ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 20:20
 

Υποθεση Petrana: Υποβοηθητικός ο ρόλος του 27χρονου, δήλωσε η νοσηλεύτρια

Με την κατάθεση τριών μαρτύρων κατηγορίας συνεχίστηκε η δίκη για τον θάνατο της αλλοδαπής από σκύλους.

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Βοηθητικό χαρακτήρισε τον ρόλο του 27χρονου κατηγορούμενου στη μεταφορά του θύματος, η μάρτυρας κατηγορίας, Νοσηλεύτρια Άντρη Πατάτα κατά τη σημερινή διαδικασία, ενώπιον του Κακουργιοδικείου. Η υπόθεση της Petrana Milchova Nikolova συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στην Πάφο, με την κατάθεση τριών μαρτύρων κατηγορίας, της Νοσηλεύτριας Άντρης Πατάτα, του Αμήν Χαλάπ που εργάζεται σε υποστατικό του θείου του 27χρονου κατηγορούμενου και του Χριστάκη Παλά, που εργάζονταν τη μέρα του θανάτου της 46χρονης σε γειτονική περιοχή απέναντι από το υδροπάρκο.

Η κ. Πατάτα, που ήταν η νοσηλεύτρια που μετέφερε την 46χρονη στο ΓΝ Πάφου με τη διασώστρια Κωνσταντίνα Λαζάρου, στη σημερινή δικαστική διαδικασία αναφέρθηκε στο ιστορικό της μεταφοράς της θανούσας από τη σκηνή όπου εντοπίστηκε, στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝ Πάφου σε διάστημα εννέα λεπτών, αλλά και στις πρώτες βοήθειες που της παρασχέθηκαν.

Η μάρτυρας κατέθεσε στο Δικαστήριο ότι για τον εντοπισμό της σκηνής, ο οδηγός του ασθενοφόρου βοηθήθηκε από τον 27χρονο κατηγορούμενο, ο οποίος είχε μεταβεί με την τετράτροχη μοτοσικλέτα στον κύριο δρόμο με σκοπό την υπόδειξη του χώρου όπου ανευρέθη η 46χρονη. Ο ρόλος του κατηγορούμενου ήταν πολύ υποβοηθητικός και στη μεταφορά της 46χρονης από το έδαφος στο φορείο, είπε.

Η νοσηλεύτρια ανέφερε πως η 46χρονη μετά τον εντοπισμό της, της είχε αναφέρει με σπαστά ελληνικά ότι «δεν αναπνέει». Όταν εντοπίστηκε είχε τις αισθήσεις της ωστόσο κατά τη διάρκεια της μεταφοράς της, όπως ανέφερε, τις έχασε.

Η κ. Πατάτα εξήγησε πως όταν έφτασαν στη σκηνή τοποθέτησαν κολάρο στην 46χρονη, στη συνέχεια τοποθετήθηκε στο φορείο, και οι πρώτες βοήθειες της παρασχέθηκαν μέχρι τη μεταφορά της στο ΓΝ Πάφου.

Συγκεκριμένα, όπως εξήγησε, της έκαναν αναζωογόνηση χωρίς ωστόσο να μπορεί να της χορηγηθεί αίμα.

H υποκατάσταση αίματος έγινε με την άφιξή της στο Νοσοκομείο

Ο συνήγορος υπεράσπισης Δικηγόρος Ηλίας Στεφάνου υπέβαλε ωστόσο τη θέση πως επειδή η 46χρονη έχανε αίμα το πρώτο που έπρεπε να γίνει από τις νοσηλεύτριες είναι η χορήγηση ορού υποκατάστατος αίματος.

Η μάρτυρας εξήγησε πως η υποκατάσταση αίματος έγινε με την άφιξη της 46χρονης στο Νοσοκομείο Πάφου και πως στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν γινόταν να της χορηγηθεί αίμα στο ασθενοφόρο εξαιτίας και της αιμορραγίας του θύματος.

Ακολούθησε ο μάρτυρας Αμήν Χαλάπ, που βρίσκεται 14 χρόνια στην Κύπρο και εργάζεται στο υποστατικό του θείου του 27χρονου.
Ο κ. Χαλάπ αναφέρθηκε σε περιστατικό πριν τρία χρόνια με δεμένο σκύλο στο υποστατικό του 27χρονου που τον δάγκωσε ελαφρά όταν αυτός τον αντιλήφθηκε να μεταβαίνει στο μέρος προκειμένου να πάρει και να μεταφέρει κάποια υλικά.

Ο δικηγόρος Ηλίας Στεφάνου είπε πως το συγκεκριμένο συμβάν σημειώθηκε πριν τρία χρόνια, ενώ ο συγκεκριμένος σκύλος που τον δάγκωσε ελαφρά ονομαζόταν Ρόζα, πέθανε αρχές του 2016 και πριν πεθάνει δεν μπορούσε να περπατήσει. Ο μάρτυρας είπε πως δεν γνωρίζει, ωστόσο, αναφέρθηκε σε δύο σκύλους που είχε δει, ο ένας που ήταν δεμένος στην είσοδο του γκαράζ, ενώ ο δεύτερος ήταν δεμένος μέσα στο γκαράζ. Πρόσθεσε πως τους σκύλους που ήταν μέσα στα κλουβιά δεν τους είδε ποτέ. Είπε ακόμη πως ο σκύλος που τον δάγκωσε του έκανε ελαφριές εκδορές και μετέβη στο Νοσοκομείο όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Ερωτηθείς από τον κ. Στεφάνου για την ημέρα του θανάτου της Petrana αν αντιλήφθηκε οτιδήποτε το παράξενο, ο μάρτυρας απήντησε πως αν και εργάζεται σε ανοικτό χώρο για την επιδιόρθωση μηχανημάτων εντούτοις, δεν αντιλήφθηκε οτιδήποτε. Επεσήμανε ακόμη πως δεν γνωρίζει εάν στην περιοχή υπάρχουν άλλα αδέσποτα σκυλιά. Στο υποστατικό που εργάζεται και συνορεύει με το γκαράζ του 27χρονου υπήρχαν, είπε, ελεύθεροι σκύλοι του κατηγορούμενου, οι οποίοι ωστόσο ποτέ δεν του επιτέθηκαν.

Ο Δικηγόρος υπέβαλε τη θέση ότι ο 27χρονος είχε εδώ και 10 έτη σκύλους διαφορετικής ράτσας.

Ο Χριστάκης Παλάς, επόμενος μάρτυρας που κατέθεσε ενώπιον του Κακουργιοδικείου, υπέδειξε στο Δικαστήριο την περιοχή μέσω φωτογραφικού χάρτη της περιοχής. Ο κ. Παλάς εργάζεται, εδώ και δύο χρόνια, όπως ανέφερε ως επιστάτης εργοδηγός σε εταιρεία, στην τουριστική περιοχή της Γεροσκήπου και συγκεκριμένα απέναντι από το υδροπάρκο, όπου η εταιρεία ανεγείρει επαύλεις.

Ο κ.Παλάς στην κατάθεση του ανέφερε πως στις 22.2.18 στις 11:45 ενώ βρισκόταν αριστερά του εργοταξίου με κατεύθυνση τον κύριο δρόμο που βρίσκονται τα ξενοδοχεία της περιοχής είδε μια γυναίκα να περπατά πεζή κρατώντας μια τσάντα, εντός του εργοταξίου. Στο μέρος υπήρχαν μάλιστα και κάποια χώματα από τα οποία πέρασε από πίσω η θανούσα.

Δεν μίλησε, είπε, μαζί της ενώ το μόνο που συγκράτησε ήταν ότι ήταν μελαχρινή, ύψους 1.70 με 1.75 χωρίς να προσέξει τι ενδύματα φορούσε. Του φάνηκε ωστόσο, όπως είπε, ότι ήταν αλλοδαπή ενώ σημείωσε αν και πέρασε από μπροστά του δεν πρόσεξε προς ποια κατεύθυνση πήγε.

Σοκαριστικό το θέαμα

Ο μάρτυρας κατηγορίας είδε λίγη ώρα αργότερα, όπως είπε στο Δικαστήριο, τη σκηνή της μεταφοράς της 46χρονης από το έδαφος στο ασθενοφόρο αλλά και τον κατηγορούμενο που με την τετράτροχη μοτοσικλέτα του προσπαθούσε να βοηθήσει, υποδεικνύοντας τον χώρο, όταν ο ίδιος είχε πάρει το όχημα της εταιρείας που χρησιμοποιεί, για να μεταβεί για φαγητό.

Σε ερώτηση του εκπροσώπου της κατηγορούσας αρχής Δικηγόρου Ανδρέα Χατζηκύρου απήντησε πως στον συγκεκριμένο χώρο δεν είδε σκύλους να περιφέρονται ελεύθεροι αλλά και ούτε οποιοδήποτε γεωργικό μηχάνημα ή μοτοσικλέτα.

Ο μάρτυρας είπε πως ο ίδιος είναι κάτοχος σκύλου Λαμπραντόρ με διασταύρωση Pitbull που διατηρεί δεμένο στην περιοχή και σε τεμάχιο του θείου του κατηγορούμενου, ενώ την ημέρα του περαστικού τον είχε μεταφέρει βόλτα ο γιός του στην Πάφο, επειδή έκανε φασαρία, όπως εξήγησε. Τον σκύλο ανέφερε τον είχε μεγαλώσει στο σπίτι και δεν ήθελε να μένει έξω για αυτό και γάβγιζε όταν έμενε δεμένος σε εξωτερικό χώρο.

Στην αντεξέταση του από τον συνήγορο υπεράσπισης του 27χρονου, Δικηγόρο Ηλία Στεφάνου, ο μάρτυρας κατηγορίας ανέφερε πως σκοπός των καταθέσεων του είναι η πλήρης εξιχνίαση της υπόθεσης. Πρόσθεσε πως το θέαμα όταν αντίκρισε την 46χρονη στην παρουσία και των νοσηλευτριών ήταν σοκαριστικό και για αυτό τραβήχτηκε πίσω στο όχημα του.

Ο μάρτυρας είπε πως την κοπέλα την αναγνώρισε όταν οι ανακριτικές αρχές του έδειξαν φωτογραφίες όταν η 46χρονη ήταν ζωντανή. Όταν ωστόσο την είδε τραυματισμένη δεν την αναγνώρισε, όπως σημείωσε, προσθέτοντας πως δεν μπορούσε να καταλάβει αν ήταν η γυναίκα που είχε δει λίγα λεπτά νωρίτερ πεζή.

Πρόσθεσε πως η Αστυνομία τον κάλεσε τις επόμενες μέρες για να λάβουν δείγμα από το σάλιο του σκύλου του για περαιτέρω εξετάσεις.

Ο κ. Στεφάνου υπέβαλε τη θέση στον μάρτυρα ότι αυτά που έγραψε στην κατάθεση του δεν συνάδουν με αυτά που λέει στο Δικαστήριο. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην αναφορά του μάρτυρα ότι έπαιρνε τον σκύλο του βόλτα και τον ξαπουλούσε. Ο κ. Στεφάνου είπε πως αυτό δεν αναφέρεται στην κατάθεση του κ. Παλά, o oποίος ανέφερε πως τον σκύλο του τον έπαιρνε βόλτα δεμένο.

Επιπρόσθετα ο Δικηγόρος ανέφερε πως ο σκύλος του μάρτυρα είναι επιθετικός αφού είναι σκυλί διασταύρωσης Λαμπραντόρ με Pitbull και ανήκει σε απαγορευμένη φυλή σκύλων.

Την 46χρονη φέρεται να κατασπάραξαν δύο σκύλοι στις 22 Φεβρουαρίου του 2018 σε αγροτική περιοχή στην Γεροσκήπου.
Ο 27χρονος ιδιοκτήτης σκύλων Rottweiler αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας, της πρόκλησης θανάτου εξ αμελείας και της παράλειψης προφύλαξης έναντι πιθανού κινδύνου από κάτοχο ζώου ο οποίος με τέτοιο αλόγιστο τρόπο, βεβιασμένο ή αμελή θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινη ζωή ή είναι ενδεχόμενο να προκαλέσει σωματική βλάβη σε άλλον, όπως ορίζεται από το άρθρο 236.

Η υπόθεση ορίστηκε για συνέχιση για αύριο 5.3.2019 στις 09:00 με την κατάθεση νέων μαρτύρων κατηγορίας. Επίσης ορίστηκαν και οι ημερομηνίες 15, 22 Μαρτίου του 2019 καθώς και η 5η Απριλίου του 2019.

Ο 27χρονος έχει αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Και εγένετο Νέο Κύμα

«"Νέο Κύμα" με παλαιά ...τρωκτικά!!!»
Ai Em  |  10:16

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Δύο άθλιοι διοικούν τώρα τον κόσμο. »
ΑΚΑ  |  21:13

Επιτέθηκαν σε εθνοφρουρούς σε φυλάκιο της Ε.Φ στον Παχύαμμο

«Είναι φως φανάρι ότι η παρουσία παράνομων μεταναστών στην Κύπρο δεν είναι αναγκαία. Τα καταφέρνουμε ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:41

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X