ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τρίτο βραβείο με σπιτικό λικέρ φράουλας έλαβε ο Δήμος Δερύνειας

O Δήμος συμμετέχει σε μια σειρά ευρωπαϊκών προγραμμάτων υπό τον τίτλο «Η Ευρώπη των πολιτών»

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Τρίτο βραβείο στην κατηγορία «Λικέρ» με σπιτικό λικέρ φράουλας, έλαβε ο Δήμος Δερύνειας σε διαγωνισμό γευσιγνωσίας που πραγματοποιήθηκε στην Ουγγαρία.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Δερύνειας αναφέρεται ότι «ο Δήμος συμμετέχει σε μια σειρά ευρωπαϊκών προγραμμάτων υπό τον τίτλο «Η Ευρώπη των πολιτών» τα οποία πραγματοποιούνται σε διάφορες χώρες όπως η Ιταλία, η Ουγγαρία, η Μάλτα, η Ελλάδα, η Πολωνία, η Σουηδία, η Πορτογαλία και η Σλοβενία».

Προστίθεται ότι «στο πλαίσιο της συμμετοχής της Δερύνειας στη δεύτερη διεθνή συνάντηση του ευρωπαϊκού προγράμματος WIVAS, ο Δήμος έλαβε μέρος σε μεγάλο διαγωνισμό γευσιγνωσίας που διοργανώθηκε στην περιοχή Miskolc της Ουγγαρίας, με κυπριακή ζιβανία, σπιτικό λικέρ φράουλας και φράουλες από τη Δερύνεια. Ο ακριτικός Δήμος Δερύνειας έλαβε το τιμητικό τρίτο βραβείο στην κατηγορία «Λικέρ» με σπιτικό λικέρ φράουλας».

Τα ευρωπαϊκά προγράμματα θα ολοκληρωθούν το Μάιο του 2020, με τη διοργάνωση του 12ου Παγκύπριου Φεστιβάλ Φράουλας Δερύνειας. Στο Φεστιβάλ θα λάβουν μέρος και χώρες εταίροι, συνεργάτες του Δήμου στα συγκεκριμένα προγράμματα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «τον περασμένο Νοέμβριο, αντιπροσωπεία του Δήμου Δερύνειας με επικεφαλής τον Δήμαρχο Άντρο Καραγιάννη επισκέφθηκε την πόλη Vignanello στην Ιταλία, όπου υπογράφηκε συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το 2020. Στην αντιπροσωπεία του Δήμου συμμετέχουν μέλη των οργανωμένων συνόλων, του Δημοτικού Συμβουλίου και του προσωπικού του Δήμου καθώς και εθελοντές που εμπλέκονται στα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα της Δερύνειας».

Στόχος του Δήμου «είναι μέσα από τις συναντήσεις με άλλες ευρωπαϊκές αντιπροσωπείες να προωθηθεί η συνεργασία μεταξύ της κοινωνίας των πολιτών, δίνοντας έμφαση στον αθλητισμό, τον πολιτισμό και τον εθελοντισμό, αλλά και στην προώθηση των τοπικών προϊόντων της ακριτικής Δερύνειας».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X