ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υφ. Έρευνας: Δεν δόθηκαν oι άδειες για 5G

Καταδικάζει απερίφραστα την «ακραία και παράνομη» ενέργεια εμπρησμού κεραίας της Aρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (ΑTHK) στη Λεμεσό

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Καταδικάζει απερίφραστα την «ακραία και παράνομη» ενέργεια εμπρησμού κεραίας της Aρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (ΑTHK) στη Λεμεσό το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, ενώ λέει ότι δεν έχουν δοθεί άδειες για δίκτυα 5G.

«Η πράξη αυτή αποτελεί κατά πρώτον, βανδαλισμό κατά ιδιωτικής περιουσίας – που καμία σχέση δεν έχει με δίκτυα 5G -, και κατά δεύτερον, επίθεση κατά του πολύτιμου αγαθού της επικοινωνίας εν μέσω πανδημίας», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Οι υποδομές τηλεπικοινωνιών, προστίθεται, αποτελούν, στην κρίσιμη αυτή περίοδο ισχύος των περιοριστικών μέτρων, πολύτιμο εργαλείο τόσο για σκοπούς εργασίας, εκπαίδευσης, ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, όσο και για σκοπούς επικοινωνίας των πολιτών με τους οικείους τους, τις αρχές και τις υπηρεσίες υγείας..

Ως εκ τούτου, η καταστροφή τους επηρεάζει άμεσα και αρνητικά το κοινωνικό σύνολο και τις προσπάθειες αντιμετώπισης της πρωτοφανούς αυτής κρίσης, προστίθεται.

Υπογραμμίζεται πως το Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών (ΤΗΕ) του Υφυπουργείου, ως η Αρμόδια Αρχή για την αδειοδότηση του φάσματος ραδιοσυχνοτήτων, δεν έχει, μέχρι σήμερα, χορηγήσει άδειες για εμπορική λειτουργία δικτύων 5G.

«Εντούτοις, η Πολιτεία, σε πλήρη εναρμόνιση με τις ευρωπαϊκές οδηγίες, και βάσει των συστάσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), παραμένει δεσμευμένη στην υλοποίηση του προγράμματος για αδειοδότηση των δικτύων 5G στα πλαίσια της πολιτικής ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας, με πρώτιστο πάντα μέλημα τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος και την προστασία της δημόσιας υγείας» αναφέρεται.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, προστίθεται, οι ιοί δεν μπορούν να ταξιδέψουν μέσω ραδιοκυμάτων και δικτύων κινητής τηλεφωνίας, ενώ τα πορίσματα επιστημονικών ερευνών δεν καταδεικνύουν συσχέτιση μεταξύ της χρήσης ασύρματων τεχνολογιών και αρνητικών επιπτώσεων στη δημόσια υγεία, νοουμένου ότι τηρούνται τα Εθνικά Όρια Έκθεσης.

Τέλος, αναφέρεται πως η ανάπτυξη των δικτύων 5G θα διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στην ανάπτυξη μίας δυναμικής και ψηφιακής οικονομίας και κοινωνίας, και θα αποτελέσει βασικό πλεονέκτημα για την ανταγωνιστικότητα της Κύπρου αλλά και της Ευρώπης στην παγκόσμια αγορά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση