ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Του έταξαν αυτοκίνητα, τους έστειλε χιλιάδες ευρώ αλλά τον εξαπάτησαν

Συμβουλές για προστασία από διαδικτυακές απάτες

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Νέα υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου διερευνά η Αστυνομία, μετά από σχετική καταγγελία 36χρονου, έμπορα μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

Όπως κατήγγειλε σήμερα στο ΤΑΕ Λεμεσού ο παραπονούμενος, στο προηγούμενο χρονικό διάστημα, έλαβε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου – e-mail, μηνύματα από άγνωστα του πρόσωπα, τα οποία του συστήθηκαν ως αντιπρόσωποι εταιρείας που εδρεύει στο εξωτερικό και εμπορεύεται μεταχειρισμένα αυτοκίνητα. Οι ύποπτοι του πρότειναν συνεργασία για αφορά από την εταιρεία τους, μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

Ο 36χρονος πείσθηκε από του υπόπτους και τον περασμένο Ιούλιο προχώρησε σε παραγγελία πέντε αυτοκινήτων, συνολικής αξίας κοντά στις 35,000 ευρώ και ως προκαταβολή, πλήρωσε χρηματικό ποσό ύψους 17,310 ευρώ, με έμβασμα σε τραπεζικό λογαριασμό άλλης χώρας του εξωτερικού, όπως του υποδείχθηκε από τα ύποπτα πρόσωπα.

Αφού στη συνέχεια τα αυτοκίνητα που παρήγγειλε δεν μεταφέρθηκαν στην Κύπρο, ο 36χρονος παραπονούμενος επικοινώνησε με εταιρεία που θα διενεργούσε την μεταφορά τους και διαπίστωσε ότι τα οχήματα ουδέποτε φορτώθηκαν για να μεταφερθούν στην Κύπρο και ότι εξαπατήθηκε από τα ύποπτα πρόσωπα.

Η Αστυνομία, με αφορμή και το νέο αυτό περιστατικό διαδικτυακής απάτης, προτρέπει το κοινό να είναι προσεκτικό, ιδιαίτερα όταν πρόκειται να προχωρήσει σε πληρωμή μεγάλων, αλλά και μικρότερων χρηματικών ποσών, σε τραπεζικούς λογαριασμούς που τους αναφέρονται σε οποιαδήποτε ηλεκτρονικά μηνύματα.

Για να προστατευθείτε από κάθε μορφή απάτης μέσω διαδικτύου, πριν προχωρήσετε στην πληρωμή, εξόφληση ή και μεταφορά χρημάτων, ελέγξετε κατά πόσο αυτές οι οδηγίες που αναφέρονται σε οποιοδήποτε μήνυμα έχετε λάβει, προέρχονται όντως από τον δικαιούχο συνεργάτη.

Επικοινωνήστε μαζί τους τηλεφωνικώς, για επαλήθευση αυτών των οδηγιών. Για την επικοινωνία σας αυτή, χρησιμοποιήστε κάποιο τηλεφωνικό αριθμό, που είχατε από προηγούμενή σας επικοινωνία. Ποτέ μην χρησιμοποιήσετε τα στοιχεία επικοινωνίας, που αναγράφονται στο μήνυμα, μέσω του οποίου σας δόθηκαν οι ύποπτες οδηγίες.

Αν διαπιστώσετε κάτι ύποπτο ενημερώστε άμεσα την Αστυνομία και την Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο τηλέφωνο 22-808200 ή και μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας καταγγελιών για ηλεκτρονικά εγκλήματα, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://cybercrime.police.gov.cy/police/CyberCrime.nsf/subscribe_gr/subscribe_gr?OpenForm.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διάφορες μορφές ηλεκτρονικής απάτης, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.cypruspolicenews.com, στο πεδίο «ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΟΙΝΟ/ Απάτες μέσω διαδικτύου» ή στην ιστοσελίδα www.cyberalert.cy.

Τη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης ανέλαβε το Γραφείο Διερεύνησης Οικονομικού Εγκλήματος του ΤΑΕ Λεμεσού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση