ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υπόθεση Θανάση: Παγώνει η θανατική ανάκριση εν αναμονή αποφάσεων Σαββίδη

Αίτημα για διορισμό τριών ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών

ΚΥΠΕ

Συμφώνησαν να παγώσουν τη διαδικασία ενώπιον του θανατικού ανακριτή, Νομική Υπηρεσία και οικογένεια του Θανάση Νικολάου, εν αναμονή αποφάσεων που θα λάβει ο Γενικός Εισαγγελέας στο αίτημα για διορισμό τριών ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών, που πρότεινε η οικογένεια του 26χρονου εθνοφρουρού, ο οποίος στις 29 Σεπτεμβρίου 2005 εντοπίστηκε νεκρός στο γεφύρι της Άλασσας.

Δικηγόρος από την Ελλάδα παρουσιάστηκε σήμερα στο δικαστήριο, όπου ορίστηκε για συνέχεια η διαδικασία ενώπιον του θανατικού ανακριτή, παραδίδοντας στη Νομική Υπηρεσία δυο ιατροδικαστικές εκθέσεις, η μια του καθηγητή Φίλιππου Κουτσάφτη και η δεύτερη, συμπληρωματική έκθεση της παθολογοανατόμου Δήμητρας Καραγιάννη.

Υπενθυμίζεται ότι τα πορίσματα, όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, συνηγορούν ότι ο θάνατος του 26χρονου δεν προήλθε από αυτοχειρία αλλά από εγκληματική ενέργεια, όπως υποστήριζε εδώ και 16 χρόνια η οικογένεια του Θανάση.

Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, ο Γενικός Εισαγγελέας αναμένεται εντός των επόμενων ημερών να αποφασίσει κατά πόσο θα διορίσει τους τρεις ανεξάρτητους ποινικούς ανακριτές και εφόσον τροχιοδρομείται άλλη διαδικασία, η θανατική ανάκριση θα παραμείνει προσωρινά εκτός πινακίου του δικαστηρίου.

Εν τω μεταξύ, εντός Οκτωβρίου, αναμένεται να επιστρέψουν από την Ελλάδα τα εναπομείναντα πλακίδια αντίστοιχων ιστολογικών τομών του υοειδούς οστού, μετά από αίτημα της οικογένειας, ενώ τα υπόλοιπα πλακίδια, καθώς και τα οστά του 26χρονου, παραμένουν υπό φύλαξη στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή μέχρι την Τρίτη, για να παραμείνει κοντά στις μέσες κλιματολογικές ...
ΚΥΠΕ
 |  ΚΥΠΡΟΣ