ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:54
 

Τους 14 έφθασε το κύκλωμα με το σκάνδαλο στο ΤΕΠΑΚ

Παρουσίαζαν μια νοικοκυρά ως επιστημονικό συνεργάτη και ένα βοσκό ως δημιουργό λογισμικού

Newsroom K

Ενώπιον καθημερινών εκπλήξεων βρίσκονται οι ανακριτές του σκανδάλου με τα ευρωπαϊκά προγράμματα γύρω από τα οποία όπως αποκαλύπτεται είχε στηθεί ένα απίστευτο πάρτι.

Τελευταίο κρούσμα που ενισχύει τον χαρακτηρισμό του κυκλώματος, τρία πρόσωπα τα οποία κλήθηκαν για καταθέσεις. Εμβρόντητοι οι ανακριτές βρέθηκαν μπροστά σε τρία πρόσωπα που εκ των πραγμάτων δεν μπορούσαν να έχουν σχέση με την υπό διερεύνηση υπόθεση.

Συγκεκριμένα το κύκλωμα των 11 του ΤΕΠΑΚ εξέδιδε στα ονόματα, μιας 74χρονης οικοκυράς, ενός72χρονου βοσκού στο επάγγελμα, και ενός τεχνικού τοποθέτησης συστημάτων σκίασης επιταγές για αμοιβή των υπηρεσιών τους.

Η μεν οικοκυρά είχε δηλωθεί ως επιστημονικό προσωπικό, οι δε άλλοι δυο ως ειδικοί στη κατασκευή λογισμικών συστημάτων.

Συνάμα οι έρευνες προκάλεσαν και νέο κύμα συλλήψεων αυτή τη φορά τριών προσώπων. Ενός αρχιτέκτονα από την Λευκωσία και άλλων δυο Λειτουργών του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Και οι τρεις συλληφθέντες φαίνεται να είχαν εμπλοκή με την κομπίνα που φαίνεται ότι είχε στηθεί στο ΤΕΠΑΚ για την οποία τελούν υπό σύλληψη για σκοπούς ερευνών 11 πρόσωπα. Τα τρια πρόσωπα φέρεται να εμπλέκονται σε τέσσερα από τα ερευνητικά προγράμματα, στα οποία το Πανεπιστήμιο Κύπρου συμμετείχε ως εταίρος.

Οι τρεις συλληφθέντες θα παρουσιαστούν σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού για διάταγμα προσωποκράτησης.

Σήμερα λήγει το διάταγμα προσωποκράτησης των 11 προσώπων το οποίο επίσης θα ανανεωθεί.

Υπενθυμίζεται ότι ως "εγκέφαλος" της υπόθεσης, παρουσιάστηκε από την Αστυνομία, η 57χρονη πρώην υπεύθυνη Λειτουργός Έρευνας και Διεθνούς Συνεργασίας του Πανεπιστημίου, η οποία τελεί υπό 8ήμερη κράτηση μαζί με εν ενεργεία καθηγητή του ΤΕΠΑΚ και εννέα συγγενικά της, στην πλειοψηφία τους, πρόσωπα.

Αρκετά πρόσωπα που έχουν κληθεί μέχρι στιγμής για ανάκριση έχουν δώσει κατευθυντήριες γραμμές στους αστυνομικούς ανακριτές για τον τρόπο δράσης του κυκλώματος, το οποίο φέρεται να συντόνιζε η 57χρονη, 1η ύποπτη, στην οποίαν κατέληγε το μεγαλύτερο μέρος των πληρωμών από εργασίες που με υποδείξεις της αναλάμβαναν οι συγγενείς της και που, είτε δεν γίνονταν, είτε ήταν λανθασμένες.

Το γεγονός αυτό άφηνε εκτεθειμένους τους επιστημονικούς υπεύθυνους καθηγητές, οι οποίοι σε αρκετές περιπτώσεις έκαναν ανάθεση των εργασιών σε άλλα πρόσωπα, ζητώντας επιπρόσθετα κονδύλια, ενώ σε μια περίπτωση καθηγητής ανέλαβε μέρος των εξόδων.

ΣΧΟΛΙΑ

Καλα αυτοι ετρωγαν, για τους αλλους που ελεγχαν και διοικουσαν ουτε γατα ουτε ζημια; Αν ειναι ετσι γιατι υπαρχουν οι ελεγχτες και τα διοικητικα συμβουλια, για να τρωνε νομιμα;
Εμπατε σκυλοι αλεστε, ουτε τα μπουρδελα δεν ειναι τοσο μπουρδελα!
Μα τελος παντων επαθαν ολοι βεργιαση σ` αυτον τον τοπο;

Ντοπρος Κελαηδης
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Καζάνι που βράζει η Παιδεία ενόψει της στελέχωσης των εκπαιδευτικών

«Μονο με το τοππουζι θα φερουν τον νου τουs! Ο γαρος αμα κουτσουφλα του φακκας πουπανω!»
ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ  |  23:31

Έλλειμμα 990 εκατ. λόγω Συνεργατισμού για το 2018

«Ο ΧΠετρου το ξερει?»
ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ  |  23:29

Ανοικτή παραμένει η υπόθεση θανάτου του 16χρονου Παναγιώτη

«Ουτε το μυνημα δεν μπορω να γραψω αφου συνεχεια εξαφανιζεται η σελιδα..!»
Μαριος  |  10:22

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X