ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Χίλια ευρώ ο τάφος στη Λάρνακα

Στα 250 ευρώ ανά θανόντα ανέρχεται το δικαίωμα ταφής

Newsroom K

Τέλος κοιμητηρίου άρχισε να επιβάλλει ο Δήμος Λάρνακας, αποστέλλοντας στο κοινό σχετικές ειδοποιήσεις.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρεται ότι «το Τέλος Κοιμητηρίου επιβάλλεται με βάση τον Περί Κοιμητηρίων (Ταφής και Εκταφής) Νόμο. Τα έσοδα από το Κοιμητήριο θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη συντήρηση και γενικά τη λειτουργία του νέου Κοιμητηρίου στην περιοχή Τερσεφάνου».

Το συγκεκριμένο τέλος, προστίθεται στην ανακοίνωση «θα εισπράττεται ανά νοικοκυριό εντός δημοτικών ορίων, για τα επόμενα 10 χρόνια αρχής γενομένης από το 2017. Τα 10 χρόνια είναι ο χρόνος που υπολογίστηκε ότι απαιτείται για την ανάκτηση των πραγματικών εξόδων απόκτησης της ακίνητης ιδιοκτησίας, της περίφραξης, της υδροδότησης, της ηλεκτροδότησης και διαμόρφωσης του εσωτερικού χώρου του νέου Κοιμητηρίου».

Σημειώνεται ότι «κάθε κάτοικος που έχει ένσταση για το ποσό που του έχει κατανεμηθεί, μπορεί να υποβάλει ένσταση στο Δήμο το αργότερο μέχρι τις 31/10/2017. Καμία ένσταση δεν θα γίνεται αποδεκτή μετά από την πιο πάνω ημερομηνία. Σε περίπτωση που η απόφαση του Δήμου Λάρνακας δεν ικανοποιεί το ενιστάμενο πρόσωπο, αυτό μπορεί εντός 15 ημερών από τη γνωστοποίηση της απόφασης, να υποβάλει ιεραρχική προσφυγή στον Υπουργό Εσωτερικών ο οποίος ερευνά το παράπονο και αποφασίζει για το ποσό που πρέπει να πληρωθεί».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «το δικαίωμα ταφής ανέρχεται στα €250 ανά θανόντα. Διευκρινίζεται ότι το συγκεκριμένο τέλος είναι ανεξάρτητο από τη δαπάνη για την αγορά τάφων η οποία ανέρχεται στο ποσό των €1000 ανά τάφο για κατοίκους Λάρνακας και στα €1700 για μη κατοίκους Λάρνακας».

Το Τέλος Κοιμητηρίου «καταβάλλεται από κάθε νοικοκυριό ανεξάρτητα από την κατοχή (ιδιοκτησία) τάφου στο Κοιμητήριο Αγίου Γεωργίου Κοντού ή σε άλλο Κοιμητήριο εκτός δημοτικών ορίων. Σημειώνεται ότι το Τέλος Κοιμητηρίου που επέβαλε ο Δήμος Λάρνακας είναι κατά πολύ χαμηλότερο από άλλους Δήμους».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X