ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ξεπέρασε τις 800 χιλιάδες ο πληθυσμός στα κατεχόμενα, λέει «βουλευτής»

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ είχε ανακοινώσει ότι ο πληθυσμός είναι 410 χιλιάδες

ΚΥΠΕ

Η «βουλευτής» του Κόμματος Εθνικής Ενότητας Ρεσμιγιέ Τζαναλτάι (θυγατέρα του Ντερβίς Έρογλου], σε δηλώσεις της είπε, ότι ο πληθυσμός στα κατεχόμενα έχει ξεπεράσει τις 800 χιλιάδες, σύμφωνα με δημοσίευμα στην «Κίπρις Πόστασι», όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

«Ανακοινώθηκε ότι υπήρχαν 70 χιλιάδες άνθρωποι στη χώρα μόνο με άδεια εργασίας και περισσότεροι από 100 χιλιάδες άνθρωποι ως φοιτητές. Ο πληθυσμός έχει ξεπεράσει τις 800 χιλιάδες», είπε μιλώντας τηλεοπτική εκπομπή στην οποία ήταν καλεσμένη και πρόσθεσε ότι ο σχεδιασμός θα πρέπει να βασίζεται σε αυτόν τον πληθυσμό.

Η εφημερίδα σημειώνει πως οι δηλώσεις της Τζαναλτάι έρχονται να προστεθούν σε μία σειρά αντιφατικών δηλώσεων που έγιναν πρόσφατα από «αξιωματούχους» αναφορικά με τον πληθυσμό στα κατεχόμενα.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ είχε ανακοινώσει ότι ο πληθυσμός είναι 410 χιλιάδες, ενώ σε ένα πρόγραμμα στο οποίο συμμετείχε ακολούθως δήλωσε ότι ανέρχεται στις 407 χιλιάδες.

Ο «πρωθυπουργός» Ουνάλ Ουστέλ δήλωσε ότι γνωρίζει τον πληθυσμό της «τδβκ» αλλά «δεν μπορεί να πει πόσος είναι» και είπε ότι «υπάρχουν κάποιοι αριθμοί που δεν μπορούν να ειπωθούν».

Τέλος, ο «υπουργός δημοσίων έργων και μεταφορών», Ερχάν Αρικλί είχε δηλώσει ότι εμπιστεύεται τα στοιχεία του «Ινστιτούτου Στατιστικής» και ότι ο πληθυσμός στα κατεχόμενα είναι περίπου 411 χιλιάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση