είχε εκδοθεί αριθμός ανάκλησης, καθώς το όχημα είχε εξαχθεί από την Ιαπωνία πριν ενταχθεί στις επίσημες λίστες. Πρόκειται για λεγόμενη «γκρίζα εισαγωγή».

Όπως ανέφερε ο κ. Δρουσιώτης, τον Δεκέμβριο του 2024 κλήθηκε τεχνικός από την Toyota Βελγίου για να εξετάσει το όχημα. Το Τμήμα Οδικών Μεταφορών (ΤΟΜ) είχε απευθυνθεί στον επίσημο διανομέα για σχετικές πληροφορίες, ωστόσο, οι αριθμοί πλαισίου που εστάλησαν δεν αναγνωρίστηκαν στο σύστημα. Πρόσθεσε ότι παραμένει άγνωστο αν είναι υπό ανάκληση και ανήκει στην κατηγορία «γκρίζων εισαγωγών» που εισήχθησαν από τρίτα πρόσωπα και ούτε ο κατασκευαστής ούτε ο διανομέας φέρουν θεσμική ευθύνη.

Ο Αστυνομικός Ναθαναήλ Ναθαναήλ από το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων διερεύνησε το δυστύχημα στο οποίο τραυματίστηκε σοβαρά ο Αλέξανδρος Λούγκος το 2017 λόγω δυσλειτουργίας αερόσακου ΤΑΚΑΤΑ.

Ανέφερε ότι το συγκεκριμένο όχημα διαπιστώθηκε ότι δεν ενέπιπτε σε ανάκληση, αφού είχαν επικοινωνήσει με τον εισαγωγές της BMW στην Κύπρο, ωστόσο περιλήφθηκε το 2020 στους καταλόγους προς ανάκληση.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Ναθαναήλ ανέφερε ότι η έρευνα από το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών (ΗΜΥ) δεν είχε κοινοποιηθεί στους ανακριτές εκείνη την περίοδο, και δεν είχε τεθεί θέμα διερεύνησης ενδεχόμενης δυσλειτουργίας του αερόσακου. «Δεν μας είπαν ότι υπάρχει τέτοιο πρόβλημα για να το αναζητήσουμε», ανέφερε.

Αναφερόμενος στη σκηνή του ατυχήματος, περιέγραψε ότι, παρά το γεγονός ότι επρόκειτο για μικρής έκτασης τροχαίο, παρατηρήθηκαν «αφύσικα πολλά αίματα, θραύσματα από τον αερόσακο και μέλη του σώματος του οδηγού στην άσφαλτο».

Στη συνέχεια όπως είπε ενημέρωσαν για τη δυσλειτουργία στον αερόσακο ΤΑΚΑΤΑ, αλλά δεν είναι σε θέση να γνωρίζει ποιες περαιτέρω ενέργειες έγιναν τότε σε σχέση με αυτό το εύρημα.

Διευθυντής και πρώην διευθυντές του ΤΟΜ στις επόμενες συνεδρίες της Επιτροπής

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής ανακοίνωσε ότι οι επόμενες συνεδριάσεις της έχουν οριστεί για τις 5 και 6 Μαΐου στις 10 το πρωί και θα κληθούν να καταθέσουν ο Διευθυντής του Τμήματος Οδικών Μεταφορών καθώς και πρώην διευθυντές .

Βορκάς: Σημαντικό ότι υπηρεσίες του κράτους ενημερώνονταν για δυστυχήματα από Takata

Ως ιδιαίτερα σημαντικό χαρακτήρισε το μέλος της Ερευνητικής Επιτροπής για τους αερόσακους ΤΑΚΑΤΑ, Μιχάλης Βορκάς, το γεγονός ότι κρατικές υπηρεσίες ενημερώνονταν για δυστυχήματα και τις αιτίες τραυματισμού ή θανάτου οδηγών σε οχήματα με προβληματικούς αερόσακους, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του μετά τη σημερινή συνεδρία της Επιτροπής.

Ο κ. Βορκάς είπε ότι θα ζητήσουν απαντήσεις σε όλα όσα έχουν ακούσει σήμερα.

Εξέφρασε εκ μέρους της Επιτροπής τη συμπάθειά τους προς τους ανθρώπους που είτε τραυματίστηκαν, είτε έχασαν συγγενικά τους πρόσωπα από τους ελαττωματικούς αερόσακους.

Όπως είπε, έχουν σημειωθεί μέχρι τώρα όλες οι θέσεις, όλες θα ληφθούν υπόψη και τα τεθούν τα ανάλογα ερωτήματα στους υπευθύνους για να δοθούν απαντήσεις.

Ερωτηθείς κατά πόσο θα κληθεί ο αρχηγός της Αστυνομίας για το κατά πόσο έγινε ενημέρωση των αρμοδίων για το θέμα των αερόσακων, είπε ότι εκείνο που άκουσαν σήμερα που είναι και πλέον ενδιαφέρον είναι ότι οι υπόλοιπες υπηρεσίες του κράτους ενημερώνονταν για δυστυχήματα και τις αιτίες τραυματισμού ή θανάτου των επιβαινόντων στα οχήματα οδηγών.

«Αυτό έχει μεγάλη σημασία. Δεν είμαι όμως σε θέση να σας πω αν θα ζητήσουμε οποιαδήποτε άλλη μαρτυρία από την αστυνομία. Πιθανόν ναι, πιθανόν όχι αφού αξιολογήσουμε αυτά τα οποία έχουμε ακούσει», ανέφερε.

Σε δηλώσεις του ο πατέρας της Στυλιανής Γιαννάκης Γιωργαλλής εξέφρασε την ελπίδα να γίνει η εξέταση όπως πρέπει για να φανεί η αλήθεια και να δικαιωθούν οι ψυχές των παιδιών τους.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν ήταν ενήμεροι οι αρμόδιοι, είπε ότι όπως τους έχουν πει η Κυβέρνηση ήταν ενήμερη από το 2000 από την ΕΕ για το εν λόγω πρόβλημα.

Η μητέρα του Κυριάκου Όξινου, Μαρία Λούη είπε ότι εδώ και δύο χρόνια αυτό που δηλώνει δημόσια είναι ότι η λέξη ΤΑΚΑΤΑ στη ζωή της Κύπρου μπήκε μετά το θάνατο του Κυριάκου.

«Κανένας δεν γνώριζε αν και υπήρχε περιστατικό το 2017 όπως πλέον δηλώνεται δημόσια και ονομαστικά», είπε. Πρόσθεσε ότι το παιδί αυτό βρίσκεται τώρα στην Βαρκελώνη για την 22η επέμβαση.

Κατά τις δηλώσεις τους τόσο ο κ. Γιωργαλλής όσο και η κα. Λούη αναφέρθηκαν και στα όσα είπαν κατά τη διάρκεια της κατάθεσής τους στην Ερευνητική Επιτροπή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

NEWSROOM

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση