ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τι αλλάζει στους χώρους άθλησης από 1η Μαρτίου

Όλες οι πληροφορίες

Newsroom K

Αλλαγές προέκυψαν στο τομέα του αθλητισμού σχετικά με την άσκηση μετά τις αποφάσεις που ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου.

- Σε ποιες περιπτώσεις επιτρέπεται η φυσική άσκηση/ατομική άθληση;

Η φυσική άσκηση/ατομική άθληση επιτρέπεται σε χώρους όπου η πρόσβαση επιτρέπεται με βάση το εν ισχύι Διάταγμα. Συγκεκριμένα, επιτρέπεται η πρόσβαση μόνο για σκοπούς φυσικής άσκησης ή ατομικής άθλησης σε πάρκα, γραμμικά πάρκα, μονοπάτια της φύσης και παραλίες.

Πρόσωπα δικαιούνται να μεταβαίνουν για φυσική άσκηση ή ατομική άθληση μόνο στους πιο πάνω χώρους, υπό την προϋπόθεση ότι στέλνουν στο 8998 SMS με επιλογή του αριθμού 6, τηρούν την ανάλογη μέγιστη διάρκεια χρόνου (3 ώρες), και αθλούνται μαζί μέχρι δύο άτομα, εξαιρουμένων των ανήλικων τέκνων.

Όσον αφορά πάρκα, γραμμικά πάρκα, μονοπάτια της φύσης και παραλίες, νοείται ότι η παρουσία ατόμων εκεί δεν επιτρέπεται για κανέναν άλλο λόγο πέραν από την άθληση.

Τονίζεται ότι σε οποιονδήποτε χώρο όπου άτομα βρίσκονται για να αθληθούν, οφείλουν όλοι να αποφεύγουν οποιαδήποτε κοινωνικοποίηση με άλλα άτομα που δεν διαμένουν μόνιμα στην ίδια οικία με αυτούς.

- Χρειάζεται να αποστείλω sms για να μεταβώ σε αθλητικές εγκαταστάσεις ή/και γυμναστήριο, ή/και σχολή χορού ή/και σχολές άλλων αθλημάτων για σκοπούς ατομικής προπόνησης;

Ναι, η αποστολή sms για μετάβαση σε αθλητικές εγκαταστάσεις ή/και γυμναστήριο ή/και σχολή χορού ή/και σχολές άλλων αθλημάτων για σκοπούς ατομικής προπόνησης, απαιτείται από τα άτομα που αθλούνται, ανεξαρτήτως ηλικίας. Για σκοπούς ατομικής προπόνησης πρέπει να αποστέλλεται sms στο 8998 με επιλογή του αριθμού 6.

Για τα ανήλικα άτομα που δεν διαθέτουν κινητό τηλέφωνο, θα πρέπει να προσκομίζεται από τον γονέα/νόμιμο κηδεμόνα ενυπόγραφη βεβαίωση για τη μεταφορά του παιδιού στον χώρο άθλησης/προπόνησης.
Επιτρέπεται η λειτουργία κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων;

Στη βάση πρωτοκόλλου και οδηγιών που θα εκδοθούν από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, επιτρέπεται η λειτουργία κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων όλων των αθλημάτων, λαμβάνοντας υπόψη τα διάφορα μεγέθη των αθλητικών κλειστών χώρων, ως εξής:

- Η εκγύμναση θα γίνεται μόνο για σκοπούς ατομικής εκγύμνασης με προσωπικό γυμναστή τηρουμένων των αποστάσεων.
- Κλειστές αθλητικές αίθουσες μέχρι 80 τ.μ. η εκγύμναση θα γίνεται με δύο άτομα συμπεριλαμβανομένου του γυμναστή (ένας προς ένα).
- Κλειστές αθλητικές αίθουσες πέραν των 80 τ.μ. και μέχρι 200 τ.μ., φυσική παρουσία 3 ατόμων (1 προς 2 αθλούμενους).
- Κλειστές αίθουσες ενιαίου χώρου πέραν των 200 τ.μ. φυσική παρουσία 5 ατόμων (1 προς 4 αθλούμενους).

- Τι ισχύει για τους γονείς που χρειάζεται να μεταφέρουν τα ανήλικα παιδιά τους για σκοπούς δραστηριότητας, η οποία επιτρέπεται σύμφωνα με το Διάταγμα;

Οι γονείς/νόμιμοι κηδεμόνες που μεταφέρουν τα ανήλικα παιδιά τους για σκοπούς δραστηριότητας, η οποία επιτρέπεται σύμφωνα με το Διάταγμα (προπόνηση, σε φροντιστήρια, εκπαιδευτικά κέντρα, ωδεία, κοκ), οφείλουν να προσκομίζουν αποδεικτικό στοιχείο της ημερομηνίας και ώρας δραστηριότητας του παιδιού, καθώς και το Έντυπο Β.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση