ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ζημιές σε κλιματιστικά και κλοπή χαλκού στο Λανίτειο Λύκειο Λεμεσού

Οι δράστες αφαίρεσαν τον χαλκό από τους κομπρεσόρους των κλιματιστικών

ΚΥΠΕ

Με στόχο την κλοπή χαλκού, άγνωστοι προκάλεσαν ζημιές σε μονάδες πέντε κλιματιστικών του Λανιτείου Λυκείου. Λυπηρό το φαινόμενο, που καταγράφει αυξητική τάση, δηλώνει στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Εφορείας Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Λεμεσού, Ντίνος Έλληνας.

Το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας και σύμφωνα με τον κ. Έλληνα, οι δράστες αφαίρεσαν από ύψος τις εξωτερικές μονάδες των κλιματιστικών, οι οποίες καταστράφηκαν ολοσχερώς, με το κόστος της ζημιάς να υπολογίζεται στις 5 χιλιάδες ευρώ.

«Είναι λυπηρό να υπάρχουν βανδαλισμοί σε δημόσια κτίρια, να γίνονται καταστροφές που επηρεάζουν τη λειτουργία μιας σχολικής μονάδας και είναι μια εικόνα που πρέπει να μας ανησυχεί σαν κοινωνία», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Ντίνο Έλληνα, από τις εξετάσεις που έγιναν και από την Αστυνομία, φαίνεται ότι οι δράστες αφαίρεσαν τον χαλκό από τους κομπρεσόρους των κλιματιστικών, με σκοπό να τον πουλήσουν στην αγορά.

«Αν και διαχειρίσιμο το όλο θέμα, τον τελευταίο καιρό παρατηρείται αύξηση σε τέτοια φαινόμενα», είπε και υπέδειξε ότι «κατά καιρούς έχουμε βανδαλισμούς πάνω σε κομπρεσόρους, σε σωληνώσεις κεντρικών θερμάνσεων και σε ηλιακές πλάκες, με στόχο τον χαλκό».

Σημείωσε, τέλος, ότι πριν από ένα περίπου μήνα, άγνωστοι αφαίρεσαν τις σωληνώσεις της κεντρικής θέρμανσης του Ε’ Δημοτικού Σχολείου Λεμεσού, με το κόστος επιδιόρθωσης να φτάνει τις 6 χιλιάδες ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση