ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 20:20
 

Οι αγορές προσπαθούν να ανακάμψουν

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 2,7% στις 10:04 ώρα Ελλάδας, αφού χθες βυθίστηκε στο χαμηλότερο επιπεδό του από τον Νοέμβριο του 2012

Newsroom Κ/ ΑΜΠΕ

Άνοδο κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, ύστερα από το μαζικό ξεπούλημα στην προηγούμενη συνεδρίαση λόγω του πανικού για την εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ευρώπη και τη ζημιά που προκαλεί στην επιχειρηματική δραστηριότητα και την οικονομική κατάσταση των επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 2,7% στις 10:04 ώρα Ελλάδας, αφού χθες βυθίστηκε στο χαμηλότερο επιπεδό του από τον Νοέμβριο του 2012.

Η ανεξέλεγκτη εξάπλωση του ιού σε όλο τον κόσμο έχει ως αποτέλεσμα να εξανεμιστεί ρευστότητα από τις χρηματοπιστωτικές αγορές και έχει οδηγήσει τη μεταβλητότητα σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ. Ο δείκτης φόβου της Ευρώπης έκλεισε χθες αρκετές μονάδες υψηλότερα από το υψηλό του επίπεδο κατά την χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.

Ενώ μια σειρά από ευρωπαϊκούς δείκτες επιχείρησαν να ανακάμψουν σήμερα, ο δείκτης των εταιριών ταξιδίων και αναψυχής υποχώρησε κατά 0,5% καθώς τα δραστικά μέτρα περιορισμού ανάγκασαν τις αεροπορικές εταιρίες να προχωρήσουν σε πρωτόγνωρες περικοπές σε πτήσεις, κόστος και προσωπικό.

Οι μετοχές στη Γαλλία ενισχύθηκαν κατά 3,9% αφού υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι και πλέον ετών, καθώς ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν προσπάθησε να καθησυχάσει τις επιχειρήσεις προσφέροντας περισσότερη δημοσιονομική στήριξη. «Καμία γαλλική εταιρία, όποιο κι αν είναι το μέγεθός της, δεν θα εκτεθεί στον κίνδυνο κατάρρευσης», δήλωσε.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΑΜΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:04

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:03

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Αγαπητέ levant, ανεξαρτήτως του αν έχεις δίκιο ή όχι, προτιμότερο να βάλεις την γλώσσα-δηλητήριο στην ...»
Ad Veritatum  |  10:23

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Ο διεφθαρμένος, διαπλεκόμενος υπηρέτης της ολιγαρχίας, αντί να επιβάλει έγκαιρα προληπτικά μέτρα δηλ. ...»
levant  |  18:41

Αγορές: Τελευταία Ενημέρωση

X