ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τραυματισμός 25χρονου μετά από πτώση στο Κάβο Γκρέκο

Διασώθηκε από δύσβατη τοποθεσία

ΚΥΠΕ

Τουρίστας από τη Σλοβακία, ηλικίας 25 ετών, διασώθηκε από δύσβατη τοποθεσία στις Θαλασσινές Σπηλιές στην περιοχή Κάβο Γκρέκο ύστερα από επιχείρηση του Κέντρου Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ).

Σε γραπτή ανακοίνωση του Κέντρου αναφέρεται ότι «στις 10 Αυγούστου 2021 και ώρα 15:25, το ΚΣΕΔ Λάρνακας έλαβε πληροφορία που αφορούσε άτομο νεαρής ηλικίας σε κίνδυνο (25χρονος Σλοβάκος τουρίστας) σε δύσβατη τοποθεσία στις Θαλασσινές Σπηλιές (Παλάθκια), στο Κάβο Γκρέκο».

Το ΚΣΕΔ, κινητοποίησε άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Σταθμού Αμμοχώστου, την ΕΜΑΚ, πεζό περίπολο της ΑΔΕ Αμμοχώστου, ταχύπλοο σκάφος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας του Σταθμού Παραλιμνίου, καθώς και ασθενοφόρο της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ).

Στον 25χρονο τουρίστα από τη Σλοβακία «ο οποίος είχε τραυματιστεί λόγω της πτώσης του, αφού διασώθηκε και ανασύρθηκε από το νερό, παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και σταθεροποιήθηκε σε φορείο από τους διασώστες. Ακολούθως, μεταφέρθηκε με ταχύπλοο σκάφος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας και παραδόθηκε σε ασθενοφόρο της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων, το οποίο αφού του παρείχε προνοσοκομειακή φροντίδα, τον μετέφερε στον Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου».

Με αφορμή το περιστατικό αυτό, σημειώνεται στην ανακοίνωση «το Κέντρο υπενθυμίζει στο κοινό ότι, σύμφωνα με απόφαση των υπεύθυνων κρατικών υπηρεσιών, η προσέγγιση και οι βουτιές στο σημείο των "θαλασσινών σπηλιών" στο Κάβο Γκρέκο απαγορεύονται αυστηρά, καθότι σύμφωνα με επιθεώρηση του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης το έδαφος έχει κριθεί ως επικίνδυνο λόγω αυξημένης διάβρωσης».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση