ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:11
 

Ξεκίνησε η συζήτηση για μεταρρύθμιση του συστήματος γεωργικής ασφάλισης

Ο κ. Καδής είπε ότι καταργείται ο σημερινός τρόπος της ασφάλισης και δημιουργείται ένα ενιαίο σύστημα στο οποίο συμμετέχουν όλοι οι αγρότες

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ιδιαίτερα σημαντική, χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα, ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής, αφού, είπε, ξεκίνησε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Γεωργίας η συζήτηση για τη μεταρρύθμιση του συστήματος γεωργικής ασφάλισης.

Με την πρόταση, είπε, που καταθέτουμε ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων, αντιμετωπίζουμε όλα αυτά τα διαχρονικά προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία, είπε ότι δημιουργούμε μια νέα δομή κάτω από το Τμήμα Γεωργίας, που διαχειρίζεται το θέμα των κινδύνων και των ζημιών που προκαλούνται από ακραία καιρικά φαινόμενα, και εκεί μεταφέρεται το προσωπικό του ΟΓΑ.

Ο κ. Καδής είπε ότι καταργείται ο σημερινός τρόπος της ασφάλισης και δημιουργείται ένα ενιαίο σύστημα στο οποίο συμμετέχουν όλοι οι αγρότες, καλύπτει όλους τους κινδύνους, με ένα δίκαιο και αποτελεσματικό τρόπο. Με αυτόν τον τρόπο επιλύονται προβλήματα όπως η μη δίκαιη αντιμετώπιση των αγροτών μας, λαμβάνουμε υπόψη το ρίσκο που αντιμετωπίζουν οι διάφορες καλλιέργειες και οι αγρότες μας και λειτουργούμε με ένα πιο άμεσο και αποτελεσματικό τρόπο.

Φέτος είπε δόθηκαν αποζημιώσεις από το 2013, ενώ με το νέο σύστημα οι αποζημιώσεις θα δίνονται μέσα στην ίδια χρονιά.
Είναι πολύ θετικό το γεγονός, είπε ότι η πρόταση στηρίζεται από όλες τις αγροτικές οργανώσεις. Υπάρχουν, σημείωσε, επιμέρους εισηγήσεις τις οποίες θα διαχειριστούμε κατά τη διάρκεια των συζητήσεων στη Βουλή, αλλά θεωρούμε ότι το «ΓεΣΥ του αγροτικού τομέα» μπαίνει σε τροχιά μεταρρύθμισης, εξ ορθολογισμού, προς όφελος κυρίως των αγροτών και του τόπου.

Ο ΟΓΑ, διευκρίνισε, δεν θα υφίσταται, δημιουργείται μια δομή εντός του Υπουργείου Γεωργίας και τόνισε ότι σε δύσκολες χρονιές όπως φέτος με ακραία καιρικά φαινόμενα και ζημιές, το προσωπικό αυτής της δομής θα μπορεί να πλαισιώνεται από προσωπικό του Τμήματος Γεωργίας ούτως ώστε να διεκπεραιώνει αποτελεσματικά και γρήγορα τις καταγραφές και εκτιμήσεις και πιο γρήγορα να αποδίδεται η αποζημίωση στους αγρότες. Αυτή, είπε, είναι μια καινοτομία που θα λειτουργήσει υπέρ των γεωργών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Ξεκινά έρευνες στο «6» η ΕΝΙ

«Ο θεός να προστατεύσει την κυπριακή ΑΟΖ από την Τουρκία. Αμήν.»
Marios  |  04:22

#PoliticsBlog Γιατί το ΑΚΕΛ «πυροβολεί» τον Χριστοδουλίδη;

«Στην Καθημερινή φαίνεται πως έδωσαν στον Χριστοδουλίδη το Αλάθητο του Πάπα. Σε λίγο και σε εικόνισμα. ...»
Ένας Πολίτης  |  13:58

Για ακόμα μία χρονιά στις «ελαττωματικές» δημοκρατίες η Κύπρος

«Μα είναι δυνατό να έχουμε ελληματική δημοκρατία? Εμείς που έχουμε πρόεδρο τον Αναστασιάδη και ...»
ΑΚΑ  |  10:24

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου, Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο ...»
3% Απλή και προσιτή προσφορά δανείου  |  21:53

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X