ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 07:23
 

Ημερήσιες και εβδομαδιαίες απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στην τελευταία μέρα της εβδομάδας στις 70,11 μονάδες, σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 0,57%

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Μικρές ζημιές κατέγραψε στη συνάντηση το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου. Σε εβδομαδιαία βάση, η κυπριακή αγορά σημείωσε οριακές απώλειες σε ποσοστό 0,06%.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στην τελευταία μέρα της εβδομάδας στις 70,11 μονάδες, σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 0,57%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στις €121,494.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε στις 42,06 μονάδες, καταγράφοντας ζημιές σε ποσοστό 0,59%.

Όσον αφορά τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, πτώση κατέγραψαν ο δείκτης των Επενδυτικών σε ποσοστό 2,83% και της Κύριας Αγοράς σε ποσοστό 0,97%, ενώ ο δείκτης της Εναλλακτικής Αγοράς είχε κέρδη 0,345. Ο δείκτης των Ξενοδοχείων δεν παρουσίασε μεταβολή.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Τράπεζας Κύπρου με €89.372 (τιμή κλεισίματος €1.56 – πτώση 1,14%), της Salamis Tours με €9.280 (τιμή κλεισίματος €0.77 – άνοδος 0,65%), της ΚΕΟ με €7.080 (τιμή κλεισίματος €1.37 - άνοδος 0,74%), της Τσιμεντοποιίας Βασιλικού με €5.232 (τιμή κλεισίματος €2.42 – πτώση 0,82%) και της Frou Frou με €4.479 (τιμή κλεισίματος €0,24 – χωρίς μεταβολή).

Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, 9 κινήθηκαν ανοδικά, 7 καθοδικά, ενώ 4 παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών ανήλθε στις 73.

Εισαγωγή επιπρόσθετων μετοχών

Το Χρηματιστήριο ανακοίνωσε σήμερα 1.223 επιπρόσθετων νέων μετοχών της εταιρείας R ENERGY 1 (Ρ ΕΝΕΡΓΕΙΑ 1 ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΕ) ονομαστικής αξίας €0,72, οι οποίες εκδόθηκαν με βάση απόφαση Γενικής Συνέλευσης της εταιρείας με ημερομηνία 19 Δεκεμβρίου 2018, για συγχώνευση με απορρόφηση θυγατρικών εταιρειών.


Οι μετοχές της εταιρείας θα διαπραγματεύονται με κωδικούς ΡΟΕΝ / ROEN και με κωδικό ISIN GRS807003009. Σημειώνεται ότι οι πιο πάνω μετοχές θα ενσωματωθούν στο ήδη εισηγμένο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας, το οποίο θα ανέλθει σε 2.016.823 μετοχές.

Η διαπραγμάτευση των μετοχών αυτών θα αρχίσει τη Πέμπτη, 8 Αυγούστου 2019.

Συνέχιση παρουσίασης με σήμανση (Σ) στους τίτλους της εταιρείας Intraware Investments Public Ltd (ΝΕΑ Αγορά)

Το Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου, με την υποβολή και δημοσιοποίηση της Ετήσιας Οικονομικής Έκθεσης της εταιρείας Intraware Investments Public Ltd (εισηγμένη στη ΝΕΑ Αγορά) για το έτος που έληξε στις 31/12/2018, αποφάσισε όπως οι τίτλοι της εταιρείας αυτής συνεχίσουν να παρουσιάζονται με σήμανση (Σ), στους πίνακες διαπραγμάτευσης και στα δελτία τιμών του ΧΑΚ, λόγω της Ουσιώδους Αβεβαιότητας σε σχέση με συνεχιζόμενη δραστηριότητα, ως παρουσιάζεται στην Έκθεση των Ανεξάρτητων Ελεγκτών της εταιρείας, στα Ετήσια Οικονομικά Αποτελέσματα για το έτος που έληξε στις 31/12/2018.


Διευκρινίζεται ότι το Συμβούλιο θα προβεί σε αφαίρεση της σήμανσης (Σ) από τους πίνακες διαπραγμάτευσης και τα δελτία τιμών του ΧΑΚ για τους τίτλους της εταιρείας αυτής, όταν διαπιστώσει ότι οι λόγοι που οδήγησαν στην παρουσίαση της σήμανσης στις αξίες της, θα έχουν εκλείψει.

Εισαγωγή των Μετοχών της εταιρείας TORIASE PUBLIC COMPANY LTD

Το Χρηματιστήριο ανακοίνωσε, επίσης, την εισαγωγή των Μετοχών της εταιρείας TORIASE PUBLIC COMPANY LTD σύμφωνα με το Άρθρο 58(1) του Νόμου του ΧΑΚ στην Νεοαναπτυσσόμενων Εταιρειών Αγορά (Ν.Ε.Α.) του ΧΑΚ. Η εισαγωγή γίνεται με τη μέθοδο της ιδιωτικής τοποθέτησης και ο Σύμβουλος Εισαγωγής της εταιρείας είναι η εταιρεία Aeonic Securities C.I.F. Plc

Οι κύριες δραστηριότητες της εταιρείας TORIASE PUBLIC COMPANY LTD είναι οι επενδύσεις σε χρηματοοικονομικά μέσα χρησιμοποιώντας ίδια κεφάλαια (own funds).

Η διαπραγμάτευση των πιο πάνω αξιών θα ξεκινήσει την Πέμπτη, 8 Αυγούστου 2019 και θα πραγματοποιείται σε Ευρώ (€). Το μητρώο της πιο πάνω εταιρείας θα τηρείται από το Κεντρικό Αποθετήριο/ Μητρώο του ΧΑΚ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

«Ο Αντώνης τώρα μπορεί να κοιτάζει με τα ματάκια του το μέλλον»

«Ο Ιησούς Χριστος, η Πάναγία θεοτόκος και όλοι οι αγιοι να θεραπεύσουν τον μικρό αντώνη και να γίνει ...»
Μαριος  |  16:44

Η τοποθέτηση του OCCRP για τα περί λιβέλλου

«Γιατί δεν κινούνται νομικά εναντίον της OCCRP αφού νοιώθουν ότι διαβάλλονται παρά μόνο φωνασκούν και ...»
leo  |  14:06

ΗΠΑ: Κυρώσεις σε όσους βοηθήσουν το ιρανικό δεξαμενόπλοιο

«Είμαι πολύ περίεργος να δω τι θα κάνουν οι Αμερικανοί αν το πλοίο ελλιμενιστεί στην Τουρκία. Άραγε ...»
Σοφούλης  |  11:55

Πάει για κατάθεση στην αστυνομία ο Μητροπολίτης Μόρφου

«Δίωξη κατά των 38 αυτόκλητων υπερασπιστών του σεβασμιότατου Μόρφου, θα πρέπει να εξασκήσει η Εισαγγελία ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:56

Αγορές: Τελευταία Ενημέρωση

X