ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η ΑΤΑ κρίνει την εργατική ειρήνη

Διαβάστε στην Οικονομική Καθημερινή της Τετάρτης

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Κρίσιμη για τις εργασιακές σχέσεις χαρακτηρίζεται η σημερινή ημέρα, στη διάρκεια της οποίας αναμένεται η υπογραφή μεταξύ ΥΠΟΙΚ και συνδικαλιστικών οργανώσεων της συμφωνίας-πλαίσιο αναφορικά με την ανανέωση συλλογικών συμβάσεων. Σήμερα, επίσης, αναμένεται η απόφαση της ΟΕΒ, μετά την έκκληση της Υπουργού Εργασίας Ζέτας Αιμιλιανίδου προς τους εργοδότες, κατά πόσο θα προχωρήσει σε πρόταση για μείωση μισθών ή όχι μέχρι να βρεθεί η χρυσή τομή για την ΑΤΑ.

Σε περίπτωση που η ΟΕΒ κατ΄αρχήν δεν κάνει δεκτό το αίτημα της Υπ. Εργασίας, τότε θα συγκληθεί διευρυμένη σύσκεψη σε επίπεδο εκτελεστικής επιτροπής, ώστε η οριστική απάντηση να δοθεί μέχρι και τις 9 Ιανουαρίου, όπως έχει τεθεί το χρονοδιάγραμμα για την απάντηση προς την Υπουργό.

Όπως δηλώνει στην «Κ» ο Μιχάλης Αντωνίου, γενικός διευθυντής της ΟΕΒ, στην οποία υπάγεται το 65% του εργατικού δυναμικού της χώρας, «σε περίπτωση που υπάρξει ναυάγιο, τότε τραβά ο καθένας τον δρόμο του. Εμείς μάλλον θα υλοποιήσουμε αυτό που λένε οι συλλογικές συμβάσεις: θα εφαρμόσουμε την ΑΤΑ που θα ισχύει όταν ναυαγήσει ο διάλογος και η άλλη πλευρά θα προχωρήσει σε απεργίες».

Διαβάστε επίσης:

  • Αγορές 26 εκατ. έκαναν οι Τ/Κ στις ελεύθερες περιοχές
  • Ένα άλογο στην κούρσα για εξαγορά της ΕΤΕ Κύπρο
  • Κώστας Καδής: Πολυδιάστατο σύστημα αξιολόγησης εκπαιδευτικών
  • Ανοικτή πληγή το μαύρο χρήμα
  • Νέαρχος Πετρίδης-Χρηματοδότηση για ανάπτυξη επιχειρήσεων
  • Ποδαρικό με νέους φόρους στην Ελλάδα

 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Media: Τελευταία Ενημέρωση