ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Οι αγορές προσπαθούν να ανακάμψουν

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 2,7% στις 10:04 ώρα Ελλάδας, αφού χθες βυθίστηκε στο χαμηλότερο επιπεδό του από τον Νοέμβριο του 2012

ΑΜΠΕ

Άνοδο κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, ύστερα από το μαζικό ξεπούλημα στην προηγούμενη συνεδρίαση λόγω του πανικού για την εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ευρώπη και τη ζημιά που προκαλεί στην επιχειρηματική δραστηριότητα και την οικονομική κατάσταση των επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 2,7% στις 10:04 ώρα Ελλάδας, αφού χθες βυθίστηκε στο χαμηλότερο επιπεδό του από τον Νοέμβριο του 2012.

Η ανεξέλεγκτη εξάπλωση του ιού σε όλο τον κόσμο έχει ως αποτέλεσμα να εξανεμιστεί ρευστότητα από τις χρηματοπιστωτικές αγορές και έχει οδηγήσει τη μεταβλητότητα σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ. Ο δείκτης φόβου της Ευρώπης έκλεισε χθες αρκετές μονάδες υψηλότερα από το υψηλό του επίπεδο κατά την χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.

Ενώ μια σειρά από ευρωπαϊκούς δείκτες επιχείρησαν να ανακάμψουν σήμερα, ο δείκτης των εταιριών ταξιδίων και αναψυχής υποχώρησε κατά 0,5% καθώς τα δραστικά μέτρα περιορισμού ανάγκασαν τις αεροπορικές εταιρίες να προχωρήσουν σε πρωτόγνωρες περικοπές σε πτήσεις, κόστος και προσωπικό.

Οι μετοχές στη Γαλλία ενισχύθηκαν κατά 3,9% αφού υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι και πλέον ετών, καθώς ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν προσπάθησε να καθησυχάσει τις επιχειρήσεις προσφέροντας περισσότερη δημοσιονομική στήριξη. «Καμία γαλλική εταιρία, όποιο κι αν είναι το μέγεθός της, δεν θα εκτεθεί στον κίνδυνο κατάρρευσης», δήλωσε.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΑΜΠΕ

Αγορές: Τελευταία Ενημέρωση