ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ξενοδοχεία στην Αμμοχώστο ενώνουν δυνάμεις για μείωση πλαστικών μιας χρήσης

Διαδικτυακό εργαστήρι με τίτλο “Keep our Sand and Sea Plastic Free”

ΚΥΠΕ

Ξενοδοχεία της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου ενώνουν δυνάμεις για μείωση της κατανάλωσης των πλαστικών μιας χρήσης και για το συγκεκριμένο θέμα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου διαδικτυακό εργαστήρι του Εργου “Keep our Sand and Sea Plastic Free”.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Εργου αναφέρεται ότι «στο εργαστήρι παρουσιάστηκαν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο ξενοδοχειακός τομέας στη μείωση της κατανάλωσης των πλαστικών μιας χρήσης, αλλά και απλές πρακτικές που μπορεί να εφαρμόσει το κάθε ξενοδοχείο για τη μείωσή τους. Το εργαστήρι τελούσε υπό την στήριξη του Υφυπουργείου Τουρισμού, του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου και του ΠΑΣΥΔΙΞΕ και συμμετείχαν πέραν των 40 ξενοδοχείων και εκπρόσωποι του Υφυπουργείου Τουρισμού, του ΠΑΣΥΞΕ, του ΠΑΣΥΔΙΞΕ, της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και άλλων οργανωμένων συνόλων».

Προστίθεται ότι «το εργαστήρι σχεδιάστηκε για να στηρίξει τα ξενοδοχεία, ώστε να έχουν μια πιο ομαλή μετάβαση στη σταδιακή μείωση της κατανάλωσης των πλαστικών μιας χρήσης, που ξεκινά και στην Κύπρο από τις 3 Ιουλίου 2021. Το εργαστήρι απευθύνθηκε σε όλα τα ξενοδοχεία της επαρχίας Αμμοχώστου, περιοχή όπου υλοποιούνται οι δράσεις του Έργου “Keep our Sand and Sea Plastic Free”».

Εκπρόσωπος του Travel Without Plastic «παρουσίασε λύσεις που εφαρμόζονται σε διάφορες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Κύπρο, που πέρα από την προστασία του περιβάλλοντος, συμβάλουν στο να έχουν τα ξενοδοχεία οικονομικά οφέλη και να βελτιώσουν την ικανοποίηση των πελατών τους, προβάλλοντας μια πιο φιλοπεριβαλλοντική πολιτική. Σημειώνεται ότι μεγάλη μερίδα επισκεπτών εκφράζουν παράπονα στο διαδίκτυο για την υπερβολική χρήση πλαστικού από τις ξενοδοχειακές μονάδες».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «η Jo Hendrickx από το Travel Without Plastic είπε ότι τα ξενοδοχεία που επιτυγχάνουν μείωση του πλαστικού μιας χρήσης έχουν πολλά κοινά, ίσως το πιο σημαντικό να είναι το σαφές όραμα τους για αυτό που θέλουν να πετύχουν και ότι ενθαρρύνουν το προσωπικό τους, αλλά και τους επισκέπτες τους να αναλάβουν δράση και να αποτελέσουν μέρος της λύσης».

Εκ μέρους των ξενοδοχείων «ο Νίκος Κλέφτης από το Louis Althea Beach Hotel ανέφερε ότι «το εργαστήρι ήταν πολύ εποικοδομητικό και πρόσφερε στους εργαζόμενους στον τομέα πληθώρα πρακτικών παραδειγμάτων που μπορούν να εφαρμοστούν σε κάθε ξενοδοχείο. Τώρα εναπόκειται στον καθένα από εμάς να ξανασκεφτεί τις επιλογές του και τις δράσεις του».

Εξάλλου «η Έλλη Παπαπέτρου από το Altantica Sancta Napa ανέφερε πως είναι εκπληκτικό πόσο μεγάλος αριθμός ξενοδοχείων παρακολούθησε αυτή την πρωτοβουλία». Ας προσφέρουμε στην ομάδα μας την κατάλληλη εκπαίδευση και τα εφόδια να κατανοήσουν τα οφέλη από αυτή τη διαδικασία είπε και σημείωσε πως «με πρωτοπόρες ιδέες και συνέπεια μπορούμε όλοι να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα για τη μείωση της κατανάλωσης των πλαστικών μιας χρήσης».

Σημειώνεται ότι το Εργο Keep our Sand and Sea Plastic Free είναι μια πρωτοβουλία του TUI Care Foundation, σε συνεργασία με το Travel Foundation και το Κυπριακό Σύνδεσμο Αειφόρου Τουρισμού (CSTI) και στοχεύει στη μείωση της κατανάλωσης πλαστικών μιας χρήσης στην τουριστική βιομηχανία της επαρχίας Αμμοχώστου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση