ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 21:57
 

Χωρίς συγκοινωνίες η Πάφος

Σε επ’ αόριστον απεργία οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Συγκοινωνιών Πάφου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Eπανάρχισαν εκ νέου τα προβλήματα με τις δημόσιες συγκοινωνίες στην επαρχία Πάφου αφού από τις 06:00 το πρωί κατέρχονται σε επ’ αόριστον απεργία οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Συγκοινωνιών Πάφου.

Η μη καταβολή του μισθού των εργαζομένων στον Οργανισμό Συγκοινωνιών Πάφου για τον μήνα Δεκέμβριο είναι η αιτία νέων απεργιακών μέτρων από σήμερα . Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος των οδηγών του Οργανισμού Συγκοινωνιών Πάφου Χρίστος Ευαγγέλου ανέφερε πως οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον ΟΣΥΠΑ ξεκινούν από σήμερα αφού δεν έχει διευθετηθεί η πληρωμή τους για τον μήνα Δεκέμβριο. Οι εργαζόμενοι στον ΟΣΥΠΑ καταγγέλλουν είπε ο κ. Ευαγγέλου ότι η καταβολή των μισθών τους καθυστερεί εξαιτίας της μη καταβολής της κυβερνητικής οικονομικής συνεισφοράς προς την εταιρεία.

Ο κ. Ευαγγέλου εκπρόσωπος των οδηγών του ΟΣΥΠΑ απολογήθηκε στο επιβατικό κοινό για την εκ νέου απεργία στην οποία κατέρχονται οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Συγκοινωνιών Πάφου. Πρόσθεσε μάλιστα πως από την σημερινή απεργία αναμένεται να επηρεαστούν 5.000 μαθητές και γύρω στις 3.500 χιλιάδες επιβατικό κοινό.

Ακολούθως ζήτησε την επιείκεια του επιβατικού κοινού και την κατανόηση για την ταλαιπωρία που θα υποστούν ζητώντας του ωστόσο να κατανοήσει πως κανένας δεν εργάζεται απλήρωτος. "Κατερχόμαστε σε νέα απεργιακά μέτρα από αύριο λόγω μη καταβολής της μισθοδοσίας", είπε ο κ. Ευαγγέλου σημειώνοντας "πως έχουν δώσει αρκετό χρόνο σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς" .

Κατέστησε επίσης σαφές πως δεν θα επιστρέψουν οι εργαζόμενοι του ΟΣΥΠΑ στις εργασίες τους αν δεν βρεθεί μια τελειωτική λύση για την μισθοδοσία τους αλλά και ούτε θα πιστέψουν σε οποιεσδήποτε διαβεβαιώσεις Υπουργείου, Βουλής και εταιρείας αν δεν υπάρχει κάθε μήνα το κονδύλι για τις μισθοδοσίες τους .

Κάλεσε τέλος τις δύο πλευρές, το Υπουργείο Μεταφορών και την εταιρεία, να επιλύσουν οριστικά το θέμα της διαφοράς τους.

 Υπ. Μεταφορών: Αχρείαστη αναστάτωση

Έκκληση προς τον Οργανισμό Συγκοινωνιών Πάφου (ΟΣΥΠΑ) όπως προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για να αρθούν τα απεργιακά μέτρα των εργαζομένων και να επαναρχίσουν τα δρομολόγια των λεωφορείων απηύθυνε το Υπουργείο Μεταφορών.

Σε αντίθετη περίπτωση, αναφέρεται σε ανακοίνωση για την απεργία των εργαζομένων στον ΟΣΥΠΑ, το Υπουργείο Μεταφορών θα λάβει όλα τα νόμιμα και ενδεδειγμένα μέτρα, προκειμένου να αποκατασταθεί η παροχή υπηρεσιών δημόσιων μεταφορών στην επαρχία Πάφου και να τερματιστεί η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού.

Στην ανακοίνωση του Υπουργείου διευκρινίζεται πως έχει καταβάλει την προβλεπόμενη χορηγία προς την εταιρεία για τον μήνα Δεκέμβριο, στη βάση της υφιστάμενης σύμβασης και εναπόκειται σε αυτή να τηρήσει τις υποχρεώσεις της προς τους εργαζόμενους.

Παράλληλα, το Υπουργείο Μεταφορών εκφράζει τη λύπη του για τη αρνητική αυτή εξέλιξη, η οποία προκαλεί αχρείαστη αναστάτωση και ταλαιπωρία στο επιβατικό κοινό.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί το ΑΚΕΛ «πυροβολεί» τον Χριστοδουλίδη;

«Στην Καθημερινή φαίνεται πως έδωσαν στον Χριστοδουλίδη το Αλάθητο του Πάπα. Σε λίγο και σε εικόνισμα. ...»
Ένας Πολίτης  |  13:58

Για ακόμα μία χρονιά στις «ελαττωματικές» δημοκρατίες η Κύπρος

«Μα είναι δυνατό να έχουμε ελληματική δημοκρατία? Εμείς που έχουμε πρόεδρο τον Αναστασιάδη και ...»
ΑΚΑ  |  10:24

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου, Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο ...»
3% Απλή και προσιτή προσφορά δανείου  |  21:53

Μπήκαν σε κόντρα Χριστοδουλίδης – ΑΚΕΛ για την εξωτερική πολιτική

«Όταν όμως ο πεθερός πλήρωνε την προεκλογική Χριστόφια στη Λεμεσό το 2008 με την ελπίδα πως θα τον διόριζε ...»
Rikkos  |  17:01

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X