ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δικαίωμα να χτίζουν αποκτούν οι τράπεζες

Διαβάστε στην Οικονομική Καθημερινή της Τετάρτης

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στη Βουλή κατατέθηκε ο νόμος που θα επιτρέπει στις τράπεζες να αναπτύσσουν ακίνητα που αποκτήθηκαν έναντι χρέους από δανειολήπτες. Ο νόμος θα επιτρέπει επίσης στις τράπεζες να τα ενοικιάζουν, φτάνει να μην επηρεάζεται η δυνατότητα πώλησής τους αλλά και να ολοκληρώνουν ημιτελή ακίνητα αν αυτό θα συμβάλει στη βελτίωση της εμπορευσιμότητάς τους.

Με το τροποποιητικό νομοσχέδιο, ουσιαστικά, λύνονται τα χέρια των τραπεζών σε σχέση με τις δυνατότητες αξιοποίησης ακινήτων που πέρασαν στην κατοχή τους λόγω ανταλλαγής τους με χρέος.

Το νομοσχέδιο προβλέπει και για τον χειρισμό μετοχικού κεφαλαίου που αποκτούν οι τράπεζες σε επιχειρήσεις και πάλι λόγω διευθέτησης χρέους (debt to equity). Θεωρητικά, οι τράπεζες μπορούν να διατηρούν στην κατοχή τους ένα ακίνητο μόνο για τρία χρόνια, ωστόσο, οι συνθήκες δείχνουν πως η Κεντρική Τράπεζα θα δίνει παράταση χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες.

Την ίδια ώρα, νέα πρόνοια προβλέπει πως τράπεζα που αποκτά μετοχικό κεφάλαιο εταιρείας, επιτρέπεται να διορίσει δικό της είτε παραλήπτη είτε διευθυντή.

Διαβάστε επίσης:

  • Διατιμήσεις ΑΗΚ: Θα καίει το ρεύμα για ορισμένες κατηγορίες
  • Μειώνουν τα δάνεια, αυξάνουν τις καταθέσεις οι κυπριακές επιχειρήσεις
  • Ελληνική: Κυνηγά δάνεια, μειώνει καταθέσεις
  • Τράπεζες: Πληρώνουν αντί να δανείζουν
  • Αναβαθμίζεται στην ενέργεια η Τουρκία
  • Ύστατη προσπάθεια για ωράρια

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Media: Τελευταία Ενημέρωση

X