ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η «Κ» εκτάκτως σήμερα στα περίπτερα - Ο μαραθώνιος του ΔΗΣΥ με Αβέρωφ στην αφετηρία

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η κίνηση του Αβέρωφ Νεοφύτου να εξαγγείλει λίγο πριν τις γιορτές μπορεί να προκάλεσε τον αιφνιδιασμό κάποιων για τη χρονική συγκυρία, ήταν όμως μία καθαρά διαδικαστικού τύπου κίνηση αν ληφθεί υπόψη πως εδώ και καιρό έχει ξεκινήσει ανεπίσημα τον προεκλογικό. Ήταν μία κίνηση πίεσης προς τον Νίκο Χριστοδουλίδη, ο οποίος προ ημερών ανακοίνωνε πως θα κατεβεί στη συναγερμική βάση. Και λέμε πίεσης, γιατί με επίσημα υποψήφιο τον Πρόεδρο του κόμματος, γίνεται δύσκολη η όποια επαφή στο συναγερμικό ακροατήριο. Ήταν βεβαίως και μία προσπάθεια δέσμευσης του Νίκου Αναστασιάδη ο οποίος υπενθύμισε τις προάλλες πως θα κυβερνά μέχρι τον Φεβράρη του 2023 και τόνισε πως δεν ασχολείται με όσους ασχολούνται με τις προεδρικές.

Ήδη στον ΔΗΣΥ, αισθάνονται πως ο ρόλος Αναστασιάδη είναι «σκοτεινός» σε ο,τι αφορά το 2023, καθώς δεν έχει κόψει στον υπουργό Εξωτερικών τις όποιες βλέψεις. Το ζήτημα βεβαίως είναι πως ο ΔΗΣΥ και ο Αβέρωφ Νεοφύτου έχουν τόσο πολύ επικεντρωθεί στο εσωκομματικό σκηνικό που τείνουν να υποτιμήσουν το ότι ήδη ψήνονται συνεργασίες στο αντιπολιτευτικό μπλοκ.

Επίσης ο Ευρωπαίος Επίτροπος Ντιντιέ Ρέιντερς μιλά στην «Κ» για το κράτος δικαίου. Στο θέμα της μεταρρύθμισης τoυ δικαστικού συστήματος, ο κ. Ρέιντερς καλεί τις κυπριακές αρχές να υιοθετήσουν τις συστάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης για ανεξαρτησία των δικαστικών αρχών.

Το χάπι κατά της COVID-19, θα απευθύνεται σε ασθενείς που κινδυνεύουν με εισαγωγή στο νοσοκομείο, και είναι σε θέση να μειώνει κατά 1/3 τις νοσηλείες και κατά 9 φορές τους θανάτους, τονίζει σε αποκλειστική συνέντευξη στην «Κ» η Αγκατα Γιάκονσιτς, διευθύνουσα σύμβουλος της Merck–MSD για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα.

Η επανέναρξη του γεωτρητικού προγράμματος από την κυβέρνηση κάνει τόσο την Άγκυρα όσο και το ψευδοκράτος να αντιδρούν, με το αποτύπωμα αυτών των αντιδράσεων να διαφαίνεται ήδη σε επίπεδο «κινήσεων επί του πεδίου».

Τη στιγμή που η Λευκωσία επενδύει σε στήριξη από το Παρίσι, στη διάρκεια άσκησης της Προεδρίας της Ε.Ε, οι φόβοι του Μακρόν για ανάμιξη του Τούρκου Προέδρου στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας στέλνουν το μήνυμα πως δεν θα θέλει να δυσκολέψει με αποφάσεις την Άγκυρα.

Μια ανασκόπηση των γεγονότων που σημάδεψαν το οικονομικό τοπίο το 2021 παρουσιάζει η «Κ», . Τα εμβόλια, το τέλος των lockdown, η έγκριση του προϋπολογισμού, οι πωλήσεις δανείων, η έξοδος στις αγορές είναι ορισμένα στοιχεία που χαρακτηρίζουν καλή χρονιά το 2021.

Το 2022 θα είναι έτος θετικών αλλαγών τονίζει ο CEO της ΕΥ Κύπρου, Ronald Attard. Στην ψηφιακή μεταμόρφωση αναφέρεται ο CEO της Ελληνικής Τράπεζας, Oliver Gatzke.

Διαβάστε, επίσης, στην «Καθημερινή» της Κυριακής:

Στο «Κ» Sports: To ποδόσφαιρο γίνεται πιο προβλέψιμο

Πολιτική

Η λίρα ταρακουνά Τουρκία και Kατεχόμενα
Aλλο το 2003 και άλλο το 2023 για τον ΔΗΣΥ

Επικαιρότητα

Ο οδικός χάρτης των μέτρων για τις γιορτές
Ανεξεταστέο το σύστημα δικαιοσύνης

Οικονομία

Οι τέσσερις προκλήσεις των τραπεζών
Eρχεται ανάπτυξη υπό προϋποθέσεις το 2022

Ελλάδα

Η χρονιά των γυναικών
Οι κάλπες στην πολιτική σκακιέρα
Αντίδοτο στη «διπλωματία των drones» αναζητεί η Αθήνα

Κόσμος

Ο αριστερός εν αναμονή νέος πρόεδρος της Χιλής
Η ώρα της αλήθειας για τη Χολμς που... θα άλλαζε τον κόσμο

Πολιτισμός

Καλικαντζαραίων έργα και ημέρες
Ενα έργο ριζοσπαστικό και πρωτοπόρο
Η Ελένη Τσαλιγοπούλου μιλάει στην «Κ» για το τραγούδι και την παράδοση

Μαζί από αυτή τη Κυριακή η κορυφαία εφημερίδα στον Κόσμο New York Times σε ολοκληρωμένη έκδοση 28 σελίδων. Επίσης τα περιοδικά, ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ, 50 Best Restaurants και Κ 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Media: Τελευταία Ενημέρωση