ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υπερχείλισε το φράγμα της Ευρέτου

Το συγκεκριμένο φράγμα έχει χωρητικότητα 24 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων νερού

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Υπερχείλισε τις πρώτες πρωινές ώρες ένα ακόμη υδατικό φράγμα, αυτό της Ευρέτου, στο διαμέρισμα Πόλεως Χρυσοχούς, που είναι το τρίτο μεγαλύτερο φράγμα της Κύπρου – μετά από αυτά του Κούρη και του Ασπρόκρεμου – χωρητικότητας 24 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων νερού.

Όπως πληροφορήθηκε το ΚΥΠΕ, το φράγμα της Ευρέτου υπερχείλισε τα ξημερώματα, ενώ είχε υπερχειλίσει τον Απρίλιο του 2019 και προηγουμένως στα τέλη του Ιανουαρίου του 2012. Το φράγμα έχει δημιουργηθεί το 1986 και αποτελεί μέρος ενός ολοκληρωμένου υδατικού σχεδίου άρδευσης της κοιλάδας Χρυσοχούς. Αυτό διασχίζει τις κοινότητες Σκούλλι, Γουδί, Χρυσοχού και καταλήγει στην Πόλη Χρυσοχούς.

Την Τρίτη, ο υδατοφράκτης της Ευρέτου βρισκόταν στο 95% της πληρότητας του. Το τελευταίο 24ωρο λόγω και της παρατεταμένης βροχόπτωσης, εισέρρευσε στο φράγμα πέραν του ενός εκατομμυρίου κυβικά μέτρα νερού.

Το φράγμα της Ευρέτου είναι το έκτο φράγμα που υπερχειλίζει στην Επαρχία Πάφου μετά τα φράγματα Πωμού, Αργάκας, Ασπρόκρεμου, Αρμίνου και Καναβιούς.

Στο μεταξύ, ο Δήμος Πόλεως Χρυσοχούς σύμφωνα με τον Δήμαρχο Γιώτη Παπαχριστοφή, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα με την υπερχείλιση του φράγματος της Ευρέτου για αποφυγή τυχόν προβλημάτων.

Εξάλλου, σύμφωνα με την Αστυνομία, λόγω της υπερχείλισης του φράγματος ο δρόμος Νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχούς προς το κατασκηνωτικό χώρο έχει κλείσει και είναι απροσπέλαστος.

Την περιοχή του φράγματος της Ευρέτου επισκέπτονται πολλοί περιηγητές ολόχρονα λόγω της μοναδικότητας της.

Σημειώνεται ότι το φράγμα Αρμίνου που υπερχείλισε την Τρίτη είναι συνδεδεμένο με το έργο του νοτίου αγωγού. Από τις αρχές Οκτωβρίου έχουν μεταφερθεί στο φράγμα του Κούρη από το φράγμα Κανναβιού πέραν των εννέα εκατομμυρίων κυβικών μέτρων νερού.

Αναμένεται ακόμη η υπερχείλιση του φράγματος του Μαυροκόλυμπου, χωρητικότητας 2. 18 εκ. κυβικών μέτρων νερού, και της Αγίας Μαρίνας χωρητικότητας 298 χιλιάδων κυβικών μέτρων νερού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Πάφος  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X